Skocz do zawartości

Baza naciągaczy w AdSense

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

co raz częściej internauci piszą do mnie, że zostali oszukani na mojej stronie bowiem SMS miał kosztować raptem 1zł a kosztował złotych 30. Chodzi tutaj w rzeczywistości o strony, na które internauci przechodzą za pomocą AdSense. Pozwolę sobie przytoczyć jeden przykład:

https://www.cvpaczka.pl

Chodzi mi w tym wątku o to, aby stworzyć listę wszystkich naciągaczy w AdSense i uzupełniać ją na bieżąco o nowo powstające strony tego typu. Myślę, że takie działanie leży w naszym moralnym obowiązku, bowiem w pewnym stopniu pomagamy tym naciągaczom bezkarnie okradać ludzi.

Mam nadzieję, że znajdzie się więcej osób, które ta sprawa męczy i stworzymy razem dobry filtr dla AdSense.

Etycznie fajnie, prawnie - możesz zgłosić do organów ścigania ale nie jestes poszkodowany więc na Twój wniosek nie będa ścigali. Nie jestes stroną w sprawie. Dodatkowo moża taki chciec Cię pozwać z art 23 KC

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mi tam to CV działa i jakby nie patrzeć jest napisane:

Koszt wysłania wiadomości o treści PRACA pod numer 92550 to 25 zł netto / 30,75 zł z VAT. Aby otrzymać kod dostępu należy wysłać dwie wiadomości. Łączny koszt usługi to 50 zł netto / 61,50 zł z VAT.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

no ale chyba przyznasz, że to dziadostwo jakich mało. Posadzić tylko takich - biedny człowiek szuka pracy a tu go na dzień dobry okradają. Dla mnie to jest jawna próba oszustwa i wiele mało zaradnych po prostu się nabiera. Czy ten kto ma takie serwisy, może codzienni spojrzeć w lustro? a moderatorzy w adwords na to pozwalają...

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

skoro jest to w regulaminie to jak najbardziej nei miałbym problemów z patrzeniem w lustro.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie można mówić o oszustwie skoro cena podana jest w regulaminie i jeszcze na stronie płatności. Jeżeli ktoś nie interesuje się kosztem wysłania smsa tylko bez nawet pobieżnej lektury treści na stronie i zasad na jakich usługa jest świadczona wysyła tego smsa to nikt go nie okradł tylko zwyczajnie jest to rażące niedopatrzenie ze strony Użytkownika, które powinno być dla niego nauczką. Nie rozumiem po co bronić ludzkiej głupoty :D

Tak jak proponował Zgred też sugeruje wizje lokalną przed lustrem , ewentualnie wizytę u dobrego okulisty

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co za znieczulica, zaskoczyliście mnie. Ja zwracam uwagę na takie rzeczy, domyślam się, że wy też, ale jest mnóstwo ludzi, którzy nie są świadomi takich praktyk tudzież zbyt łatwo są w stanie zaufać drugiemu człowiekowi. Szkoda bo myślałem, że ludzie na tym forum potrafią myśleć o czymś więcej, niż tylko swoich interesach...

Ja przykładowo nie widzę sensu tworzenia takiej listy. Jaka będzie korzyść z tego, że lista powstanie? Czy "biedni ludzie szukający pracy" zajrzą tu i sprawdzą wpierw, czy strona, na której są, nie jest "naciągaczem"? Wątpię.

Chcesz się w to bawić? Baw się dobrze. Ja do tego ręki nie przyłożę, bo mi zwyczajnie szkoda czasu. Lepszy efekt uzyskałbyś zgłaszając nieprawidłowości dotyczące strony do Google'a.

Ja przykładowo nie widzę sensu tworzenia takiej listy. Jaka będzie korzyść z tego, że lista powstanie? Czy "biedni ludzie szukający pracy" zajrzą tu i sprawdzą wpierw, czy strona, na której są, nie jest "naciągaczem"? Wątpię.

Lista miała powstać nie dla internautów a dla wydawców AS.

strona tutaj podana jest dla mnie po prostu nieetyczna - i raczej zdania nie zmienie. Właściciel to dla mnie "dziad"... powinno być napisane normalną czcionką, że paczka kosztuje 61,50pln a nie w gwiazdkach - 50gr wielką czcionką jest nie fair. Reklama w adwords i opis, że wzory CV za 50gr nie jest fair jesli osoba szukająca cv'ek trafi na taką podstronę.

Pani Danuta, lat 43, Pan Mirosław, lat 51 oraz Pan Arkadiusz też są dobrzy :)

co do listy to wydaje mi się, że nic to nie da - lepiej zgłaszać nieprawidłowości reklamy do adwords.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

50 groszy jest w sekcji wyjasniajacej co oznacza 1 wzór CV, pod spodem masz że w paczce jest 100 CV-ek, że są sprzedawane w pakiecie - czyli tak jak powinno być wyjaśnione w sekcji związanej z definicjami.

Potem masz cene za całośc 2x25netto plus należny VAT...

W regulaminie nie widze zadnej powiększonej czcionki (chrome).

aaa przemks - już kumam - nie zauważyłem :shout: Jesteś jego konkurencją ;)

Masz ładne MFA w stopeczce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności