Skocz do zawartości

Analytic

adiectus

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Pytanie już pewnie gdzieś było ale zadam jeszcze raz bo nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

Czemu w statystykach google analytic mam bardzo dużo wejść z czasem spędzonym na stronie = 0 sekund ?

I dlaczego jest tak duża ilość odrzuceń (z google 80%) ?

Jak to zmienić? Co zrobić? Czy coś przez to może się stać mojej stronie (spadek w wynikach wyszukiwania) ?

Proszę o pomoc

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

pytasz o współczynnik odrzuceń, a nie wpisałeś tego hasła w wyszukiwarkę ?:)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...nnik+odrzuce%F1

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...nnik+odrzuce%F1

tak na szybko, ale był chyba jeszcze jeden większy temat.

0 sek i duży współczynnik to najpewniej wejście, które nic nie dało użytkownikowi - nie tego szukał po prostu.

ErnestM - O_o

Wskaźnik odrzuceń informuje o ilości odwiedzin zakończonych jedną odsłoną (czyli użytkownik nie przeszedł nigdzie dalej). Z tego co mi wiadomo są one właśnie odnotowywane jako odwiedziny 0 sekundowe. :)

Czyli teoretycznie znalazł to czego szukał bo mam bloga z przepisami i wchodzą na konkretne przepisy z google (na niektóre mam fajne pozycje). No bo w końcu jak chcą coś konkretnego ugotować to wchodzą pisują przepis i ewentualnie dodają do ulubionych by potem wejść bezpośrednio. Chyba że źle rozumiem :)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności