Skocz do zawartości

Proszę o pomoc, czy zrobiłem prawidłowo przekierowanie

hamaczki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakieś 2 dni temu kupiłem domenę w celu przekierowania starej strony na nowo zakupiony adres. Nową domenę podpiąłem pod hosting starej (stara domena też jest ciągle podpięta pod ten sam host). Przekierowałem starą domenę na nową wrzucając na hosting plik HTACCESS z takim kodem

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.starylink.com(.*) [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowylink.com/$1 [R=301,L]

(jeżeli ma to jakieś znaczenie plik htaccess wrzuciłem przez total commandera do głównego folderu)

I nic więcej nie robiłem, chciał bym zaznaczyć że kierowałem się poradnikiem przekierowanie 301, wybrałem ten sposób ponieważ google dobrze sobie radzi z nim i przenosi moc starej domeny na nową, lecz mam pewien problem. Strona była dobrze wy pozycjonowana pod różnymi frazami teraz po dwóch dniach od zrobienia przekierowania strona całkowicie spadła w googlach, czym to może być spowodowane ? może coś źle zrobiłem albo w ogóle nie zrobiłem przy przekierowaniu ? Może czegoś nie ustawiłem na stronach ? a może to tylko przejściowe i strona wróci na swoje pozycje już z nowym linkiem ? Proszę o poradę.

Edit.

Teraz zauważyłem że nowy link pojawił się w googlach pod niezłą pozycją lecz to i tak nie ta sama co wcześniej, ale już wiem że coś się dzieje.

@down dzięki za pomoc. Jeżeli macie jakieś uwagi proszę pisać

A jeszcze mam pytanie czy muszę edytować link na STAT4U do nowej strony ?

Cierpliwości strona powinna wrócić. Ja jak robiłem przekierowanie to czekałem około 4tygodnie aż przekierowanie zadziałało w 100% -> https://seo-z.pl/przekierowanie-301-z-podst...omeny-glownej-2

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności