Skocz do zawartości

Atak konkurencji - wali SWLem we mnie

m@rcin1

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś sie zorientowałem ,że ktoś mnie podlinkował.

Kupiłem pewną domenę, która wcześniej należała do salonu samochodowego. Kupiłem i postawiłem jakies zaplecze i zapomniałem. Dziś patrzę a strona ma 10 000 BL W Yahoo i PR=3, a ja tylko pojechałem ją OmniAdd(tylko katalogi bez precli). Sprawdzałem co to za linki, to chyba jakis rotacyjny był SWL, bo linków już nie ma i jakieś słabej jakości stronki.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dziś sie zorientowałem ,że ktoś mnie podlinkował.

Kupiłem pewną domenę, która wcześniej należała do salonu samochodowego. Kupiłem i postawiłem jakies zaplecze i zapomniałem. Dziś patrzę a strona ma 10 000 BL W Yahoo i PR=3, a ja tylko pojechałem ją OmniAdd(tylko katalogi bez precli). Sprawdzałem co to za linki, to chyba jakis rotacyjny był SWL, bo linków już nie ma i jakieś słabej jakości stronki.

Może przez 'nie uwagę' zakupiłeś domenke która była tak mocno podlinkowana :) heh

Swoją drogą fajna sprawa pewnego dnia zorientować się że prowadzi do nas 10 000 linków za free.

Nie, do domeny prowadziło kilka linków z podstron oficjalnych stron tych salonów. Miała PR=1 na wstępie :) Podejrzewam, ze salon ktory mial te domene chcial ja zafiltrować bo towarzyszę stronie temu salonowi w wynikach niżej lub wyzej na rozne frazy.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Nie pamiętam gdzie (chyba tłumaczenie z bloga Matta na MaxRoy'u było), ale Matt wypowiadał się że tego typu działania konkurencji zaszkodzić nie mogą - Proponuję napisać do Adminów SWL'i - problem w tym, że mogą też linkować z zagranicznych SWL a'la - VoltRank

Po ostatnim ataku konkurencji na mój blog pozycja z 7 do 4 no i PR3 (linki stałe)

Mateusz

P.S.

Na Twoim miejscu bym się cieszył :D

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

...

boje się że dostane bana

co zrobić w tej sytuacji?

Bana możesz dostać tylko za to co masz i co robisz na własnej stronie. Np. generowanie syfiastej treści, sprzedaż linków, emitowanie swli, cloaking, upychanie słówek kluczowych, ukrywanie tekstu itp itd.

Linki to jeden z ponad 200 czynników rankingowych z których niektóre mają po kilkadziesiąt wariacji. Linki tracą na znaczeniu z każdy kolejnym updejtem algo a przyrost 10k syfiastych linków nie zaszkodzi Twojej stronie.

Gdybyś sam linkował z właściwym keywordem z SWLa to te linki były by w czymś lepsze? Nie, szły by z takich samych kup czyli tekstów piosenek, biblii, klonów wikipedii, senników itp itd.

(...)

Za linki zewnętrzne teoretycznie nie mogą zaszkodzić witrynie.

(...)

Pozdro

Dobrze że napisałeś "teoretycznie" bo to jest bardzo teoretyczne, jak by tak było to by nikt się nie martwił naturalnymi przyrostami i wszyscy by walili swoje domeny swlem dając 100% punktów od razu.

Po mojemu zarejestruj się w G dla webmasterów (jeśli jeszcze nie jesteś) zweryfikuj się jako właściciel domeny i zgłoś problem.

Bana raczej nie dostaniesz, natomiast filterek może się pojawić. Choc i tu nie wiem, bo ten robiony inaczej linkuje róznymi frazami, które nie sa powiązane z Tobą, wtedy nawet jak by filtr się pojawił na to co Cię interesuje to puszczasz info o ponowne rozpatrzenie i fiterek może zostac zdjęty :)

Nie nie. Gość linkuje na moje słowa kluczowe na moją domenę. Ale wrzuca je wszędzie do wszystkich stron nie powiązanych tematycznie.

to wygląda jak bym ja to sobie robił!

zauważyłem nagły przyrost backlinków do zapleczy śmieciowych

Na ile słów kluczowych gość cie linkuje? Jeśli na jedno to faktycznie możesz obawiać się filtra.

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

Dla strony nowej bylyby obawy.

Jesli strona jest w miare stara, byla wczesnmiej pozycjonowana, ma troche dobrych linkow, nie przejmowalbym sie tym wcale.

Co do ilosci anchorow, obecnie google jest tu laskawsze i mozna smialo linkowac jedna fraza,

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności