Skocz do zawartości

Czy rzeczywiście linki ze stron tematycznych mają duże znaczenie ?

daymon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam stronę główną oraz 1 stronę zaplecza.

Do obu stron prowadzi wiele linków z tych samych stron jednak do strony głównej prowadzą dodatkowo linki ze stron powiązanych tematycznie a do strony zaplecza kilkanaście linków z różnego typu ksiąg.

Na daną frazę w google strona zaplecza jest tylko jedno miejsce niżej niż główna. Co ciekawe zaplecze pnie się do góry szybciej niż główna i myślę, że może dojść do tego, że ją przegoni za jakiś czas.

Niby wszyscy piszą, że linki ze stron tematycznych mają duże znaczenie jednak czy rzeczywiście tak jest? Testował któryś z was to ?

Na przedstawionym przeze mnie przykładzie widać, że np. 3 linki z całkiem dobrych stron powiązanych tematycznie są słabsze niż np. 12 linków ze śmieciowych ksiąg.

Co myślicie o tym ?

Pozdrawiam.

Linki ze stron tematycznych są bardziej wiarygodne. Dla samego Google (automatu) nie ma to może aż tak dużego znaczenia, jednak zaleca się pozyskiwanie właśnie takich linków. No bo któż niby miałby do ciebie z własnej woli linkować? Z pewnością byłaby to osoba w twoim kręgu zainteresowań.

Ja jednak używam zaplecza tematycznego do zupełnie czegoś innego. Poza pozyskaniem z niego linków mam także możliwość zdobycia paru dodatkowych klientów. To właśnie dlatego, że moje zaplecze jest ściśle powiązane z pozycjonowaną stroną. Zalecam właśnie taki sposób podejścia do tego tematu. Nie twórz zaplecza tematycznego tylko dla linków.

seowyszbanner.gif

Linki ze stron tematycznie powiązanych z Twoją mają spore znaczenie, ale ważne jest aby te tematyczne strony (np katalogi tematyczne czy blogi czy fora) również coś sobą reprezentowały. Do nich również trzeba się przyłożyć i wtedy masz pewność że link z takiej strony da sporego kopa stronie którą pozycjonujesz.

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności