Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na angielską frazę

kozakos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Założyłem serwis/poradnik w języku polskim wypozycjonowałem na 3 frazy i w miarę ładnie to wygląda, ktoś tam klika w reklamy, ktoś chce banner generalnie ok.

Teraz chce zrobić taki sam w języku angielskim i uderzyć te same frazy po angielsku.

Moje pierwsze pytanie czy jak przetłumaczę tekst to będzie duplicate content?

Musze ustawić jakoś geolokalizację?

Czy jeżeli chce zaatakować rynek Wielkiej Brytanii to jaką domenę najlepiej kupić?

I generalnie jakieś takie Wasze rady i wskazówki na temat pozycjonowania zagranicą.

z góry dzięki za pomoc i zapraszam do dyskusji.

profesjonalne stoliki pod laptopa to wygoda

użyj stolik pod laptopa i podaj żonie śniadanie do łóżka

jak targetujesz UK to kup co.uk i upewnij się ze twoje teksty będą pisane przez Brytyjczyka, inaczej nie wzbudzisz zainteresowania. Tak na marginesie to chyba bym nie robił stronki w innym języku, ale doświadczenie zdobędziesz na 100%. Powodzenia

Jeżeli potrzebujesz dokładnych informacji, to napisz to it_management on jest specem od pozycjonowania na rynku innym niż PL. Co do domeny to może to być każde rozszerzenie. it_management udowodnił, ze domenę .de można wypozycjonować w Polsce, w końcu właśnie jego domena .de na frazę "pozycjonowanie" była 1... Gość ma wiedzę, pokazał wszystkim kto tutaj rządzi :) i na pewno może coś doradzić ...

multikomto

Nie wiem czy wiecie ale Google zmienilo zasady ustawiania geolokalizacji - nie dla kazdej domeny mozna ja ustawic.

Co do pozycjonowania w Uk - wydaje mi sie ze to rynek trudniejszy niz Usa a ruch znacznie mniejszy - jesli chcesz budowac strone potrzebujesz niezlego contentu - o tlumaczeniu z translatora mozesz zapomniec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności