Skocz do zawartości

Przekierowanie na nową domene i po tygodniu filtr.

faxa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przekierowałem ze starą domenę na nową i po kilku dniach site w google wyniósł prawie 200 tys.

A po następnych kilku dniach otrzymałem filtr.

Czy tak szybki przyrost site, może być przyczyną filtra ?

Jeżeli tak, jak temu zapobiec ?

Po kilku dniach, może poczekaj z dwa miesiące i zobacz co się dzieje, bo tydzień w google to jak wróżenie z fusów...

My-seo.pl - Katalog

Kosmetyki są wszędzie :)

Ale on zniknie po 2 miesiącach ?

Sprawa wygląda tak. Przekierowanie z domeny gdzie jest filtr na nową .. mija kilka dni i wskakuje duży ruch z google, wskakuje tez okolo 200 k site. mija znów kilka dni i filtr.

Ale on zniknie po 2 miesiącach ?

Sprawa wygląda tak. Przekierowanie z domeny gdzie jest filtr na nową .. mija kilka dni i wskakuje duży ruch z google, wskakuje tez okolo 200 k site. mija znów kilka dni i filtr.

Najnormalniej w świecie po prostu dostajesz tego samego filtra co wcześniej. Wyjścia dwa albo :

1) G orientuje się w tym że próbujesz oszukiwać

2) nie usuwasz przyczyny filtru i za nią dostajesz filtr

Ja nei mam z tym doświadczenia może ktoś z forum powie czy oba rozwiązania są możliwe.

Już kilka razy to pisałem.

To że masz według Ciebie jakiś tam filtr i masz ruch przykładowo 10k uników i nagle spadł Ci do 100 uników.

I sobie myślisz będę mądrzejszy zrobię przekierowanie na nową domenkę i będę miał co miałem.

A tu zonk. Nie raz i nie dwa o tym pisałem - to by było za proste - może kiedyś tak było - teraz przenosisz na nowa domenkę wszystkie grzechy - także po raz kolejny piszę - nie słuchaj pozycjonerów co Ci piszą że przeniosą Ci moc domeny (tylko tą dobrą - a ta zła wyparuje:D). Piszą bzdury. Domena krzywo postrzegana przez google to samo uchybienie przeniesie. Wiem to po sobie. I nie tylko.

Te czasy jak ci wywaliło domenkę i sobie jej moc mogłeś przenieść na inną dawno minęły.

Pozdrawiam.

P.S.

Piszę oczywiście o domenie która już jest w jakiś sposób ograniczana. Domena która ma pełen audyt w google może być śmiało reindeksowana na inną i odbywa się to bardzo szybko i sprawnie.

Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke.

Jak temu zapobiec?

Zrobić stronę zgodą z wytycznymi a nie próbować wycyckać Google zmieniając adres. Tak jak pisze kolega wyżej.

Site 200k? Co to jest? Czyżby warezowe forum czy wyszukiwarka torrentów? :D

Site 200k? Co to jest? Czyżby warezowe forum czy wyszukiwarka torrentów? ;)

Wystarczy forum na nieoptymalnym skrypcie takim jak MyBB mające 5 tysięcy postów. Google od pewnego czasu bardzo szybko indeksuje podstrony, nawet zduplikowane.

Google Analytics z włączonym linkerem (Wiele domen najwyższego poziomu) zaimplementowanym w PHP a nie JS też potrafi zrobić kilkaset podstron z jednej.

To nie jest żaden filtr :). Nie ma filtrów :>. Zadałeś taką pracę wyszukiwarce że i może być parę milionów site.

Zobacz - to jest wynik wyszukiwania:

?search

Stąd jest to site - ale to Ci się zmieni - wyszukiwarka zacznie ci ucinać wszystko po ?

To jest tak jak byś indeksował sesie czy wyniki wyszukiwania i inne nieistotne dane. Zobacz w opcjach webmastera na koncie - tam masz nawet wyszczególnione co wyszukiwarka ma uwzględnia Zorientuj się w tym temacie.

Pozdrawiam.

Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności