Skocz do zawartości

Lepiej linkować jednowyrazową frazę czy rozbudowaną?

messina

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@messina zastanów się raz jeszcze nad frazami, bo >portal< to również onet. Na co liczysz :D

Odnośnie ilości keywordów w anchorze linka. Do niedawna pokutowała teza iż siła nieproporcjonalnie dzielona jest na ich ilość w nim, każdy następujący po pierwszym ma ją coraz mniejszą.

W opisie i słowach kluczowych na stronie masz niezły bałagan. Jesteś już trochę na PIO, mogłabyś się przyłożyć do nauki SEO, skoro masz ograniczone środki na reklamę znajdziesz pewnie czas na naukę.

I tutaj widzę rozwiązanie dla Ciebie i Twojej strony :)

Pozdrawiam, Krzysztof.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A na naukę też nie mam zbyt wiele czasu.

Nie masz pieniędzy (ani grosza, jak napisałaś), czasu też nie masz. To powiedz nam proszę, czego Ty oczekujesz? Bez obrazy, ale bez czasu i pieniędzy nie zrobisz nic... Aby zdobywać linki samodzielnie trzeba mieć czas!

W moim przypadku ma sens, ponieważ nie mam ani złotówki na promocję.

A jak się ma to zdanie, do mojego stwierdzenia:

Oczywiście nie można odpuszczać linkowania samej frazy "portal", która de facto, moim zdaniem tu nie ma sensu.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Messina. Czasami sie zastanawiam nad celowoscia Twoich postow. Przy czym uwazam, ze jestes najbardziej odpowiednia osoba do prowadzenia portali dla kobiet.

Google bardzo "blogoslawi" dlugie ogony, zatem pozycjonowanie na pojedyncza fraze jest po prostu pozbawione sensu

(Jak juz wszyscy probuja Ci delikatnie wyjasnic)

Chcesz miec efekt, to tworz dlugi ogon, bo to jest po prostu skuteczniejsze:

Portal dla kobiet

Portal dla dziewczyn

Portal psychologiczny (chocia? tego raczej beda szukac psychologowie)

Babski portal

I mozesz sporadycznie uzywac anchora portal czy jakikolwiek Cie interesuje

Dodam tylko, ze nie da si? robic pozycjonowania bez czasu i pieniedzy (jedno niestety jest obowiazkowe)

Pozdrawiam

dymna.jpg

messina - jak uważasz, że pozycjonowanie na słowo "portal" ma sens, to po co się pytasz? Wystarczy jeszcze raz przeczytać co inni napisali... A jak nie ma się pieniędzy, to walka na taką frazę jest kompletnie bez sensu, bo ani to nie przyniesie ruchu, ani bez kasy i długich działań nie da efektów. Stron wyszukanych na to hasło jest prawie 2 miliardy. No chyba niekoniecznie musi być to takie łatwe, a przede wszystkim tanie. Włącz logiczne myślenie i analizę. Bez tego ani rusz.

Messina. Czasami sie zastanawiam nad celowoscia Twoich postow. Przy czym uwazam, ze jestes najbardziej odpowiednia osoba do prowadzenia portali dla kobiet.

Google bardzo "blogoslawi" dlugie ogony, zatem pozycjonowanie na pojedyncza fraze jest po prostu pozbawione sensu

Ale w jaki sposób mogę wygenerować 1000 użytkowników (bo tylko wtedy ma sens zarabianie) na takie frazy? Np. portal dla kobiet to 22 wyszukiwania dziennie na 1 miejsce. Jak się ma 22 do 1000? Chcociaż na hasło portal rzeczywiście trudno wypozycjonować, ale na ciekawostki dobrze mi idzie.

Chyba musialbys rozwinac bardziej to pytanie, bo chyba nie bardzo rozumiem...

Jesli pytasz o precle, to nie dwa rozne artykuly, a dwiescie albo nawet dwa tysiace roznych artykulow.

W kazdym mozesz miec kilka przemieszanych anchorow, jednak zwracaj uwage, zeby na jedna strone w tym samym artykule skierowany byl jeden anchor.

Czyli jest to jednznaczne z linkowaniem do podstron serwisu.

dymna.jpg

Chyba się przekonałam do tego długiego ogona. Dzisiaj napisałam artykuł o ciekawostkach o seksie i do artelisa strzelę sobie od razu na frazę - ciekawostki o seksie.

A do dobrych precli to warto chyba dodawać wiele artykułów, ale na rózne frazy.

Messina, odniosę się do Twojej wypowiedzi:

Ale w jaki sposób mogę wygenerować 1000 użytkowników (bo tylko wtedy ma sens zarabianie) na takie frazy? Np. portal dla kobiet to 22 wyszukiwania dziennie na 1 miejsce. Jak się ma 22 do 1000?

Co z tego, że będziesz pierwsza na frazę "portal" i rzeczywiście wejdzie 1000 ludzi, skoro zobaczą, że to nie to, czego szukają - od razu wyjdą, a Tobie zwiększy się jedynie współczynnik odrzuceń i i tak nic na tym nie zarobisz.

Linkuj "mniejsze" frazy, bo jest je łatwiej wybić, a sumarycznie i tak zrobią Ci większy ruch.

PS Ciekawostki o seksie - to nie jest w tym przypadku żaden długi ogon ;) tylko normalna, pozycjonowana fraza. Long tail robi się sam przy odpowiedniej optymalizacji i ogólnym dobrym linkowaniu serwisu.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności