Skocz do zawartości

domena główna wylatuje z indeksacji i powraca

Giersza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam starą, dobrze prowadzoną domenę www.meritum.nieruchomosci.pl która od wielu lat zajmuje 1-2 pozycję na "nieruchomości bydgoszcz" Obecnie występuje problem z tym, że w narzędziach webmastera przy zapuszczaniu googlebota mam błąd 404 "nie znaleziono" a przy podglądzie witryny przez google w w/w narzędziach jako obraz strony mam logo mojej firmy hostingowej. Piszę gdyż ten problem miałem już 2 tygodnie temu i bez interwencji z zewnątrz strona wróciła do normy i googlebot oraz podgląd witryny zadziałał poprawnie po około 7 dniach. Teraz sprawa się powtarza, strona zleciała w wynikach, jest przy niej brak kopii a za chwilę pewnie wyleci z indeksu gdyż poprzednio tak właśnie było i jak pisałem wyżej zaindeksowało ją powrotnie po około tygodniu. Nie wiem czy to wina googla czy problem z serwerem/stroną. Plik robots.txt ma ustawione allow więc nic nie blokuje. Na tym samym IP jest także inna strona www.domes.pl i ma ten sam problem.

Proszę o pomoc i sugestie.

Serwis z ogłoszeniami nieruchomości w Bydgoszczy na sprzedaż i do wynajęcia.

Zakładam, że serwery są ok, nie mam powodów zakładać inaczej. Nigdy nie natknąłem się na to by moja strona nie działała i śmiga poprawnie zarówno po kliknięciu w link jak również po wpisaniu w przeglądarkę jej adresu a w narzędziach dla webmasterów kicha. Dzisiaj będę miał zmienione indywidualne IP może to pomoże. Na dzień dzisiejszy już nie ma domeny głównej w indeksie, tak jak zakładałem wcześniej.

Strona stoi na nowym IP i narzędzia webmastera od razu ożyły i pokazują poprawnie widok witryny oraz googlebot czyta stronę. Zakładam, że za jakiś czas domena wskoczy do indeksacji i wszystko wróci do normy. Nie wierzę, że to przypadek, zakładam, że problem był jednak, jak kolega zauważył u mojego hosta w konfiguracji albo coś. Teraz jest nowe IP i po jego wpisaniu odpala się witryna, poprzednio po wpisaniu IP było logo hosta, czyli to co widział google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności