Skocz do zawartości

WBK Prepaid

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś z Was korzysta z prepaid WBK ? chodzi dokładnie o taką https://allegro.pl/karta-prepaid-na-prezent...1701055744.html (to nie żadna reklama, nie moje konto itp). Jak to wygląda w praktyce i co umożliwia ?

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Jest to przede wszystkim fajny pomysł na prezent jak nie chcemy dawać gotówki w kopercie :rolleyes:

A tak na serio to fajna do płatności w necie za domeny czy hosting, gdzie nie chcemy podawać danych "normalnej" karty. Wtedy ładujemy tyle ile potrzebujemy i płacimy.

Ostatnio (z pół roku temu) dotpay też promował takie karty, mam nawet gdzieś, ale kurdebele one miały mały termin ważności i już chyba sa nie ważne.

Mam pytanie co do tego elektronicznego portfela - jak się go zasila?

Tradycyjnie przelewem jak każdy inny przelew.

Czy to jest normalny numer konta bankowego, na którego mogę przyjmować przelewy?

Możesz z niej: wypłacać w bankomatach, płacić w necie, płacić w sklepie.

Na karcie i na kartce jest nr rachunku, na który należy przesyłać pieniądze. Dostajesz też PIN. Saldo sprawdzasz na pewno przez bankomat i chyba przez SMS. (Nie ma typowego logowania poprzez NIK i hasło)

Te karty z DotPass (z dotpaya) są obsługiwane z resztą przez BZ WBK.

Jakie dane podaje się jako odbiorcy przelewu, skoro karta jest anonimowa?

Swoje lub osoby której kartę podarowałeś :D (obecnie z banków których korzystam tylko WBK chce wszystkie dane podczas robienia przelewu, a że można tam wpisać Jan Kowalski to już nie ważne, w mbanku wystarczy uzupełnić tylko pierwsze pole, w które i tak byle co można wpisać).

Jeśli chodzi o to zasilanie, chodziło mi o to, czy mógłbym na przykład przyjmować wypłaty z zagranicznych sieci reklamowych na tę kartę walutową USD.

Trzeba było by to sprawdzić, jednak takie karty są "jednorazowego" użytku, bo jak już wspomniałem mają bardzo krótki termin. Te z dotpaya chyba tylko 3 miesiące.

To są właśnie karty takie typowo podarunkowe albo np. jak jedziemy na wakacje i nie chcemy brać naszej karty z dostępem do konta, to zasilamy tą i się nie martwimy.

Jesli wiemy że dłużej będziemy użytkować taką kartę warto sprawdzić czy nasz Bank takich nie ma w ofercie (mbank i multibank mają NetKartę z możliwością wyboru waluty obcej, reszty nie wiem :) )

Dzięki.

Trzeba było by to sprawdzić, jednak takie karty są "jednorazowego" użytku, bo jak już wspomniałem mają bardzo krótki termin. Te z dotpaya chyba tylko 3 miesiące.

To są właśnie karty takie typowo podarunkowe albo np. jak jedziemy na wakacje i nie chcemy brać naszej karty z dostępem do konta, to zasilamy tą i się nie martwimy.

Wydaje mi się, że pomyliłem kartę wirtualną z prepaidową.

https://tomasz.topa.pl/wirtualne-karty-plat...internecie.html

Jednak nie jest tak źle: https://prepaid.bzwbk.pl/karty-z-doladowani...ladowaniem.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności