Skocz do zawartości

Przekierowanie domeny a pagerank

Radek2212

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakie będą efekty, kiedy właściciel domeny 1.mirandaim.pl (bez kreseczki) przekieruje ja na 2.www.mojaMiranda.pl ?

Czy właściciel domeny 1.mirandaim.pl ma się czego obawiać ? Obniżenia pagerank'u itp ?

Właściciel pierwszej domeny boi się właśnie, że po przekierowaniu spadnie mu drastycznie pozycja w wyszukiwarce. Musze mu pokazać, że nie ma o co się martwić lub też że będzie drobny uszczerbek, który będzie w stanie zaakceptować.

Miałem nie dawno sytuację właśnie że przekierowałem domenke PR 2 na domenkę PR 0 był mini update i mi zmalał pr na tej pierwszej domenie z PR2 na PR0 - to też zależy co chcesz osiągnąć po tym przekierowaniu . Bo ta pierwsza domenka to widze ze ma kilka tys bl no i historię.

Nie za bardzo rozumiem co to jest "kilka tys bl no i historię" - chodzi mi o to, że autor pierwszej domeny boi się właśnie o to, że po przekierowaniu spadnie mu drastycznie pagerank. Musze mu pokazać, że nie ma o co się martwić lub też że będzie drobny uszczerbek, który będzie w stanie zaakceptować.

Hmm a czy to nie właśnie pagerank decyduje o pozycji w wyszukiwaniu Google ? Jeżeli nie no to muszę doprecyzować:

Właściciel pierwszej domeny boi się, że po przekierowaniu spadnie mu drastycznie pozycja w wyszukiwarce, np:

https://www.google.com/search?q=miranda&amp...lient=firefox-a

albo ta:

https://www.google.com/search?q=miranda&amp...024&bih=589

Jak dobrze, że jest dział newbie.

No ma czym się martwić jeżeli chce mieć domenę w sieci. Wykonanie przekierowania z domeny 1 na domenę 2 polega na tym, że domena 1 znika i skleja się w domenę 2, a więc wszystkie podstrony jakie są w domenie 1 znikną na korzyść domeny 2. W rezultacie domena 2 teoretycznie powinna zająć pozycję domeny 1.

Ps. chyba, że chcesz umieści link na domenie 1 do domeny 2, to już inna bajka...

multikomto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności