Skocz do zawartości

Audyt SEO pozycjonowania przez Sunrise System

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Reasumując w kategoriach prawnych bedzie ciężko udowodnić im ...

To właśnie od samego początku chciałem CI powiedzieć. Prędzej sobie możesz zaszkodzić niż im cokolwiek udowodnić.

Może czas edukować potencjalnych klientów ? Zamiast bić się o top1 dla siebie na frazy pozycjonowanie zróbcie wspólnie witrynę informacyjną o tej tematyce. Chyba wystarczająco dużo tutejszych pozycjonerów bulwersowało się w wątkach o SS. Niech Beerbant zostanie 'mężem zaufania' tego projektu :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To raczej Sunrise System musi mi udowodnić, że pisząc/mówiąc :

że łamią/łamali wytyczne google dla webmasterów

że nie przestrzegają kodeksu etycznego IAB (własnego na dodatek)

że uprawiają totalna hipokryzje wypowiadając się w kwestii jakości stron , samemu tworząć smieciowe strony z powieloną treścią

że dobieraja dla klientów (sugerują im) frazy z zerową odwiedzalnością

i tak dalej i tak dalej..

mowie-pisze nieprawde

co do bycia "żoną/mężem" niestety , smutna prawda jest taka, że praktycznie na nikogo stąd nie można liczyć w tej sprawie (typowy syndrom - "wiesz jest tak i siak ale ja Ci tego nie powiedziałem czy głośne wrzaski dopóki jest się anonimem ...) ;) ale sądzę , że wystarczy mi to co uzbierałem w sieci w temacie :)

no i jeszcze na dodatek mój paskudny charakter :P który obrazuje poniższy przykład:

masz jakieś wady ??

- szczerość

myślę, że to raczej zaleta

- gó**o mnie obchodzi co myślisz ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

...jeżeli chodzi o stronę prawną są mocno zabezpieczeni bo w swoich umowach NIE gwarantują osiągnięcia pozycji, NIE gwarantują ruchu, praktycznie nie gwarantują niczego

Czyli kolokwialnie mówiąc, firma Sunrise System nabija klientów w butelkę, oczywiście "butelkę prawną", zabezpieczając się w ten sposób, że nawet brak jakichkolwiek działań pozycjonerskich, ujdzie im na sucho. To bardzo przypomina mi zaczytane kiedyś opowiadanie SF, gdy przyszedł klient do elektronika z zamówieniem wymyślonej maszyny cyfrowej, a ten mu podsunął umowę, w której zgodził się na wykonanie, ale nie gwarantuje że kiedykolwiek zadziała... oczywiście nigdy nie zadziałała, bo nie mogła.

Temat o tej firmie co rusz się przewija, wystarczy w wpisać w G Sunrise System opinie, ale przyszli klienci pewnie tego nie robią. Najgorsze w tym wszystkim jest fakt napiętnowanie przez nich "śmieciowatych stron" - a tu wychodzi hipokryzja, lub raczej "Łapać złodzieja..."

Wlaśnie się dowiedziałem, że nowy oddział Sunrise system rozpoczął rozsyłanie do wypozycjonowanych klientów niektórych z firm kolejne informacje, że są pozycjonowani niezgodnie z wytycznymi google ;) szczyt hipokryzji już chyba został przekroczony ..

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Obawiam się, że jeszcze możemy zostać zaskoczeni kreatywnoscią SS.

jestem pewien na 100% co do tego bo muszą utrzymać dział marketingu , który myślę, że mają znacznie bardziej rozbudowany od działu pozycjonowania, niestety znając naszą polską "solidarność" guzik im zrobicie a coraz większa ilość Waszych klientów bedzie dostawać informacje o Waszych "nieetycznych praktykach" - jedyne co mogę poradzić to uprzedzenie klientów , że mogą się spodziewać od SS takich kwiatków i napisanie im jak w rzeczywistości Sunrise System "pozycjonuje" . Jako argumentu zawsze możecie użyć "tworzenie przez nich stron z powieloną treścią" :)

Sunrise korzysta z rotacyjnych SWL ;)

Pewne źródło.

Nie, to nie jest pewne źródło, bo w przypadku zarzutu sądowego (złożenia zeznań w sądzie czy przedstawienia niepodważalnych dowodów) Twoje pewne źródło może się okazać kolejnym mąciwodą z pełnymi ze strachu porciętami ...

Można napisać to inaczej : niektóre ze stron które były pozycjonowane przez firme nieziemski księzyc mialy podlaczone rotacyjne systemy swl.

Czy SS je podlaczyl tego nie wiem.

Robiąc audyt jednego z klientów Sunrise System, stwierdziłem, że strona była linkowana SWLem i to jedyne co mogłem stwierdzić poprzez panel google dla webmajstrów , zaś KTO linkował swlem nie jestem byłem nie jestem w stanie tego sprawdzić bez informacji od właściciela systemu i wątpię czy jakikolwiek własciciel to by ujawnił (sam za takie ujawnienie pierwszy bym go "zlinczował" ;) )

weź usuń natychmiast te linki - znaleźć ich zaplecze to żadna sztuka - to nie jest forum podpierd*****czy ....

Jeśli, ktoś pozycjonuje kilku/kilkudziesięciu/kilkuset klientów i nie poinformował jeszcze o wyczynach SS to:

sugerowałbym mass mailing do klientów opisujący w dokładny sposób jak działają oraz prośbę kontaktu w momencie gdy SS do nich uderzy.

Spotkałem tutaj wiele osób, które stawało przed faktem dokonanym (klient za plecami firmy pozycjonującej dogadał wszelkie szczegóły "umowy" i informował firmę SEO tylko o tym, że rezygnuje z usług i przechodzi do SS bo działamy nieetycznie.

Informować,informować i jeszcze raz informować :)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności