Skocz do zawartości

+ 50% liczba odwiedzin - cieszyc sie czy czekac na bana?

Suknie Slubne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moja stronka ze stopki wczoraj dostała 50% wiecej UU niz zwykle.

Wzrost liczby odwiedzin przez ostatnie kilka miesiecy byl dosc stabilny i umiarkowany. Czyli coraz wiecej bez wiekszych wyskokow.

Wczoraj odnotowalem 50% zwiekszony ruch na stronie (z wyszukiwania z google)

Jedyne zmiany jakie wprowadziłem ostatnio to:

Google +1 ( w tej chwili mam chyba 14 kliknięć )

W kilkunastu produktach dodałem produkty pokrewne

Czy takie zmiany mogły mieć aż tak duży wpływ na zmiane ilości odwiedzin i pozycji w google?

Na 22 monitorowane frazy ogólny wzrost pozycji to 19 miejsc w góre.

Czy myślicie że google +1 ma tak duży wpływ? JAK TAK TO KLIKNIJCIE W MOJE +1 (lewy dolny róg strony)

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Odnośnie pogody to nie monitoruje a sam pisze z UK dlatego ta nie wiedza.

Juz myslalem ze kobiety nagle bez powodu zwiekszyly zainteresowanie sukniami :)

Odnosnie zwiekszenia ilosci odwiedzin to moze pogoda ma na to duzy wplyw. Ale zwiekszenie pozycji w google?

I teraz moje pytanie:

Jak myslicie, czy zwiekszenie pozycji bylo zwiazane z Google +1 czy z dodaniem produktów pokrewnych na podstronach?

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Jeżeli to ruch naturalny to nie dostaniesz bana, możesz mieć dzięki temu same korzyści.

Ja kiedyś robiłem, ruch się podnosił roboty częściej zaglądały na witrynę site rosło.

Jeżeli natomiast zrobiłeś sztuczny rusz, np: Iferame czy coś innego to spodziewaj się filtra... Kiedyś wykupiłem taką reklamę na allegro, dostałem dożywotniego bana na AdSens dla mojej firmy.

Jak myslicie, czy zwiekszenie pozycji bylo zwiazane z Google +1 czy z dodaniem produktów pokrewnych na podstronach?

NIE.

Na razie Google nie bierze tego pod uwagę. Za dużo było by kupowania kliknięć w ogłoszeniach.

Plus ma służyć dzieleniu się linkami ze znajomymi, coś jak obecnie LIKE FB.

Lada moment wystartuje serwis społecznościowy Google Plus.

Pisałem dziś o tym na ściance https://www.facebook.com/pozycjonowanie.stron.www.katowice

• 1 miesiąc temu...

Powiem Ci tak, na stronie ogłoszenia rzeszów gdzie masz chyba wykupione ogłoszenie/reklamę masz takie zagęszczenie linków, wszystkie obok siebie i wszystkie do jednej strony że bardzo prawdopodobne ze dostaniesz bana.

Jeśli wszędzie tak robisz to długo to nie potrwa.

Przecież tak nie można robić i to będzie bardzo naturalna reakcja googla czyli ban.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności