Skocz do zawartości

Zawsze aktualna lista SEOKów

moneron

Rekomendowane odpowiedzi

Już pisałem w innym miejscu na forum, ale myślę że tu też powinno się znaleźć.

Tak jak w temacie chodzi o listę SEOKatalogów, a w niej:

1. Szczegółowe dane katalogów np. długość opisu, linki z opisu, widok listy grup wpisów z formularza w katalogu i wiele więcej.

2. Częste aktualizacje danych, średnio co 4 dni każdy katalog jest sprawdzany.

Dane są aktualizowane automatycznie z ewentualną ręczną korektą dzięki temu codziennie sprawdzane jest kilkaset katalogów.

Reasumując zachęcam właścicieli katalogów do zgłaszania ich na listę, a pozycjonerów do korzystania z listy, myślę że warto

https://seokatalogi.moneron.pl

C.png

C.png

@Xemix - Ale spamujesz

Możesz rozwinąć swoją ENIGMATYCZNĄ wypowiedź ;)

Reasumując zachęcam właścicieli katalogów do zgłaszania ich na listę, a pozycjonerów do korzystania z listy, myślę że warto
Właściciele katalogów którzy zgłoszą swój serwis powinni mieć darmowy dostęp do listy pozostałych, bo w końcu na nich zarabiasz :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

też się nad tym zastanawiałem właśnie.. bo dodałem tam swoje katy, dawno nie zaglądałem, teraz mi się przypomniało a to płatne ;))) moje katalogi też zobaczą tylko Ci co zapłacą, więc ich promocja to też sprawa dyskusyjna:)

Co więcej właściciel przedmiotowego systemu POWINIEN zapytać o zgodę właściciela katalogu którego adres zamieszcza na swojej liście. Chyba, że są tam tylko adresy zamieszczone przez właścicieli katalogów. To w nawiązaniu do kwestii:

Reasumując zachęcam właścicieli katalogów do zgłaszania ich na listę [...] myślę że warto

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

projekt wydawał się interesujący ale widać że właściciel trochę poszedł w drugą stronę i zrobił projekt płatny może i słusznie ale trochę powinno to wyglądać inaczej ponieważ dodane adresy powinny być widoczne natomiast dane szczegółowe ( BL IP PR itp ) ukryte albo postawione same "X" wtedy można spokojnie korzystać z listy a jeśli ktoś potrzebuje bardziej rozbudowanej płaci sms'a, plus dla właścicieli ( bo chyba to oni chcieli podnieś reklamę swoich katów budując tą bazę bo korzyści miały być obu stronne ).

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Xemix - eee tam od razu spamuję, temat się tu chyba nadaje więc wrzuciłem

Mion - wydaje się logiczne co mówisz, ale spory odsetek właścicieli katalogów zajmuje się pozycjonowaniem czyli koło się zamyka, ja pracuję, inni korzystają. Zgłoszenie katalogu to kilka sekund, dla mnie dodanie do listy to ok 1-2 min, dla bota sprawdzenie to ok 30s i kilkaset kB danych do zmielenia, ewentulana ręczna korekta to kolejne 1-2min. Właściciel katalogu dostaje za te kilka sekund roboty link dofollow + nowych userów z listy. Dodam jeszcze że ponad 90% katalogów wyszukałem i dodałem osobiście.

Teraz pomyśl czy ja faktycznie zarabiam na właścicelach katalogów i powinienem zrzec się większości przychodów z projektu na ich rzecz.

moskit - uwaga słuszna, ruch trochę zmalał, ubyło głównie "userów" przeglądających po kilka stron na sekundę, resztę sobie dopowiedz

cinmar - słusznie, miałem koncepcję, potem gdzieś zaginęła jak się okazało, że prawie nikt się nie wyrywa żeby mieć swoje katy na liście, ale pewnie do niej wrócę, a jak wrócę masz u mnie jakiegos drobnego gratisa za "pobudzenie szarych komórek :)"

C.png

C.png

Teraz pomyśl czy ja faktycznie zarabiam na właścicelach katalogów i powinienem zrzec się większości przychodów z projektu na ich rzecz.
Pośrednio tak, bo to dzięki temu, że są wydawcy SK masz co sprzedawać czyli zarabiasz na sprzedaży listy z adresami ich katalogów.

----

Poza tym ja nie napisałem, że masz im za to płacić tylko napisałem co napisałem, a to zupełnie inna kwestia.

Mion, to była trochę moja nadinterpretacja. Nie napisałeś, że miałbym płacić, ale udostępnianie za free to prawie to samo tym bardziej że spora część właścicieli katalogów zajmuje się też katalogowaniem, dla mnie straty. Poza tym cinmar chyba przychylę się do sugestii cinmar-a, wtedy właściciele katalogów też dostaną kawałek swój tortu.

C.png

C.png

No i są zmiany. Aktualnie widać całą listę, szczegółowo tylko 10 pierwszych pozycji, dostęp do reszty = sms.

Myślę nad wprowadzeniem wirtualnych punkcików wg. których ustalana byłaby kolejność listy. Premiowane dodanie katalogu we własnym zakresie i udane autoaktualizacje tzn. kiedy katalog odpowie poprawnie i będzie wymagała ręcznej korekty dostanie punkcik. Co o tym sądziecie?

C.png

C.png

Xemix - punkty są jeszcze w planach i temat nie dotyczy katalogów już dodanych bo do tej pory nie notowałem, które dodał ktoś z zewnątrz, a które ja

Zbigniew - zależy co masz na myśli darmowa, jeśli chodzi o wrzucanie katalogów to będzie darmowa po wsze czasy, jeśli chodzi o użytkowanie listy to jak widzisz już nie jest za darmo.

Edit: No i jest pierwsze punkty już zaliczone. Na razie sortowanie pozostaje bez zmian, ale prawdopodobie jeszcze dziś będzie po nowemu czyli wg. punktów.

Punkciki na razie wyglądają tak:

Dodanie katalogu przez właściciela: 10 pkt na start

Każda udana auto-aktualizacja (udane połączenie+brak radykalnych zmian w katalogu): +1pkt

C.png

C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności