Skocz do zawartości

Problem z drugą domeną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ze względu na fakt, że domeny nie należą do mnie, pozwolę sobie nie ujawniać ich nazw - bardzo proszę o wyrozumiałość i zrozumienie. Tym bardziej, że zalezy mi na fachowej pomocy, o którą pozwolam sobie prosić w tych trudnych dla analizy okolicznościach.

Rzecz dotyczy serwisu aaa111.pl - w nazwie znajdują się dwa słowa kluczowe. Serwis jest wypozycjonowany na tę frazę na 1 stronie google.pl, posiada PR 3 oraz ponad 10.000 zaindeksowanych stron.

Została kupiona na rynku wtórnym po dwóch miesiącach działania serwisu aaa111.pl domena bbb222.pl. Ta ostatnia, nowa domena, posiada podobne słowa kluczowe co aaa111.pl, ale korzystniejsze - właściwe dla tego serwisu, ale ze względu na okoliczności nie było możliwe wykorzystanie tej domeny od początku.

Pierwsza domena aaa111.pl na frazę tej drugiej domeny bbb222.pl była na drugiej stronie google. Po podpięciu domeny bbb222.pl spadła jednak na stronę 3 mimo, że to identyczna fraza co w nazwie nowo nabytej domeny.

bbb222.pl została podpięta pod aaa111.pl i przenosi na ten ostatni serwis.

Czy domena bbb222.pl powinna być katalogowana? Po wpisaniu w google link:bbb222.pl domena nie występuje.

I jeszcze jedno pytanie. Przekierowanie wykonał administrator serwera i domena bbb222 wskazuje na dotychczasową domenę aaa111.pl. Czy dodatkowo powinien zostać zrobiony zapis w .htaccess?

Wygląda bowiem na to, że bbb222.pl nie przejęła PR i linków domeny aaa111.pl

Zmiana była dokonana 7 dni temu.

Pozdrawiam.

.htaccess też zrób, w Webmaster Tools jest chyba opcja, przeniesienia strony na inną, ale jestem pewien na 98%

dzięki, bardyt. Podpowiedz mi proszę jak to dokładnie zrobić. Obecny zapis jest taki i ma za zadanie przenosić bez www na z www:

RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.aaa111.pl$ [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.aaa111.pl/$1 [L,R=301]

Czy to w ogóle jest poprawne i jak teraz dołożyć tu dodatkowe przeniesienie z www.bbb222.pl na www.aaa111.pl

??

Wymiękam już na tym :D

Nie jest poprawne bo to przekierowuje z aaa111.pl na aaa111.pl.

Czy jest przekierowanie sprawdź w seochaat.com - jest erdirect check. Bo może domena jest zaparkowana?

Przeniesienie mocy trwa okolo 1 miesiąca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności