Skocz do zawartości

Płatne pozycjonowanie

balcerek

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy, że chciałbym zlecić pozycjonowanie firmie wypromowanie mojej strony do top 10 na wybrana frazę, dysponuje niezbędnym budżetem jednak nie mam czasu by samemu to robić. Czy firma która pozycjonuje, buduje zaplecze które będzie później moja własnością, czy po prostu płace tylko za miejsce w wyszukiwarkach. I gdy przestane moja strona będzie spadać.

@Czy firma która pozycjonuje, buduje zaplecze które będzie później moja własnością,

To tylko zależy od umowy zawartej z daną firma

@czy po prostu płace tylko za miejsce w wyszukiwarkach.

To zależy od tego w jaki sposób strona była pozycjonowana.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nawet na PiO w dziale ogłoszeń masz dwa rodzaje usług, reklamowanych przez użytkowników:

pozycjonowanie i budowanie zaplecza, jako oddzielna usługa.

Zatem to Ty decydujesz, jakiego towaru oczekujesz, ale najczęściej będzie to związane z różną ceną za ten towar.

dymna.jpg

Jeszcze jest kwestia taka, że jak masz swoje zaplecze to trzeba je pielęgnować - czyli od czasu do czasu dodawać treść, zwiększać ilość linków etc. Inaczej z biegiem czasu to zaplecze będzie tracić na wartości.

Myślę, że balcerek miał na myśli opcję w której firma zarządzałaby całym zapleczem, aktualizowała i linkowała je, tak aby uzyskać zamierzony efekt, tj. zajęcie czołowych pozycji przez stronę docelową.

Zaś samo zaplecze byłoby formalnie własnością firmy pozycjonowanej, tak iż mogłaby w każdej chwili, bezproblemowo zmienić firmę pozycjonującą z małym ryzykiem utraty pozycji.

Taki model istnieje i jest droższy ponieważ dla klienta musi powstać zaplecze dedykowane, przeznaczone wyłącznie dla niego i ponosi on całkowite koszta związane z jego utworzeniem, utrzymaniem oraz zarządzaniem (zmienna stawka miesięczna) + stały, miesięczny koszt za pozycjonowanie.

Oczywiście wszystko zależy od umowy.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Jak masz kasę daj sobie spokój podpisz umowę na top 10 i spij spokojnie, reszta ma cie nie interesować.

Jak kupujesz w restauracji stek to dostajesz do domu przepis na jego wykonanie czy grylla w gratisie? Nie !

Mozęsz kupić sobie zaplecze na własność ( 1.nikt dobre

go na zewnątrz nie postawi, 2 Dobre zaplecze- stare zaplecze 3.Konkurencja nie śpi, w czasie jak ty będziesz stawić swoje 20 zapleczowek konkurencja będzie pozycjonowana z 2000 domen z zaplecza swoje firmy SEO).

To jak oplata za telefon czy elektroenergie, przeciecz nie chcesz budować własną elektrownie, jesteś skazany na ciągle płacenie za prąd, gaz telefon, dopisz do tego SEO i nie zawracaj sobie głowy, zajmij się lepiej zwiększeniem zysków w własnym biznesie.

Generalnie w Polsce projekty gdzie mocne zaplecze zostalo oddane do klienta moge policzyc na palcach 1 reki .

Dlaczego ? Mniej wiecej cenowo to wyglada tak :

Jesli miesieczna oplata za seo wynosi ok 1000 zl miesiecznie to postawienie solidnego zaplecza to jakies 20-30 tys zl. Wiekszosc firm jak slyszy taka kwote to juz nawet nie zapyta skad ona wynika - czasami ktos odpowie,ze widzial oferty stawiania zaplecza za 35 zl netto za domene (slynne polskie 10 paki - czyli domena + 10 podstron - ktore same w sobie niewiele dadza).

Oczywiscie mozesz to robic na wlasna reke - tylko ze wiekszosc osob stawiajacych zaplecza nie wie co z nimi dalej zrobic bo nie ma narzedzi ktore umozliwiaja zbudowanie linkow do zaplecza( jesli ograniczysz sie do publikera + scrapeboxa + xrumera) to na pewno nie osiagniesz topu dla takich fraz jak opony czy inne z kwota mniejsza niz kilka lub kilkanascie tys miesiecznie.

Jeżeli tylko będziesz umiejętnie zdobywał linki to nawet opis jaki dał IT będzie błędny. Cytuję: "( jesli ograniczysz sie do publikera + scrapeboxa + xrumera)" to masz szansę wbić się na frazy takie jak opony czy inne frazy. Ja pracowałem nad tą frazą tylko niecałe 2 tygodnie i tylko tymi narzędziami, a byłem już 16 na tą frazę. Wystarczy tylko odpowiednio linkować... IT też być na tą frazę w TOP 5 nawet ale nie widzę, aby domena się utrzymała, z resztą tak jak moja...

multikomto

it przepraszam za pomyłkę... pomyliłem z lagatą

co do top 10 i 20 to masz rację, ale w kilka dnie trudno jest się dobić nawet do top100

Ps. jak znajdę za jakichś czas troszeczkę czasu to powalczę o pozycjonowanie na nowo :) ty już jesteś, ale ile masz domen to ulala... na razie gratuluję lecz liczyłem, że szybko zagościsz w top3

multikomto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności