Skocz do zawartości

Pozycjonowanie nowego serwisu - dość konkurencyjne słowo kluczowe

Rekomendowane odpowiedzi

Sukcesywnej zabawy to nie brzmi sensownie :)

Ja poradzę inaczej :) zleć pozycjonowanie firmie, a przy tym się ucz (na jakiejś domenie przeznaczonej do uczenia się a nie na firmowej)

Masz z tego korzyści

a) jesteś pozycjonowany przez profesjonalistę i dużo szybciej zaczniesz zarabiać na swojej działalności, a chyba z tego się chcesz utrzymywać a nie z seo

:) po jakimś czasie złapiesz podstawy/poziom średni/będzie pro7/będziesz nawet lepszy ode mnie (żona mnie bije i się muszę dowartościowywać, sorry) i zyskujesz wiedzę, czy firma, której płacisz nie robi Cię w jajo

c) jak już będziesz miał 3 firmy to otworzysz sobie 4 pozycjonerską

d) no i generalnie będziesz mądrzejszy, a to też ważne

jak widzisz plan ma same plusy i musi wypalić. Podzielisz się za 3 lata zyskami.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pod hasłem "agencja opiekunek warszawa" jesteśmy już na 3 stronie. Całkiem nieźle, zwłaszcza, że strona ma raptem parę dni.

Z tym, że zdecydowanie bardziej zależałoby mi na pozycjach pod hasłem niania warszawa.

Anochorować pod tą frazę? Co powiecie o jakimś zapleczu typu rady dla rodziców, fora dla niań i tam też linkowanie do serwisu www.babycover.pl?

Na dzień dzisiejszy strona jest tylko dodawana do katalogów.

Nie zależy mi na natychmiastowych wynikach.

Pozdrawiam

Stworzyłem dwie strony zaplecza, które mają szansę być wykorzystywane przez rodziców.

Jedna strona to blog z radami na temat wychowywania dzieci.

Druga to blog ze zdjęciami słodkich dzieciaków.

Serwisy to interia i onet.

Postaram się codziennie o dodawanie nowych wpisów.

Jak linkować z tych serwisów? Z jakiejś podstrony typu linki, czy bezpośrednio z wpisów?

Pozdrawiam

1.Dwie strony to nie zaplecze. To po prostu dwie strony ;)

Ale kierunek dobry. Jak dobrze nad nimi popracujesz to za pół roku będziesz miał z nich duży pożytek.

2.Linkuje się w każdy możliwy sposób. Nie kieruj się schematami. Szczególnie tutaj wielokrotnie powielanymi.

3. Mniej pytaj, więcej czytaj ;) Na forum jest sporo informacji, ale trzeba ją "wyciągnąć" z treści.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Pod hasłem "agencja opiekunek warszawa" jesteśmy już na 3 stronie. Całkiem nieźle, zwłaszcza, że strona ma raptem parę dni.

Wejść na trzecią stronę na większość fraz to żaden problem.

Ja tam cały czas jestem zwolennikiem przede wszystkim ręcznego katalogowania. Sam korzystam i jeszcze mnie nie zawiodło.

Zaplecze możesz robić , ale żeby ono przyniosło jakiekolwiek korzyści potrzeba dużo czasu i pracy.

Co do linkowania to stawiałbym na linki w treści artykułów powiązane ze stronką, ewentualnie wtopi gdzieś w sidebar w panel Partnerzy tak by pojawiło się na każdej podstronie.

Pod "Agencja opiekunek warszawa" jest już 2 strona, ale pod hasło, które bardziej by mnie interesowało, czyli niania warszawa zdecydowanie gorsze wyniki. Staram się anchorować pod "niania warszawa", na stronie też zacząłem używać więcej zwrotu niania, ale efekty jak widać wciąż mizerne.

Co może być przyczyną?

Pozdrawiam

potrzeba czasu :) z tego co widze to backlinkwatch nie wykrywa Ci na razie zadnych linków zwrotnych.

Musisz poczekać i cierpliwie linkować. Zwłaszcza że fraza niania warszawa jest dużo trudniejsza niż ta pierwsza.

To właśnie chyba przeraża wszystkich rozpoczynających przygodę z SEO ;) Fakt, że efektów nie ma do razu.

Trzeba cierpliwie czekać ;) Jeśli coś robisz to uwierz że efekty z czasem się pojawią

Czemu niby ma spaść?:)

A bo to normalne zjawisko :)

Początkowa radość właściciela strony jest równa radości Google z nowej strony w indeksie.

Po chwilowym wzajemnym zauroczeniu, wszystko wraca do normy i strona leci na jej właściwe miejsce.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Czyzby kolega postanowil przetestowac funkcjonowanie spam raportu w guglu? ;)

Jak bedzie regularnie pracowal nad pozycjonowaniem tej stronki, to nie powinna spasc.

Chyba, ze mu ktos pomoze... Co niestety jest czesta praktyka wsrod naszych "pozycjonerow".

:) nad czym bardzo ubolewam :)

A bo to normalne zjawisko

Nie takie znow normalne. Czesto stronki pozostaja juz na pozycji, ktora osiagna przy legendarnym fsb.

Ja przynajmniej tego "naturalnego" zjawiska nie potwierdzam na swoich stronkach.

dymna.jpg

Normalne, normalne. Inaczej nie byłoby fsb.

Fsb nie ma jak się linkuje z głową, a nie napie... po wszystkim na raz, na świeżynkę.

M

Samemu to jest minimum 3-4 miesiące nauki ,testów i palenia domen ... ten czas bedzie stracony.

Weź kogoś kto zrobito porządnie, dobrze i w umówionym zakresie.

Czemu ma być stracony? Może mu się przyda umiejętność pozycjonowania. Ja bym nie zaufał żadnej firmie pozycjonerskiej, po prostu ja wolę sam, jak większość rzeczy zresztą :) (jeszcze np. by mi kiedy linki pościągali, by mieć znowu robotę ;) ) dlatego sam się nauczyłem pozycjonowania, po miesiącu już miałem jakieś tam pojęcie i strony zaczęły się piąć w górę. Domeny puki co żadnej nie spaliłem ;) Może dlatego, że m.in. wszystko ręcznie i ostrożnie ;)

Linkuj dalej i nie pier*ol

początkujący -> przecież Kolega napisał że frazy są konkurencyjne, jak też widać Kolega nie jest zbyt obeznany w seo, więc wyrokuję że spadnie na 99 koma 9 % ;)

TRENS -> trzeba sobie zadać JEDNO zaj****cie, ale to zaj****cie ważne pytanie: co chcemy w życiu robić... a później to robić :D

Co innego pozycjonować "forum o rowerze w Kubaczówce" a co innego duże frazy(z tego ci widać na Warszawe). Niektóre frazy na to miasto cenione są jak globalne(na PL) więc weź to pod uwagę.

Bez narzędzi typu omniad czy publiker, jakiś scrapebox, blaścik z rumaka oraz zaplecze, lepszy hosting, domeny itd. - będzie po prostu ciężko. A inwestując = traci się na to troche pieniędzy. A to proxy trzeba kupić, liste by sie przydało AA do SB itd. itd. więc tak naprawde ciągle traci się nie tylko kasę ale i cenny czas, SEO to jednak zabawa, chociaż na początku wydaje sie pikuś :)

Popatrz z drugiej strony: przecież pozycjonerzy tez mogą pozakładać sklepy online czy inne tego typu interesy i np. sprzedawać bielizne czy telefony. Jednak wtedy stracą cenny czas na nauke tego interesu, kontakty, dostawcy itd.

Jeśli Kolega czuje sie dobrze w SEO, podoba mu się to - to jasne, niech się uczy i inwestuje.

Jeśli ma zamiar wypozycjonować tylko ten sklep - to sugeruję wziąć kogoś do pozycjonowania.

Pozdrawiam.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności