Skocz do zawartości

30 czerwca - spore zmiany?

Rekomendowane odpowiedzi

Zmiany jeśli były to zdecydowanie nie związane z wyglądem graficznym. Jest oczywiste że to jest niezwiązane z tym.

Piszę bo na wielu frazach które obserwuję widzę znaczne zmiany. Polegają na tym, że serwisy z Top 10 wpadają na pozycje koło 50-tej. Może to filtry ale wcześniej te serwisy sobie dobrze radziły. Z tego co widzę były robione swl-em.

Nie wiem nawet czy troszkę wcześniej nie nastąpiły te zmiany. Moje strony do dłuższego czasu utrzymywały się na określonych pozycjach i gdybym nad nimi cały czas nie pracował to nie zdziwiłyby mnie te zmiany a tu jednak mimo większej ilości linków z serwisów tematycznych, mimo dodawania przeróżnych aktualności, strony poleciały. Leo why? :)

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Witam!

U mnie strony nie spadły, wręcz przeciwnie większość zanotowała wzrosty. Mam jednak inny problem, polega on na tym, że jak cokolwiek robię pod pozycjonowanie - np linkuję to strony to wybrane frazy zaczynają spadać. Czy ktoś się z czymś takim spotkał ?

Witam!

U mnie strony nie spadły, wręcz przeciwnie większość zanotowała wzrosty. Mam jednak inny problem, polega on na tym, że jak cokolwiek robię pod pozycjonowanie - np linkuję to strony to wybrane frazy zaczynają spadać. Czy ktoś się z czymś takim spotkał ?

ja mam jeszcze ciekawiej - systemy monitoringu pokazują mi top10, czyli bez zmian, natomiast ręcznie to ledwo na top20 widzę swoje strony :D Do tego kilka artów preclowych mojej konkurencji okupuje czołówkę, przy ręcznym sprawdzaniu pozycji ;)

Myślę, że to wynik update PR. Strony dostały nowe PRy, a co za tym idzie zmieniła się wartość linków z tych stron... Ci którzy linkowali ze stron, którym PR spadł, to polecieli. Tym zaś co linkowali ze stron, na których PR wzrósł poszli w górę...

Kilka publicznych precli załapało się na PR3-4 ;) To i są efekty...

Swoją drogą najbardziej mnie ciekawią rozbieżności między wynikami w google a wynikami z monitoringu. nie ustawiam żadnych narzędzi, jestem wylogowany. a strona jest gdzieś na 15-18 miejscu. Monitoring mi 8 pokazuje, ale co ciekawsze, jak bym co dwie godziny odświeżał monitoring to za każdym razem inna pozycja ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności