Skocz do zawartości

PageRank nie ma znaczenia

Adshi

Rekomendowane odpowiedzi

Mowienie natomiast ze PR nie ma zadnego znaczenia to jak twierdzenie ze prestiz przestal sie juz liczyc.

Powiem tak, google zaczyna się ośmieszać na międzynarodową skalę.

Najpierw płacze iż linki z do-follow przekazują wartość PR następnie twierdzi że PR nie ma znaczenia ;):)

Wcześniej marionetka mat cutts twierdził że linki nie mają znaczenia i tylko szkodzą stronie a następnie google płakało aby stosować no-follow

Nikt konkretny z branży seo nie słucha ani google a tym bardziej mata cuttsa, który moim zdaniem jest kompletnym durniem - durniem za pieniądze.

A skoro google twierdzi iż PR jest obecnie niczym, niech się zrzekną patentu na jego algorytm ;)

Ogarnia mnie ogromny śmiech widząc nieudolność chłopców z Mountain View w walce z handlem linkami, domenami i manipulacją serpów poprzez tzw. "optymalizację" :D

Na częsci testowego zaplecza mam wiele stron na których przechodzą banalne numery typu ukryty tekst czy wszelakiego rodzaju przekierowania, bardziej zaawansowane numery

nie zostały zdemaskowane do dnia dzisiejszego. Te ktore dostały bany wyleczył czas i wciąż mają się świetnie w serpach, ale nigdy nie prosiłem google o odpuszczenie grzechów.

A wracając do tematu dodam tylko iż jedyna różnica jaką zauważyłem na stronach testowych to nieudolne spadki i wzloty PR oraz znacznie większe znaczenie anchor PR.

Natomiast panda ograniczyła znacznie przepływ PR poprzez kiepskiej jakości linki i linki rotacyjne, czyli dokładnie stało się tak jak pisalem 2 lata wstecz :D

Pisałem wtedy również iż traffic będzie miał większe znaczenie oraz współczynnik odrzuceń, co na chwilę obecną jest faktem, więc miałem sporo czasu na wynalezienie wszelkiego rodzaju "optymalizacji" pod tym kątem,

a dziś mogę dodać iż sprawdzają się świetnie, co daje mi ogromną przewagę nad konkurencją hehe ;)

Żyjemy w pięknych czasach, gdzie można nabyć wiekowe wygasłe bądź wygasające domeny, dowiedzieć się na kogo były zarejestrowane, przywrócić je do stanu w jakim się znajdowały i cieszyć się siłą anchor PR jaką przekazują

za pomocą linków stronom docelowym, gdyż wiele z nich było również wysoko w serpach na hasła które nas interesują. A to tylko cząstka walki o pozycje, cząstka tzw. "optymalizacji" :D

Teraz doszła jeszcze optymalizacja trafficu i odpowiednie manipulowanie tymi którzy go generują, celem przekonania google iż akurat moja strona jest znacznie więcej warta niż konkurencji.

Bo to iż stronę docelową należy tak zaprojektować aby gość będący na niej po raz pierwszy krzyknął "WOW !" - również podkreślałem od samego początku.

Pamiętacie tamte rozmowy i tematy które w całości powędrowały do kosza ? Ktoś kto czytał mnie uważnie zapewne tylko na tym skorzystał, chętnie bym o tym porozmawiał z punktu widzenia czasu.

Siedząc i popijając spokojnie kawkę, zastanawiam się co będzie kolejnym krokiem, aby znów wyprzedzić google i konkurencję o kilka lat :D

Pozdrawiam, George_UK

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wyprzedzić google...hmm...chyba jest to możliwe, ale trudne do zrealizowania :chatownik:

Nie bawię się w przechwytywanie domen, bo mam smykałkę do wychwytywania rarytasów, np:drogasukcesu.pl,centrumodzysku.pl itd. Wolę tworzyć siłę od podstaw, bo wtedy znam jej kierunek i moc... Nie wspominając o satysfakcji.

50% powie, że PR nie ma znaczenia...Kolejne 50% powie, że ma. Tak więc możemy dyskutować wieczność w tej kwestii, a prawda jest taka, że niech każdy robi jak chce.

Osobiście cieszę się jak PR rośnie, bo jest przyznawany za pozytywne wartości.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Osobiście cieszę się jak PR rośnie, bo jest przyznawany za pozytywne wartości.

mam podobne zdanie, generalnie z PR można mieć albo osobistą satysfakcję, albo płakać, gdy jest się handlarzem SWL :chatownik:

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Cześć!

PR nie ma znaczenia. Jest jedynie pozostałością po tym jak kiedyś Google oceniało strony. A że jest jednym z nielicznych wskaźników to Google musi zostawić PR.

Sama idea PR zakorzeniała się bardzo w umysłach pozycjnonerów i trudno od tak przestać na to patrzeć. Wiele razy historia pokazała że strony o PR mniejszym były wyżej w wyszukiwaniach niż te z PR wyższym. A chyba właśnie na pozycjach w wyszukiwaniach nam zależy... Chocaż agencje SEO to z tym różnie mają.

Na PR można dać większą gwarancę. Siedząc i katalogując dostaniemy ten PR na 100% prędzej czy później. A wyników wyszukiwania nikt nie zagwarantuje. To boli.

Optymalizajca strony, szczególnie tytuł i opis, moim zdaniem, będą miały nieco większy wpływ niż teraz.

Co do linków. Baaardzo trudno wycenić link w momencie gdy cyferka już nie tak dokładnie odzwierciedla wartość strony... Powinno się brać po uwagę site, unikalność, wiek domeny itp... + To co wymienili na wpisie.

Pozdrawiam!

A ja uważam, ze PR ma znaczenie, ale coraz mniejsze. I tak jak ktoś wcześniej napisał, najwieksze znaczenie ma dla osób sprzedających/kupujących linki...

Ale przecież dochodzi własnie ten prestiż ;)

A teraz dojdzie kwestia CTR, konwersja i współczynnik odrzuceń - już widzę te masy ludzi klikających w swoje wyniki organiczne...

Tak rozumiem ten artykuł.

Nowy post, niespodzianka dla początkujących pozycjonerów :)

https://www.michal.pogrudka.com/2011/10/17/...ga-tylko-17-10/

Darmowy kurs pozycjonowania

Czy ma czy nie ma - kwestia jak do tego podejść: z poziomy Pozycjonera, użytkownika mającego pojęcie że coś takiego jest czy może jako Google i algorytm wyszukiwania...

PR nawet jeżeli nie ma znaczenia sprawia, że właściciele stron wyczekują aktualizacji paseczka (z pewnością nie wszyscy, ale znaczna część).

Najważniejsze to robić swoje, a rezultaty same przyjdą.

1.Czy PR przestał być jednym z czynników decydujących o pozycji w google ?

2.Czy jako jeden z czynnik nie jest po prostu przeważający ?

3.Jeśli na pierwsze pytanie google odpowiada twierdząco to znaczy, że faktycznie się odcina od tego parametru.

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności