Skocz do zawartości

Prośba w sprawie nowego portalu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jestem administratorem serwisu www.MonetyNews.pl. Jest to portal informacyjny, działający od początku 2009 roku. W czerwcu przeszedłem na nową odsłonę portalu, którą obecnie widać. I tu zaczyna się problem. Strona powstała "na odległość", poprzez setki emaili z agencją, która tą stronę stworzyła. Portal ma swoich stałych odwiedzających i jest atrakcyjna - działa tam bowiem 4 redaktorów, i CODZIENNIE pojawia się kilka nowości emisyjnych w postaci artykułu. Do tego mamy aktualne plany emisyjne i kursy walut i kruszców. Osobiście - strona mi się podoba, ale nie jestem z niej zadowolony do końca. Czegoś jej brakuje.

Nie wiem, czy to dobre miejsce na tego typu pytania - ale prosiłbym o rady, co zmienić, co proponowalibyście zmienić, aby strona działała i wyglądała lepiej. Brak jej tego czegoś...

I kolejna kwestia - jestem zainteresowany optymalizacją strony pod kątem seo, ale też modernizacji, odświeżenia. Do tego również chciałbym dodać pozycjonowanie, na strategiczne dla strony frazy.

Bardzo proszę o sugestie i porady.

Pozdrawiam

Pod względem SEO, na początek:

• indywidualne title dla kategorii (na chwilę obecną wszędzie jest "MonetyNews.pl"),
  • zmiana kolejność tekstu w tagu title artykułów, tak aby pierwszy wyświetlał się tytuł artykułu a po nim nazwa serwisu,
  • zastąpienie <div class="title"> przez <h1>.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Veal - dzięki wielkie. Co dalej? Czy strona jest podatna na optymalizacje, i czy dużo przed "nią" pracy pod kątem seo? Czy coś byś jeszcze poradził?

Kukis - najłatwiej powiedzieć... Trochę pieniędzy to kosztowało, a nie jest to projekt nieudany. Po prostu chcę go poprawić, dopieścić.

jestem zainteresowany optymalizacją strony pod kątem seo, ale też modernizacji, odświeżenia
Dopiero zapłaciłeś za nową odsłonę, chcesz odświeżać? Prędkość ładowania strony też jest jednym z czynników algorytmu branym pod uwagę podczas ustalania rankingu, tymczasem Twoja za pierwszym razem ładowała mi się długo. Brakuje lewego sidebaru? Wybrakowana wizualnie lewa strona jest jakoś...

coś kiepsko trafiłeś z tą "agencją". Jak się wejdzie na stronę nie wiadomo na co patrzeć wszystko mnie rozprasza na tej stronie.

Może to wina że używam chrome ale stopka i top jest szersza od reszty strony.

Reklama na reklamie trudno oprócz nich znaleźć treści.

Ogólnie albo agencja jest lipna albo Ty nie dałeś przemówić sobie do rozumu.

Witam. Sama strona wizualnie i kolorystycznie jest ładna. ALE jest jedno ale. Gdy wchodze na stronę oczekuje i po części również wymagam że informacje których szukam będą dostępna od razu, że nie będe ich musiał szukać. Min dlatego nie lubie robić zakupów w supermarketach, ponieważ chcę coś kupić i musze przejść i obejść sklep by cokolwiek znalęźć to jest męczące, tak samo jest z twoją stroną, niby wszystko okey ale jak dla mnie jest za dużo, przedobrzyłeś, ogólnie okresliłbym to jednym słowem " bałagan ". W momencie kiedy wszedłem na nią pierwszy raz nie wiedziałem na co mam patrzeć, zgubiłem się, i już bym tu nie wrócił. Sama strona jest ładna ale nowego użytkownika odstrasza, cały czas coś odwraca moją uwagę, jeśli nie wiesz jak zrobić stronę, patrz na liderów w branży Money, bankier, wchodząc na ich stronę od razu wiem gdzie co jest. Tu tego nie ma....

Stronka bardzo słabo wykonana ,totalny bałagan nie wiadomo na co patrzeć ,a te reklamy na całej stronie :D 3/10 bardzo słaba ;)

Pozdrawiam i Powodzenia

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Oprócz uwag powyżej dodam, że irytuje mnie migająca reklama na środku, u góry strony, fioletowy kolor tła u góry oraz jasnokremowego po prawej- "Kategorie". Dla mnie, jako pt. użytkownika, to się kolorystycznie "gryzie", nie pasuje.

Jeśli natomiast chodzi o ogólne wrażenia to jakbym miał do czynienia z reklamą na reklamie, wszystko jest dość "krzykliwe". Uciekam szybko z takich stron. Ważne są jednak opinie uśrednione, ilość odrzuceń, czas przebywania na stronie itd. Stąd możesz wiedzieć na ile strona się podoba innym.

Potencjał niewątpliwie jest pomyślałbym jednak nad zmianami. Warto to zrobić by potem spokojnie pracować nad treścią i pozycjonowaniem.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności