Skocz do zawartości

Płatne pozycjonowanie

balcerek

Rekomendowane odpowiedzi

Brak czasu, cierpliwości zmusza mnie by zlecić pozycjonowanie zewnętrznej firmie. Jednak nie potrafię "ocenić" wartości pozycjonowania. Ile kosztuje skrzynka piwa wszyscy wiemy. Jednak jak wycenić pozycję słowa kluczowego w wyszukiwarce? Wiem, że wpływ na to ma wiele factorów, jednak zanim zlecę to komuś chciałbym umieć ocenić mniej więcej wartość tej usługi a nie tylko znać wycenę tej firmy. Rozbieżność w cenach jest tak duża, że chciałbym wiedzieć co brać pod uwagę w wyborze wykonawcy, jak się zabezpieczyć przed nieuczciwymi pozycjonerami, ogólnie chciałbym poznać wasze opinie na co klient musi, powinien zwracać uwagę przy podpisaniu umowy, na jak długo podpisać umowę itp itd

Np fraza : "darmowe ogłoszenia" miesięczne wyszukiwania 165 000, wyników google 16,600,000 jak mniej więcej "wycenić" top5?

Np fraza : "darmowe ogłoszenia" miesięczne wyszukiwania 165 000, wyników google 16,600,000 jak mniej więcej "wycenić" top5?

niektorzy zrobia za 150 zł inni za 1000 jeszcze inni za 2000 ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dokładnie tak jak wspomina @MaxPan - wycena jest sprawą indywidualną. Jedna będzie miała zaplecze w Twojej tematyce i zrobi to "od ręki" za 20% ceny tej, która będzie powiedzmy budowała je od podstaw (nie linczujcie; wiem, że nie do każdej frazy buduje się klienckie zaplecze).

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Paq'u ja zawsze stawiam zaplecze specjalnie dla klienta (oczywiście w zależności od łatwości frazy) i na nim reklamuje docelową stronę. Uważam że za takie coś nikt nie powinien nikogo linczować, no chyba Ci co tylko spamują :)

Zwróć uwagę na to czy dana osoba ma jakieś poważanie na tym forum (jeżeli kogoś chcesz z forum :) ) i tak jak napisał kolega co przewiduje w tej kwocie, jakie będą etapy pozycjonowania. Jeżeli w ciągu trzech miecha nie zobaczysz tego co zadeklarował to szukaj kolejnego fachowca :)

Wszystko zależy z kim chcesz się bić o topy jeżeli jest tak jak napisałeś tzn. "darmowe ogłoszenia" i tłuc się z tablicą, gumtree itp. to pierw pomyśl ile oni muszą inwestować w reklamę i Ty musisz wydać podobną kasę. Więc taka fraza moim zdaniem nie przejdzie ze 150 zł ;)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Trochę pogrzebałem w sieci i znalazłem artykuł https://www.seomad.com/SEOBlog/google-organ...h-rate-ctr.html mówiący o CTR z wyników organicznych znając orientacyjne miesięczne wyszukiwania mogę policzyć mniej więcej klikalność na danej pozycji pomnożyć to przez cenę jaka jestem w stanie zapłacić za jeden klik i mam "swoją" wycenę pozycji. w Adwords miałem kliki za 5gr więc jakbym tu przyjął jeden organic klik 1gr to daje mi 800 zł za top1 ok 600 top2 400top3 top10 - 160 zł teraz tylko muszę wycenić wartość organic klika czy 1gr na tą frazę to dużo czy mało w globalnym znaczeniu bo wiadomo, że serwis musi przynosić jakieś zyski. oczywiście to czysta teoria

Brak czasu, cierpliwości zmusza mnie by zlecić pozycjonowanie zewnętrznej firmie. Jednak nie potrafię "ocenić" wartości pozycjonowania. Ile kosztuje skrzynka piwa wszyscy wiemy. Jednak jak wycenić pozycję słowa kluczowego w wyszukiwarce? Wiem, że wpływ na to ma wiele factorów, jednak zanim zlecę to komuś chciałbym umieć ocenić mniej więcej wartość tej usługi a nie tylko znać wycenę tej firmy. Rozbieżność w cenach jest tak duża, że chciałbym wiedzieć co brać pod uwagę w wyborze wykonawcy, jak się zabezpieczyć przed nieuczciwymi pozycjonerami, ogólnie chciałbym poznać wasze opinie na co klient musi, powinien zwracać uwagę przy podpisaniu umowy, na jak długo podpisać umowę itp itd

Jeśli chodzi o miesięczne wyszukiwania to fraza "darmowe ogłoszenia" ma ich 27100, trzeba zawsze sprawdzać dopasowanie ściśłe, które jest bardziej dokładne. Wycena takiej frazy jest ustalana indywidualnie. Cena zależy od zasobów danej firmy, jeśli posiadają dobre tematycznie zaplecze to będzie im łatwiej i jeszcze sprawdziłbym jak firma działa.

balcerek w ten sposób tego nie obliczaj bo natkniesz się na jakiegoś "czarodzieja" SEO. Moim zdaniem nie przepchniesz takiej tablicy bo:

1. Dawali i dają kosztowną reklamę w TV.

2. Ludzie przez to sami do nich linkują a takie linki wiadomo że są najmocniejsze.

To nie są dane teoretyczne lecz wiedza z doświadczenia ;)

P.S kolega wyżej ma wiedzę nt. pozycjonowania... :)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności