Skocz do zawartości

Gmail i zewnętrzna domena - to możliwe?

an000

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś mi kiedyś coś mignęło na ten temat i teraz się nad tym zastanawiam.

Mam jakąś swoją domenę, czy jest możliwość, żeby ją podpiąć pod konto gmail? Tzn. żebym mógł wysyłać i odbierać maile z tej domeny, ale za pośrednictwem Gmail (wszystkoe lezałoby u nich na serwerze, a nie na moim).

Jest, poczytaj gmail. Ja korzystam i polecam z uwagi, że trudno o sensowny login w domenie gmail.com.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

podpiąć sobie konto z osobnej domeny poprzez opcję gmaila, tak żeby gmail pobierał pocztę z tamtego adresu i również z niego wysyłał

Najprościej właśnie jest tak jak kolega mówi... nic trudnego. W Google jest wiele tematów o "przekierowaniu poczty gmail". Wystarczy tylko poszukać...

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Raczej nie. Konta tworzy się z poziomu konta administratora.

ps. nie zapomnij że masz limit ilości kont w wersji bezpłatnej.

Acha , dzięki bo w tym tutorialu ghosti czytałem , że trzeba dnsy zmienić - ale jak bym sub domenę zrobił to raczej by poszło ?

@eclipse

Dokładnie tak mam i wszystko ładnie śmiga tylko najlepiej stosować własny serwer { przy adresie z innej domeny } SMTP bo jak jest bez należy dodać rekordy SPF na IP Google.

Co do darmowego Google maila to jest np ograniczenie na 500 wysłanych e-maili dziennie

Acha , dzięki bo w tym tutorialu ghosti czytałem , że trzeba dnsy zmienić - ale jak bym sub domenę zrobił to raczej by poszło ?

Tak, zmienia się dnsy, ale tylko rekordy MX tj. dotyczące kierowania poczty. Pozostałe rzeczy zostają i serwis funkcjonuje normalnie. Subdomeny (rekordy CNAME) są natomiast opcjonalne i służą utworzeniu prostego adresu do logowania na pocztę.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności