Skocz do zawartości

AdWords, dlaczego tak sie dzieje ?

RaNdOm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

testuje narzedzie do prognozy odwiedzin. Niestety w zwiazku z brakiem doswidczenia w temacie dziwi mnie:

przeszukuje G po wybranym przez siebie slowie kluczowym i nie widze zadnych reklam,

w tym narzedziu do prognozy odwiedzin wpisuje slowo kluczowe i jak ustawie CPC na 0,1 to owo narzedzie twierdzi ze moja reklama nie zrobi furory 0,1 klikniec/dzien i sredniej pozycji brak , dlaczego ? przeciez nie mam konkurencji na to slowo. Wedlug mnie jak na dane slowo nikt nie wyswietla rekalmy to przy nawet najmniejszym CPC moja reklama powinna sie pokazywac na 1 miejscu.

Jak zrobie CPC na 0,2 to niby bede na 1,2 miejscu. Niby skad sie wezmie 1 miejsce skoro zadna reklama na to slowo w G sie nie pojawia.

Nic nie rozumie.

Moze o czyms nie wiem ?

Przepraszam za brak ogonkow.

Brak konkurencji o niczym nie świadczy. Zapewne nikt nie używa Twoich słów, stąd brak ruchu w prognozach. Nie sugeruj się zbytnio narzędziem do szacowania w Googlu. Ono nie uwzględnia tego, że w Polsce min.CPC nie wynosi 25 gr. Ma też wiele innych wad. Dla mnie jest niemal bezużyteczne.

Nie sugeruj się zbytnio narzędziem do szacowania w Googlu. Ono nie uwzględnia tego, że w Polsce min.CPC nie wynosi 25 gr. Ma też wiele innych wad. Dla mnie jest niemal bezużyteczne.

Witam,

a jest jakieś użyteczne narzędzie, dzięki któremu początkujący mógłby zrozumieć o co w tym chodzi ?

Dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.

Nie sądzę, aby było jakieś narzędzie pomocne w zrozumieniu o co chodzi. Po prostu dużo czytać i testować. Natomiast jeśli chodzi o szacowanie potencjalnego ruchu, to nie ma jak testowa kampania. Oczywiście trzeba pamiętać, że poniedziałek to nie niedziela, lipiec to nie czas na snowboard itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności