Skocz do zawartości

adwords i nagle PR 3

northmantif

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Okrągły rok mija odkąd założyłem hosting, bo strona jakoś sama w sobie ukazała się dużo później i okrągły rok strona miała PR0. W tym czasie pozycjonowałem stronę okazjonalnie (dodając do katalogów, precli etc.) lecz w tym czasie PR się nie zmienił. Kilka dni temu postanowiłem skorzystać z oferty 'adwords' i tu nagle patrzę - od wczoraj stronka ma PR3. Dziwi mnie przede wszystkim ten skok, oraz zastanawia mnie czy kampania adwords nie maczała w tym palców, mimo, że jest jasno powiedziane przez google, że to nie daje żadnych bonusów dla pozycjonowanej strony. Może w wyszukiwarce nic się nie zmieniło, ale mój PR na pewno.

Ktoś ma jakieś przemyślenia?

Pozdrawiam Paweł

//p.s. mowa oczywiście o stronce w stopce (tce nce) :)

no dobra, ale forum.optymalizacja.com ma PR3 a nie wiem czy w przeszłości nie miało nawet PR4, tak więc hierarchia się zmieniła i to niedawno. Wydaje mi się, że google zrobiło jakąś dużą zmianę w swoich algorytmach. Być może PR nie będzie już takim wyznacznikiem, jak silne linki pochodzą z danej strony. Z tego co wiem, to i tak siłą była przede wszystkim ilość, z pewnością ludzie będą robić testy, więc warto czesać fora (nie tylko polskie) co będzie modne w praktycznym pozycjonowaniu. Bo przypuszczam, że znajdą się jakieś nowe ciekawe metody...

Pozdrawiam Paweł

Ok. Dzięki chłopaki. W każdym razie jestem pewien, że nie było to spowodowane adwords'em, chociaż de facto szczerze wątpiłem w taką właśnie możliwość. Już bardziej pomyślałem, że nagle google stwierdziło, że mój upór w pozycjonowaniu był tak wielki, że warto go nagrodzić (z czym osobiście sam bym się nie zgodził :D )

Pozdrawiam.

Włączenie adwords akurat na kilka dni przed update'em PR to zbieg okoliczności. Moje strony też dostały PR wyższy niż dotychczas. Ale z tego co tu czytam wynika, że nie jest to do końca efekt moich półrocznych starań. A już się tak cieszyłem, że moje wysiłki zostały nagrodzone, a tu proszę ....

Wiedziałem, że na Was zawsze można liczyć w kwestii wyprowadzania człowieka z błędu :D

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

w jaki sposób ocenić w miare obiektywnie siłę strony (jeśli chce się na przykład kupić na niej link) skoro PR nie jest miarodajny, ilość linków też nie bo nie wiadomo jaka jest ich moc?

Branżowy magazyn menedżerów transport kolejowy, port lotniczy - biznes i logistyka.

Szkolenia e-marketing i reklama internetowa na wszystkich poziomach

Zawszę siłę linka można oceniać pod względem takich danych jak:

- Ilość BL

- Jakość BL

- Pozycja serwisu w porównaniu do konkurencji na kluczowe frazy

- Ilość linków wychodzących z serwisu

- Ilość unikalnej treści w serwisie

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności