Skocz do zawartości

Rejestrowanie domen z PR

Davi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie jak myślicie czy opłacało by się rejestrować usunięte domeny z PR 1 oraz PR 2 oczywiście nie żadne fejki tylko z PR.

Dałbym radę sprzedawać takie najmniej wartościowe tzn. do których prowadzi mało linków i nie mają historii oraz bez ciekawej nazwy w cenie:

PR 1 - 30 zł

PR 2 - 50 zł

Gdyż nie wiem czy było by zainteresowanie tego typu domenami a parę groszy mógłbym na tym zarobić :D

Pozdrawiam

Młody

W premium.pl za dowolną domene z PR płacisz 30 pln przy przechwytywaniu. Nie ważne czy ma 1 czy 4. Niestety o ile sie orientuje to łapią tylko Polskie domeny.

EDIT:

Właściwie jak ktoś by chciałprzechwytywać to by przechwycił, a skoro usunięta to znaczy, ze nikomu na niej nie zależało "aż tak bardzo".

sam często szukam domen i przyznam szczerze że ciężko idzie szukanie domen z real PR większość to fake dlatego w 90% mam domeny z archive (często nawet jak domena jest z 2009 roku nie ma archive) oraz BL i najlepiej jak ma właściwe "info:" + kilka sztuczek

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Pr 3 i Pr 4 to raczej ciężko przechwycić za te pieniądze bo najczęściej takie domeny lecą na aukcję ;)

Przechwyciłem już kilkadziesiąt z PR3 PR4 a i PR5 się trafił jakiś czas temu "za te pieniądze" :) Real PR nie żadne fake'i, z historią, BL itd. A szukam tylko jak potrzebuję.

Po prostu trochę cierpliwości i umiejętność szukania. A jeśli w ogóle komuś nie zależy na nazwie to w miesiącu jest w stanie znaleźć kilka-kilkanaście, które przechwyci bez aukcji. Aukcji też nie ma się co bać. W większości na aukcjach to tylko podglądacze. Sam rzadko licytuję, chyba, że mi naprawdę w oko jakaś wpadnie :shout:

Kiedyś się w to próbowałem wgryźć ale wyszło na to, że ceny wyższe, konkurencja większa a pod zaplecze pl czy com, bez różnicy, więc po co przepłacać ? :) Chociaż z drugiej strony na dłuższą metę może być taniej bo jednak odnowienia w .com wciąż tańsze niż .pl No więc myślę o tym, też z innych względów, tylko jak zawsze czasu na wszystko nie starcza.

Być może istnieją jakieś testy, która udowadniają, że zmiana contentu ma znaczenie w przypadku domen wygasłych lub przechwyconych, jednak ja czegoś takiego nigdy nie doświadczyłem. Kupiłem naprawdę sporo domen przez eXdomain i jak dla mnie kwestia zmiany contentu nie istnieje. Z reguły udaje się kupić domeny PR 2-5. Więcej niż PR5 jak dotąd nie udało się złowić, niestety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności