Skocz do zawartości

Ceny projektow stron www

ProWeb2

Rekomendowane odpowiedzi

strona prezentacyjna - do 14 dni pracy - 3.000 pln
serwis ogloszeniowy - do 30 - 6.500 pln
oprogramowanie web - (zalezne od technologii i trudnosci) - za 30 dni pracy - od 7.300 pln
Nie mowie o serwisach internetowych tylko o oprogramowaniu.

Wydawało mi się, ze wątek dotyczy ceny projektów stron - chyba nawet taki jest jego tytuł

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
strona prezentacyjna - do 14 dni pracy - 3.000 pln
serwis ogloszeniowy - do 30 - 6.500 pln
oprogramowanie web - (zalezne od technologii i trudnosci) - za 30 dni pracy - od 7.300 pln
Nie mowie o serwisach internetowych tylko o oprogramowaniu.

Wydawało mi się, ze wątek dotyczy ceny projektów stron - chyba nawet taki jest jego tytuł

www.governo.it

we wloszech.

Więcej pytań nie mam.

Matka mojego znajomego pracuje jako kelnerka w restauracji we Włoszech, ma dwójkę dzieci, wysyła im pieniądze do Polski. Rodzeństwo stać na wynajem mieszkania M4 , samochód, szkołę i oczywiście lodówka pełna.

robimy bardziej zaawansowane rzeczy. np. (automatyczny odczyt skanowanych dokumentow, integracja z bankami, listami terrorystow, itp...)

To zdanie chyba wystarczająco dobrze opisuje jakich klientów musi mieć firma :lol2: Banki, Instytucje Rządowe, Policja, o czym my wogóle mówimy ?

U nas w przedziale 15-30k robi się strony takie jak ta PDK

To nazywam projektem www.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Wy chyba jesteście na łeb powaleni strona pdk za 30 k - strona która zdobyła 27 międzynarodowych nagród - strona nad którą 8 osób pracowało przez pół roku - i tylko nad 1 jej cze scia bo sklada sie z 3 działow.

Jeżeli ktos tak mówi to chyba nic w życiu nie robił oprócz machania szpadlem.

i zadna droższa usługa w grę nie wchodzi.

Wy chyba jesteście na łeb powaleni strona pdk za 30 k

Ja posiadam takie info od dosyć kompetentnej osoby, nie zanm szczegółowych danych, może po mailu o Maxwebera dowiedziałbyś się więcej, ale wątpię aby takie dane upubliczniali.

Nie rozumiem twojego napadu agresji.

Dla przykładu Katedra Bagińskiego była nominowana do Oskara a robiona najprawdopodobniej po godzinach :hello:

Legendy i plotki które krążą w sieci w stylu "Ta strona z pół miliarda kosztowała" nic dla mnie nie znaczą, bo wystarczy że ktoś napisze na forum gazety.pl że jego wujek robił tą stronę i dostał za nią tyle i tyle, a plotki lecą w sieć. Ja znam koszty tworzenia wielu innych stron w których uczestniczyły osoby z którymi pracuję i nie są to takie kokosy jak się może wydawać. Już nie mówiąc o płatnościach od "poważnych firm".

Także sir nimek jeśli uczestniczyłeś w projekcie to popraw mnie jesli się mylę że strona kosztowała więcej niż 30.000 PLN. A to że zdobyła jakieś nagrody :) znam inne co zdobyły więcej i robione były jako testy.

Pdk nie kosztowało 30k

Czemu?

Czysta matematyka:

8 osób x 6 miesiecy = 48 wypłat

30 000/48 = 625 zł miesięcznie na głowę.

Za taką kasę wolę pracować w biedronce nie używając mózgu.

zdaje sobie sprawe ze info o kosztach różnych kampani sa mocna przesadzone, ale czemu preaes maxweber miałby klamać na łamach Forbesa (to on poodał czas realizacji pół roku)

Poza tym pdk opierajac swoja kampanie tylko na necie udzielilo kredytów na ponad 200 mln zł.

Byłbym kretynem gdybym zrobił to dla nich za 30 k.

Poza tym poważni ludzie z branży czytając to forum pękają ze śmiechu widząc rady w stylu:

możesz zawsze obniżyć koszty funkcjonowania firmy rezygnując z biura.

P.S. Moja reakcja to nie napad gniewu tylko wyrażenie emocji.

Co do cen projektów... to zawsze możemy robić z siebie dziwki branży reklamowej i cholernie ciężką pracę sprzedawać za śmieszne pieniądze.

Sir NImek:

1. czas realizacji 6 miesiecy wcale nie musi oznaczać, że 8 osób przez 6 miesiecyz ajmowało się non stop tym projektem i tylko nim, wiec z tą matematyką to nie do końca

2. robiąc projekt raczej nie zawsze masz pojecie o zyskach, jakie przyniesie, więc stwierdzenie typu:

Poza tym pdk opierajac swoja kampanie tylko na necie udzielilo kredytów na ponad 200 mln zł.

Byłbym kretynem gdybym zrobił to dla nich za 30 k.

nie świadczy o Tobie najlepiej i "procent" od przyszłych zysków to nie jedyna sensowana forma wyceny usługi. A jakby osiągnęli straty - dopłąciłbyś do wykonania projektu ?

3 co to znaczy:

Poza tym poważni ludzie z branży czytając to forum pękają ze śmiechu widząc rady w stylu:

możesz zawsze obniżyć koszty funkcjonowania firmy rezygnując z biura.

i kto to są przykładowo poważni ludzie z branży ?

I od jakiej ceny za usługę Twoim zdaniem powinno się mieć biuro, sekretarkę etc.

A od jakich cen za usługę powininem się przenieść do Warszawy, a od jakich na najwyższe pietro najbardziej reprezebtacyjnego biurowca ?? żeby nikt nie pękał ze śmiechu ??

cholernie ciężką pracę
- nie przesadzaj :)

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

powiem tak :

Kiedyś kierownik projektu po 3 miesiącach tworzenia witryny jednego z Tatrów w Warszawie powiedział do mnie :

"Trzeba będzie podbić cenę, bo za same opłaty telefoniczne wiecej wyniosą"

Gdybyśmy nie robili 20 innych projektów w tym samym czasie to byłoby kiepsko :)

Efekt był taki, że zaowocowało to wieloma innymi zleceniami dzięki temu zleceniu w portfolio i pozwoliło odrobić straty bardzo szybko. Jednak w tej chwili osoby biorące udział w projekcie nie wspominają tego różowo :P

A to samo jest przy produkcji gier. Pewnie słyszałeś o grupie Polaków która tworzyła grę przez ponad rok czasu za darmo, licząc wyłącznie na udział w zyskach ze sprzedaży. Organizator zainwestował wszystkie swoje oszczędności w ten projekt. Efekt był taki że nie pamiętam nazwy tej gry w tej chwili, więc ciężko mi nawet powiedzieć czy im się koszty zwróciły.

Takie są realia, z reguły pierwsze większe zlecenia to takie przy których okazuje się że należało wycenić projekt na więcej.

Temat uważm za zamkniety.

Mój cel to stworzenie agencji zatrudniajacej 8-10 osób - dobry naprawdę zgrany zespół.

Ile według Ciebie kosztuje utrzymanie 10 osób miesięcznie?

ile według Ciebie kosztuje utrzymanie biura dla tylu osób?

Ile według Ciebie wyniosą rachunki tel, sprzet komputerowy i oprogramowanie?

Szczerze odpowiedz sobie na te pytania a potem sam stwierdzi sz ze 30 k za stworzenie generujacego zyski serwisu badz brandingu dla dużej firmy to naprawdę niewielkie pieniadze.

Sęk w tym że nikt z was nie robil naprawde dużego i przemyślanego projektu i wydaje się wam ze zrobicie go w 2 osoby w miesiac, a za to 30 k to kupa kasy.

Dobra ja rozumiem ile kosztuje utrzymanie tego wszystkiego, sam papier do drukarki i tonery to kupa kasy, ale Ty mi odpowiedz w takim razie ile przewidujesz tworzyć stronę ?

Bo ty powiesz klientowi że 3 miesiące i podliczysz go tak żeby wyszło na głowę po 3x2000zł czyli 6000 zł na głowę , a na materiał poczekasz 2 miesiące, telefony, poprawki, święta, zmiana koncepcji, spokojnie wydzie 5 miesięcy bo za decyzję odpowiedzialnych jest kilkanaście osób i trzeba zrobić zebranie żeby stwierdzić czy się strona podoba i czy by przypadkiem czegoś nie zmienić.

Także nawali klient i co ? Powie ci "Wie Pan musiałem wyjechać" a sekretarka sama nie może zatwierdzić projektu :P no i co ? Pupa mokra :)

Albo lepszy numer (grudzień zeszlego roku) "Jeszcze kilka rzeczy jest do poprawki, ale to już po nowym roku napiszę co" :) a ja głupi myślałem że kasę zarobię na święta.

A najgorzej powiedzieć klientowi że cena idzie w górę :( a jak się rozmyśli, albo stwierdzi że ktoś mu zrobi to taniej ? Zapłacił zaliczkę i co z tego ? Wychodzisz na minusie.

A faktury nie wystawisz bo nie jest zakończona realizacja ;) i kółko graniaste.

Ja myślę że trzeba samemu to przeżyć. Dlatego zrezygnowałem z otwierania swojego interesu :lol2:

Albo lepszy numer

myslalem ze tylko ja takie cos mam

nie wiem po co sie klucicie o jakis projekt jakiejs firmy za jakies pieniadze (i tak sie nie dowiecie jakie)

do roboty byscie sie wzieli !!! :)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

s4lc ma racje nie wazne jest ile inni zarabiaja wazne jest to co ty zrobisz aby zarobic dobrze a to czy ktos tam zarobile 30 tys czy 50 za jedne projekt nie jest wazne wazne zebys ty zarobil a bez pracy nie ma kasy zawsze tak bedzie no chyba ze w lotto

Finanse bez tajemnic. Nie masz rachunku bankowego? Tylko najlepsze konta osobiste dla ciebie lub konto firmowe jeśli prowadzisz działalność gospodarczą.

• 1 miesiąc temu...

Zadko sie juz spotyka robienie stron na umowe, przynajmniej w moim srodowisku.

Konkurencja jest za duza, studenci robia strony za max 1000zl na full wypasie. Wiec wybor strony ktora ma zrobic firma za 3000zl a student za 1000zl jest jasny ... z czego czasem ta zrobiona przez studenta jest o wiele lepsza.

Spotkalem sie z takimi przypadkami ... mimo ze wiekszosc tanich ofert mlodziakow odbija sie w jakosci i okresie wykonania.

Jak firma chce miec strone to oglasza przetarg w internecie, w gazecie lub poprostu rozrzucaja ulotki.

Najlepszy projekt wygrywa a reszcie ladnie sie dziekuje. To coraz częstrze praktyki.

Na mojej uczelni jest nawet biuro ktore przyjmuje oferty od firm a samo pozniej daje propozycje kilku osobom ... najlepszy projekt jest przyjmowany i z osoba ktora wygrala jest prowadzona dalsza wspolpraca.

rodzaj: firma

uzywam: PHP, MySQL, Flash

Moja strona: www.xsonic.pl (ciagle sie rozwija)

ODTWARZACZE MP3 & MP4

WWW.XSONIC.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności