Skocz do zawartości

Ceny projektow stron www

ProWeb2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Za pozadny layout ze wszystkimi moimi widzi mi sie i zachniankami robiony calkowicie pod dyktando slowem wcielanie w zycie mojej wizji z pocieciem dam 1000-1500 PLN, a +/- tyle samo za system do serwowania informacji nastronie robota na gora dwa tygodnie. Nie popadajmy w paranoje w paranoje bo za chwile zaczniecie liczyc pprojekty w dziesiatkach tysiecy. Ja uwazam, ze dobry projekt layout + obsluga na php + mysql da sie spokojnie wykonac za 2500 - 3000 PLN. Nigdy nie podpisywalem umow jazk zlecalem wykonanie tylko placilem na koncu dlatego, ze jak dostalem finalna wersje i okazywalo sie, ze z brifa brakuje kilku rzeczy, albo sa zrobione w nieodpowiedni sposob to dawalem 3 dni na wszelkie poprawki i wysylalem kwoty, ktore odejme od podstawy w chwili nie spelnienia moich wymagan zalzonych na poczatku i koniec ;).

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

umowy to dobra rzecz jesli sie nie zna projektanta i jego mozliwosci jesli jednak juz mielismy z nim do czynienia mozna sobie to darowac

a cena mysle ze od 2 tys skrypt i 1 tys na grafike to juz jest fajna rzecz mozna jakis ciekawy serwis postawic

Finanse bez tajemnic. Nie masz rachunku bankowego? Tylko najlepsze konta osobiste dla ciebie lub konto firmowe jeśli prowadzisz działalność gospodarczą.

Xann ma racje. Nie ma ceny z www i za uługi z nim zwiazane. Profesjonalne firmy wyceniają czasochłonnosć projektu (w godzinach) i mnożą sumę godzin razy stawka godzinowa. Znam firmy, ktore jeszcze jakis czas temu za godzine pracy braly 200 zl netto.;)

Duze agencje zmieniaja profil na rozwiazania "bardziej informatyczne / oprogramowanie" Zachowuja swoje ceny i dzieki temu radza sobie z dosc powszechnym zjawiskiem, czyli stopniowym odchudzaniem budzetow marketignowych duzych firm. Duze firmy, banki itd z roku na rok zmieniajac agencje i swoje strony dochodza do wniosku ze moga dostac to samo za coraz mniejsze pieniadze... i dlatego rynek robi sie chu... (dla duzych agencji) zas dla srednich i malych to szansa.

Co do cen... kiedys w tym siedzialem... studenci robia sity (ok 30 stron php, jakis formularz) za 500 - 1000 zeta. Małe agencje za ok 3000, średnie 8000, a dużę od 20000 w zwyz. Choc te moje ceny to pewnego rodzaju wyczucie i doswiadczenie... to jednak kazdy ma pewnie swoje zdanie na ten temat.

Przed podejciem decyzji za ile chcesz to robic... odpowiedz sobie na pytanie na ile sie cenisz... i jak jestes dobry. Jak jestes dobry, robisz swietna grafe lub kod (klienci to widza i potwierdzaja) to bierzesz wiecej i tyle.

I naprawde polecam wyceniac projekty na godziny - przy okazji klient widzi tez za co placi:) nie wazne ze projekt zrobisz w 8 h a wycenisz na 14 h.... klient tego nie skuma... a ty zyskujesz dodatkowo kase... zawsze przeciez mozna powiedziec klientowiu ze to specjalny projekt... ze wymagania klienta wymagaja wiekszego nakladu pracy....

a druga rada... klienci (ci sredni i mali) lubia mowic o www jako o oboiazkowym elemencie ich dzialonosci... ktory moze zrobic im nawet ich ifnormatyk... WWW to nie tylko kod i grafa... ale cala strategi amerketingowa... przekaz... grupa docelowa... korzysci... WWW powinno sie traktowac jako narzedzie marketingowe / reklamowe... a jak wiadomo reklama nie nalezy do najtanszych zabawek:)

no dobra rozpisalem sie... to tyle.

a ja myśle tak- kwestia ceny nie lezy w wykonawcach tylko w klientach. Powiedzmy ze są trzy półki- do 1000 , do 2500, oraz więcej niż 2500. Ludzie którzy chcą mieć stronę "bo inni mają i trzeba wpisać na wizytówkę", szukają wykonawcy z pierwszej półki. Ci, co swoją pierwszą stronę już mieli ;), skłonni są zapłacić cenę z drugiej półki, a ci co chcą robić/usprawniać za pomocą netu biznes i mniej więcej wiedzą z czym to się je, nie skrzywią się na trzecią półkę :D

z moich doświadczeń wynika ze w Polsce ludzie płacą głównie za solidność. Mniejsze znaczenie ma to czy lay bedzie wyczesany w kosmos czy średni, czy projekt bedzie trwal tydzien czy miesiac, wazniejsze jest ze bedzie na wtedy kiedy powiem ze bedzie, i ze bedzie dzialal a to co nie bedzie dzialalo poprawie bez szemrania i prędko.

A wiem to od ludzi ;) jako że rok temu musiałem zrobić odsiew klientów (z prozaicznego powodu-> w w w . voila.pl/zayry/ ;) ) i podniosłem ceny z do +/- 40 pln/h do 60-70pln/h za stronkę "firmową z CMS". I co? I teraz (po roku mniej wiecej) ludzie wracają narzekając na innych wykonawców z poprzedniej półki cenowej. Ba, chyba znowu podniosę ceny bo juz mi sie pare razy zdarzylo ze postawilem cene jak dotąd zaporową a klient ją łyknął ;)

Z waszych wypowiedzi widze ze nikt nie prowadzi firmy zajmujacej sie wykonywaniem projektow. Mysle sie?

Przeanalizujemy koszty utrzymania firmy...

+ 250 - ZUS

+ 1000 - Lokal + oplaty zwiazane.

+ 100 - Internet

+ 1500 - programista lub grafik

+ 2000 - zysk firmy

----------

+ 18% Podatek - 360

+ 22% VAT - 1140

Razem: 6.350 zl brutto.

Dlaczego zatem niektorych z was dziwia ceny zaczynajace sie od 7.000 - 10.000?

www.governo.it

No widzę ProWeb, ze jesteś "szefem" :)

Sam napisałeś, ze chcesz zapłacić programiscie 1500 ( rozumiem, ze w tym masz zus tego pracownika etc )

to ile mu na rękę zostanie 900-1000 ???

ano i za tyle te projekty widać mozna zrobić.

do tego po co 1000 za lokal ??

praca domowo ( zdalna ) - opłaty znikają znacząco ( ja od 4 lata prowadze działaność we włąsnym domu, ajak mam coś do zlecenia to zlecam, nie potrzebuję do tego biura )

Nieźle to sobe wykombinowałeś, ile to wychodzi 80% zysku z jednego biednego pracownika za siedzenie z bacikiem nad jego głową ??

( zobacz, ze jak pozbęciesz się opłąt za biuro tylko bedziesz ze swojej sypialni zlecał do domowych obowiązków swojemu programiście to masz dodatkowego 1000 )

ciekawe

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Z waszych wypowiedzi widze ze nikt nie prowadzi firmy zajmujacej sie wykonywaniem projektow. Mysle sie?

Przeanalizujemy koszty utrzymania firmy...

+ 250 - ZUS

+ 1000 - Lokal + oplaty zwiazane.

+ 100 - Internet

+ 1500 - programista lub grafik

+ 2000 - zysk firmy

----------

+ 18% Podatek - 360

+ 22% VAT - 1140

Razem: 6.350 zl brutto.

Dlaczego zatem niektorych z was dziwia ceny zaczynajace sie od 7.000 - 10.000?

firma z wypasem czy dzialalność gospodarcza? bo to roznica w kosztach. To po pierwsze. Po drugie- dlaczego zakladasz ze jeden projekt w miesiącu ma utrzymać całą firmę? Moim zdaniem, troche mylne założenie bo wtedy po co firma ;) Po trzecie w końcu- mówimy o realiach na rynku. Samochód też możesz naprawić w ASO a możesz w normalnym warsztacie i to nie znaczy ze ceny tylko jednej z tych opcji mają rację bytu :)

Forma zatrudnienia programisty na zasadzie outsourcingowej, czyli 1500 dla niego.

Wedlug mnie lokal na dzialanosc jest bardzo potrzebny, poniewaz:

1. Sprawujesz kontrole nad praca

2. Mozliwosc pokazania jak przebiega praca projektu

3. Wieksze zaparcie do pracy

4. Wiekszy profesionalizm

Nie lubie zatrudniac zdalnie poniewaz dla pracodawcy jest to nie oplacalne, chodzi dokladnie o pieniadze, poniewaz:

1. Mozliwosc uzyskania dofinansowania na stworzenie stanowiska

2. Kontrolo nad pracownikiem (szczegolnie ja lubie miec kontrole nad informacjami: kodem, baza, itp..)

3. Czas realizacji projektow sie zmniejsza, czyli pieniadze wzrastaja.

Napewno znacie jak mozna nie efoktownie pracowac u siebie w sypialni.

Mozna miec wiecej niz 1 klient w miesiacu, tak samo jak w nastepnych ich wogle nie miec.

www.governo.it

PS.

Firma ponosi odpowiedzialnosc za bledy programisty.

Placi za niego gdy popelnia bledy.

Gdy przedluza projekt ponosi kary.

Wymaga to duzej organizacji i kontroli

Zysk 2000 pln za to zadanie jest bardzo malym.

Programista nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci prawnej.

1. Mozliwosc uzyskania dofinansowania na stworzenie stanowiska

Jakiego typu działania masz na myśli? Bo mnie to troche zainteresowało

Starosta ze środków Funduszu Pracy może pracodawcy refundować koszty wyposażenia i doposażenia stanowiska pracy dla skierowanego bezrobotnego w wysokości do 300% przeciętnego wynagrodzenia.

Pracodawca, który otrzymał refundację kosztów wyposażenia i doposażenia stanowiska pracy ma obowiązek zatrudnienia bezrobotnego przez okres co najmniej 12 miesięcy w pełnym wymiarze czasu pracy.

W przypadku beneficjentów pomocy publicznej refundacja kosztów wyposażenia i doposażenia stanowiska będzie pomocą:

na tworzenie stanowisk pracy i może być udzielona , gdy utworzenie stanowiska pracy będzie stanowić wzrost netto liczby zatrudnionych pracowników zarówno w zakładzie jak i w całym przedsiębiorstwie w porównaniu do przeciętnej liczby zatrudnionych w okresie ostatnich 12 miesięcy i będzie utrzymane przez okres 3 lat lub 2 lat u małych i średnich przedsiębiorców.

Na rekrutację pracowników i może być udzielona wówczas jeżeli nie powoduje to wzrostu netto liczby pracowników w danym zakładzie pod warunkiem , że stanowisko pracy zostało zwolnione nie w wyniku redukcji etatów , w skutek rozwiązania stosunku pracy z przyczyn tj., z inicjatywy pracownika, na mocy porozumienia stron, przejścia na emeryturę, bez wypowiedzenia z powodu ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków pracowników.

www.governo.it

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności