Skocz do zawartości

Ceny projektow stron www

ProWeb2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ProWeb, odliczając wszystkie koszty prócz zysku pracownika można zrobic taką samą stronę za mniej, niż 2k zł;-)

Gdybysmy oceniali wszystko tymi kryteriami to by nie bylo podwladnych na swiecie, tylko freelancerzy.

Racja moze programista wykonac strone w zamian 6500 za 1500 pln.

Trudno polega na znalezieniu klienta za co odpowiada firma,

jego obsludze, konsultacji z nim, prezentacji pracy.

www.governo.it

A dlaczego firma woli zlecić firmie za 4k PLN niż freelancerowi za 1k PLN?

Bo:

- freelancera trzeba umieć znaleźć, a żeby znaleźć firmę wystarczy panorama firm

- do firmy jest większe zaufanie, firma ma www gdzie pokaże co i dla kogo już robiła, a bywa że freelancer nie ma swojego portfolio (vide programiści)

- w przypadku firmy (teoretycznie) jest większa szansa że w razie problemów czy update'ów będzie się do kogo zgłosić

- firma reprezentuje siebie przez adres gdzie można przyjść i porozmawiać, telefon stacjonarny, dobre www - czyli całą tą otoczkę która buduje zaufanie

Na codzień prowadzę sklep oferujący kosmetyki oraz kosmetyki naturalne

a zawodowo zajmuję się czymś takim jak tworzenie stron - Siedlce

PS.

Firma ponosi odpowiedzialnosc za bledy programisty.

Placi za niego gdy popelnia bledy.

Gdy przedluza projekt ponosi kary.

Wymaga to duzej organizacji i kontroli

Zysk 2000 pln za to zadanie jest bardzo malym.

Programista nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci prawnej.

a teraz to przerysowujesz. W głupiej umowie o dzieło wykonawca odpowiada za swoje dzieło bo to jest umowa rezultatu (tak to sie chyba nazywa). Tym bardziej jak podpisujesz umowę i sprawa idze na fakturę, bo sam mówisze ze w umowie mozna zawrzec kary.

Generalnie, wg mnie dyskusja zrobiła się jałowa. Kapitalizm polega na tym żeby zarabiać na pracy innych wszak i to nic zdrożnego, ale kapitalizm polega tez na tym ze jak mozna zrobić coś taniej a na innych warunkach, to kto chce to robi. Żaden sposób nie jest ani lepszy ani gorszy. Po prostu inny ;) Póki każdy ma klientów, jest OK. Że wrócę do przykładu z samochodem- znajomemu w ASO za nalanie płynu do spryskiwaczy policzyli 40zł. Stać go- nie przejął się, nie musiał sobie zaprzątać tym głowy. Mnie nie stać, dlatego nalewam sam- i tak samo działają klienci na WWW ot i wszystko.

A dlaczego firma woli zlecić firmie za 4k PLN niż freelancerowi za 1k PLN?

Bo:

- freelancera trzeba umieć znaleźć, a żeby znaleźć firmę wystarczy panorama firm

- do firmy jest większe zaufanie, firma ma www gdzie pokaże co i dla kogo już robiła, a bywa że freelancer nie ma swojego portfolio (vide programiści)

- w przypadku firmy (teoretycznie) jest większa szansa że w razie problemów czy update'ów będzie się do kogo zgłosić

- firma reprezentuje siebie przez adres gdzie można przyjść i porozmawiać, telefon stacjonarny, dobre www - czyli całą tą otoczkę która buduje zaufanie

no i racja, tyle że bez generalizowania. Jedna woli nie szukać, a druga potrafi sobie znaleźc człowieka który zrobi jej za 1k. A trzecia z kolei znajdzie firme która działa w sypialni i zrobi to za 2k5 PLN. Kazdy ma miejsce na rynku :)

"a teraz to przerysowujesz. W głupiej umowie o dzieło wykonawca odpowiada za swoje dzieło bo to jest umowa rezultatu (tak to sie chyba nazywa). Tym bardziej jak podpisujesz umowę i sprawa idze na fakturę, bo sam mówisze ze w umowie mozna zawrzec kary."

Programista nie odpowiada przed klientem.

Na nic potrzebne jest mi wyklacanie sie z programista skoro cierpi na tym klient.

Masz racje, pozadni klienci wola pracowac z firmami.

Czesto dla samych korzysci finansowych i unikniecia ewenyalnych problemow.

Dla mnie osobiscie jest wazniejsze zadowolenie klienta niz pianiadze ktore placi za projekt.

www.governo.it

Programista nie odpowiada przed klientem.

ale prawną odpowiedzialność ponosi, to że nie chcesz jej egzekwować to inna sprawa, dlatego mówiłem że przerysowujesz :brawa:

Masz racje, pozadni klienci wola pracowac z firmami.

Czesto dla samych korzysci finansowych i unikniecia ewenyalnych problemow.

Dla mnie osobiscie jest wazniejsze zadowolenie klienta niz pianiadze ktore placi za projekt.

porzadni klienci są w każdej półce cenowej, tak jak wkur**** debile też ;)

toż samo można powiedzieć o wykonawcach.

ale "korzyści finansowe i zadowolenie klienta" to tekst jak z oferty wyjęty :)

"ale "korzyści finansowe i zadowolenie klienta" to tekst jak z oferty wyjęty",

"piękne"

przepraszam, nie ale widze sensu wypowiedzi.

Osoba do lepszej szkole i doswiadczeniu wie ze zadowolony klinet powraca wielokrotnie, oraz przynoszac ze soba znajomych.

www.governo.it

jasne, ale Ty nie napisaleś ważne jets zadowolenie klienta, tylko, ze ważniejsze :D ot taka drobna nieścisłość

w jednym poście piszesz o sporych cenach, gdzie za "pilnowanie" wykonawcy życzysz sobie niemały % w drugim piszesz, że ważniejsze jest zadowolenie klienta - prawie jakbyś za darmo chcial robić ( przepraszam nawet nie robić, tyko pilnować

;)

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

"ale "korzyści finansowe i zadowolenie klienta" to tekst jak z oferty wyjęty",

"piękne"

przepraszam, nie ale widze sensu wypowiedzi.

Osoba do lepszej szkole i doswiadczeniu wie ze zadowolony klinet powraca wielokrotnie, oraz przynoszac ze soba znajomych.

przyjmuje przeprosiny ale zalicze je na tą nieuprzejmą osobistą wycieczkę z Twojej strony ;)

EOT bo to na czołowe idzie :D

"w jednym poście piszesz o sporych cenach, gdzie za "pilnowanie" wykonawcy życzysz sobie niemały % w drugim piszesz, że ważniejsze jest zadowolenie klienta - prawie jakbyś za darmo chcial robić ( przepraszam nawet nie robić, tyko pilnować"

Przeprszam kontrola i organizacja projektow jest rownoznaczne obijanie sie?

Moze myli cie wizerunek osob ktore zlecaja wykanie projektow dla osob o mniejszym doswiadczeniu, biorac wieksza sume dla siebie.

Organizacja polega:

1. Przeanalizowaniu operacji wykonywanych przez sewis:

1.1. Ulozenie kanalu komunikacji tabel

1.2. Uzlozenie wymiany danych na stronie

1.3. Wybranie odpowednich zadan dla API do komuniacji z DB (np. Oracle)

2. Organizacja sprzetu

2.1. Wybranie odpowiedniego oprogramowania

2.2. Kontrola instalacji Package (np. Oracle)

2.3. Kontrola wydajnosci sprzetu

3. Klient

3.1. Wstepna konsultacja

3.2. prezetacja etapow projektu

3.3. przedstawienie instrukcji obslugi

4. inne

4.1. kontrola ludzi

4.2. kontrol budgetu

Praca szefa nie opiera sie tylko na wydawaniu rozkazow.

www.governo.it

czy ja gdzieś napisałem: obijanie się ??

nie potrafię jakoś zrozumieć Twojej DonKichoterii połączonej z całkiem sporymi "marżami"

ja nie znam się na programowaniu, ale o pozycjonowaniu też w punktach mógłbym napisać nawet 100 dodatkowych obowiazków i mydlić tym oczy potencjalnym klientom

BTW marża w wysokości więcej niż 15% w jakiejkolwiek usłudze jest uznawana za zdzierstwo

rozumiem, ze dla kazdego projektu Ty potrzebujesz wszelakich testów, planów, badań etc i stąd liczysz sobie narzut dla pracy programisty w wysokości około 80%

masz do tego pełne prawo, i jezeli masz dostęp do rozrzutnych klientów to pewnie spokojnie z takimi cenami sobie poradzisz i w sumie fajnie, ale prosze nie przekonuj wszystkich, zę Twoja wycena kosztów jest jednynie słuszna

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

echh panowie, panowie... temat naprawde robi sie jalowy... kazdy sobie radzi na rynku jak chce. Wiadomo ze dlugookresowe zadowolenie jest dobre... ale tez kazdy wykonawca delikatnie stara sie wyciagnac z klienta jak najwiecej i to nie w postaci wiekszej ceny za projekt... tylko myslac perspektywicznie namowi klienta na 2 projekt.

Jesli ktos ma klientow i projekty z marza 15% i jest zadowolony to jego sprawa. Calosc idzie w jedna strone... nie ma stalych ustalonych stawek godzinowych / cen za www i inne rzeczy.

Proponuje na tym zakonczyc

Organizacja polega:

1. Przeanalizowaniu operacji wykonywanych przez sewis:

1.1. Ulozenie kanalu komunikacji tabel

1.2. Uzlozenie wymiany danych na stronie

1.3. Wybranie odpowednich zadan dla API do komuniacji z DB (np. Oracle)

2. Organizacja sprzetu

2.1. Wybranie odpowiedniego oprogramowania

2.2. Kontrola instalacji Package (np. Oracle)

2.3. Kontrola wydajnosci sprzetu

3. Klient

3.1. Wstepna konsultacja

3.2. prezetacja etapow projektu

3.3. przedstawienie instrukcji obslugi

4. inne

4.1. kontrola ludzi

4.2. kontrol budgetu

Praca szefa nie opiera sie tylko na wydawaniu rozkazow.

żart ? ;)

Marketing internetowy dla firm

+ 250 - ZUS

+ 1000 - Lokal + oplaty zwiazane.

+ 100 - Internet

+ 1500 - programista lub grafik

+ 2000 - zysk firmy

Sorry chłopie ale tak uprościłeś te wyliczenia tak, że wydaje mi się jakbyś miał tą Frime z miesiąc lub dwa.

ZUS to 900 zł (nie każdy łapie się na promocje od państwa ;) ) , dolicz jeszcze w tym uproszczeniu, telefon + paliwo =1000. Koszt kolokacji serva itp itd. . Materiały reklamowe, średnio co kwartał 1000zł. Amortyzacje samochodu i sprzętu jaki używasz. I nie będziesz miał pewnie 2/3 realnych kosztów prowadzenia działąności gospodarczej.

Mnie chodź nie nazwałbym mojej działalności Firmą przez duże "F" kosztuje bez tego co wypłacam ludzią kilka niezłych tysięcy a nie mam w tej chwili lokalu i internet mam mega tani.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności