Skocz do zawartości

Co po dodaniu do precli

Gość painofdeath

Rekomendowane odpowiedzi

Gość painofdeath

Witam,

Zastanawialem sie czy jest jakis sposob przyspieszenia indeksacji stron?

Otoz dodalem wpisy do kilkudziesieciu precli i katalogow.

Mam liste linkow.

Do tej pory dodwalem to recznie na:

https://www.google.pl/addurl/?continue=/addurl

Aczkolwiek zrobila sie pokazna lista. Pogrzebalem na forum i znalazlem skrypt:

https://snippets.dzone.com/posts/show/3329

Zastanawia mnie, czy ktos wogole go uzywal? CZy przynioslo to jakies rezultaty?

Wielkie dzieki za jakiekolwiek sugestie, jak zwiekszyc ruch do tych nowo dodanych wpisow w preclach i katalogach.

Gość painofdeath

Ok. Dziękuję.

2. Podlinkuj wpisy systemem wymiany linków

Dziennie powiedzmy dochodzi 20 precli. Jak to podlikować SWLami? Dodanie nawet tylko 10 linków SWL do każdego Precla to dziennie 200. To potrzebne jakieś ogromne zaplecze punktowe, nie?

Przecież nikt nie każe ci trzymać punktów na wieki... Jak dasz po 1000 pkt. na wpis np. w e-weblink to po tygodniu masz stronę w indeksie i zmieniasz na kolejne linki. Kup sobie 100k za około 100zł za miesiąc i w co 5 dni możesz zmieniać paczki po 20 linków. Myślę, że przy twoim rozwiązaniu lepszym będzie gotlink, ponieważ konto standard w e-weblink nie posiada importu wszystkich linków, a chyba nie chcesz, aby każdy link był dodawany osobno, a nie masowo :D

Masz też inne rozwiązanie:

- pozbieraj sobie z 500 wpisów i kup dobrego blasta na to wszystko, a na pewno lepiej na tym wyjdziesz, gdyż linki z blasta masz stałe i na dłuższy czas niż z systemów ;)

multikomto

Blast z xrumera - ( spamerski automat do forum) , zakłada profile na forach, ustawia stopkę, postuje .

Jeżeli indeksujesz za pomocą PKT z swl , to bywa różnie , raz zaindeksuje i zostaje a innym razem zaindeksuje i może wypaść z indeksu po pewnym czasie.

Ogólnie dobry precel nie potrzebuje polinkowania w celu zaindeksowania wpisu, przykładowo na wp wpisy są bardzo szybko w indeksie, jak nie trzymają się w indeksie to sugeruje, że precel może być lichy, oczywiście wszędzie może zdarzyć się, że coś wypadnie, ale podlinkowanie nadaje dopiero mocy wpisu, z tym że pytanie, czy warto linkować wpisy w jakichś lichych preclach gdzie nawet właściciel go nie podlinkował porządnie? Moim zdaniem lepiej linkować te wpisy w tych mocniejszych, by taki wpis nabrał na skuteczności, a linkując wpisy w słabych preclach, które nawet mają PR ale są ogólnie liche może okazać się, że więcej pracy włożyłeś w podlinkowanie swojego wpisu niż właściciel w postawienie całego precla, także podkreślam, że PR nie jest tu wyznacznikiem, a raczej jakość bl. Uważam, że podlinkowywać warto tylko wpisy w dobrych i sprawdzonych preclach. Bo jest jeszcze jedna kwestia, że większość tych lichych precli zaraz zniknie. Z kolei ocenienie realnej wartości precla w praktyce wcale nie jest takie proste.

Rowniez jestem zdania, ze lepszy blast z xrumera. Jednostkowo idzie kilkadziesiat tys. linkow: nie napracujesz sie, a wszystko masz podlinkowane.

Przy takiej czestotliwosci dodawania, jak u Ciebie, spokojnie wystarczy jeden blast na miesiac.

Linkuje sie nie tylko, zeby wpis zaindeksowac. Dobrze podlinkowane wpisy to wartosciowsze linki do Twojej strony (mocniejszy efekt).

Zatem swl w postaci "dodaje i zdejmuje" moze sie w efekcie okazac bezwartosciowy, a jednoczesnie kosztowny.

dymna.jpg

Jeśli chodzi o szybkie indeksowanie stron to proponuję konto na flakerze. Na swojej tablicy dodawać wpisy z linkami do tych artykułów na preclach itp. Ja używałem tego sposobu do indeksacji wpisów na blogu i niektóre z nich pojawiały się w indeksie Google dosłownie kilka godzin później.

niektóre z nich pojawiały się w indeksie Google dosłownie kilka godzin później.

Szczerze? Kilka godzin to szmat czasu. Znam precle, które po publikacji od razu kopiuję odnośnik i wklejam w google site:odnosnik.pl i już siedzi w indeksie... Takich precli nie można zatem niszczyć, a podlinkować zawsze warto :)

multikomto

Takich precli nie można zatem niszczyć, a podlinkować zawsze warto :)

Absolutnie zgadzam się z twoim punktem widzenia, ale z tego co zrozumiałem to painofdeath już dodał swoje artykuły na pewnych preclach a teraz chciałby przyśpieszyć ich indeksacje. Nie każdy precel jest jednak na tyle rozwinięty, że Google indeksuje jego nowe wpisy w ciągu minut/sekund. Dlatego podlinkowanie takiego preclowego wpisu na Flakerze itp. przyśpieszy jego indeksacje, z jednego dnia na kilka godzin:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności