Skocz do zawartości

Lepiej linkować jednowyrazową frazę czy rozbudowaną?

messina

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego chciałam pozycjonować na frazę portal? To tak jakby umieścić reklamę na onecie. Tylko, że reklama na onecie kosztowałaby kilka lub kilkanaście tysięcy miesięcznie a jakby wypozycjonować na frazę "portal" to byłoby za darmo. O to mi chodziło. No bo skąd wezmę te kilkanaście tysięcy? TYlko ze z drugiej strony byłoby dużo odrzuceń, co byłoby niekorzystne gdy chciałabym znaleźć reklamodawców.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stworzenie zaplecza i wypozycjonowanie na frazę portal raczej nie byłoby w żadnym wypadku darmowe;) Naprawdę spore zaplecze moim zdaniem pod to by musiało iść. Bez nakładów finansowych takie zaplecze można robić wieki... A i domeny i serwer kosztują...

Chyba musialbys rozwinac bardziej to pytanie

No dobra napisze jaśniej, napisałem artykuł dodałem na stronę z linkiem i słowem kluczowym (sklep numizmatyczny) czy na tą stronę jest sens pisać inny artykuł z linkiem na słowo ( np. banknoty ), czy coś dają dwa liki z jednej domeny w różnych artykułach.

Dzięki

Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów.

Czyli tak , piszę dwa różne artykuły w jednym słowo sklep numizmatyczny link do strony głównej , drugi artykuł słowo banknoty i daję do podstrony na której są banknoty , i umieszczam na jednej domenie z artykułami.

Rozumiem że to ma sens.

Wielkie dzięki

Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów.

"Dlaczego chciałam pozycjonować na frazę portal? To tak jakby umieścić reklamę na onecie. Tylko, że reklama na onecie kosztowałaby kilka lub kilkanaście tysięcy miesięcznie a jakby wypozycjonować na frazę "portal" to byłoby za darmo."

Gorszego porównania na tym forum jeszcze nie czytałem.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

uff a już myślałem że tylko ja nie rozumiem tego porównania :)

Znacznie lepiej i prościej i taniej byłoby pozycjonować taki portal na poszczególne hasła (np: depresja poporodowa, ....) , wtedy zainteresowani zajrzą na portal, a na większość z tych haseł można wbić się za pomocą kilku linków.

Wiekszosc portali dla danej grupy ma przynajmniej 60 % ruchu z wejsc bezposrednich - zacznij udzielac sie na babskich forach , rozwijaj portal a ruch sie pojawi.

A to ciekawe... Skąd te dane? Jeśli z portali dużych i "wielozadaniowych" typu onet, wp itp. to ok, a nawet pewnie o wiele więcej. Ale inne to śmiem wątpić i moje obserwacje są całkiem inne. Choćby z przyzwyczajeń użytkowników, którzy "z palca" wchodzą zwykle na kilka, kilkanaście stron. Reszta - szukanie konkretnego tematu w G i wejścia przez wyszukiwarkę.

Rzecz jasna mogę się mylić i moje doświadczenia i obserwacje są inne niż Twoje, więc - jeśli możesz - powiedz na czym takie dane opierasz?

Czyli tak , piszę dwa różne artykuły w jednym słowo sklep numizmatyczny link do strony głównej , drugi artykuł słowo banknoty i daję do podstrony na której są banknoty , i umieszczam na jednej domenie z artykułami.

Czy jak dodałam do artelisa np. kilka artykułów z linkiem do strony głównej na kilka róznych fraz to to zupełnie nic nie dało?

Bo ja tak robiłam i podskoczyło mi ladnie na kilka fraz. Nie chciałam do podstron dodawać bo chcę pozmieniać kategorię menu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności