Skocz do zawartości

Nowy sposób na pozycjonowanie

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z art. 24 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, kto przesyła za pomocą środków komunikacji elektronicznej niezamówione informacje handlowe, podlega karze grzywny (w wysokości od 20 do 5000 zł). Odpowiadać z tego tytułu może więc tylko usługodawca, tzn. osoba fizyczna, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, która prowadząc, chociażby ubocznie, działalność zarobkową lub zawodową świadczy usługi drogą elektroniczną.

Przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej (tj. spamming) stanowi ponadto czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

Ponadto art. 6 ust. 3 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny wymaga, żeby użycie poczty elektronicznej w celu złożenia propozycji handlowej sprzedaży na odległość z udziałem konsumentów odbywało się za uprzednią zgodą konsumenta. Ponieważ nie prowadze sprzedązy na odległośc powyższy artykuł ma tutaj zastosowanie.

Przypominam, że ustawa mówi...

"Ze sformułowania "w szczególności udostępnił w tym celu identyfikujący go adres elektroniczny" nie można wywodzić wniosku, że jeśli jakaś osoba czy firma zamieściła swój adres np. w Internecie czy własnym ogłoszeniu lub znajduje się on w bazie danych o firmach, to takie udostępnienie jest równoznaczne ze zgodą na otrzymywanie informacji handlowych."

Podstawa prawna:

Ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U.2002 r., Nr 144, poz. 1204, ze zm.);

Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U.2000 r., Nr 22, poz. 271, ze zm.);

Ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.jedn.: Dz. U. 2003 r., Nr 153, poz. 1503, ze zm.)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
zgred daj na luz

wrzuciłem :rolleyes: wskazuję, że jak masz baze mejlową musisz wskazac jej źródło od kogo/skąd ją masz i na jakiej podstawie rozsyłasz mejle... proste...

następnym razem najpierw pomysl potem działaj bo trafi Ci się gorszy zgred niż Ja.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wrzuciłem :rolleyes: wskazuję, że jak masz baze mejlową musisz wskazac jej źródło od kogo/skąd ją masz i na jakiej podstawie rozsyłasz mejle...

z pkt.pl, publikuj dalej swoje adresy na pkt.pl. Następnym razem zastanów się co powiesz miłej pani która zadzwoni z prywatnego numeru tel celem przedstawiania oferty wpisu do pkt.pl a potem czepiaj się spamu.

Publikują swój adres e-mail byle gdzie a potem zbulwersowani że spam dostają.

Wiesz, jakby to się dało tak łatwo wyegzekwować to dziś za spam w swojej skrzynce był bym milionerem :-P

Najbardziej to mnie rozpier... wypisywanie na forach ustaw i.t.p. a pedfilia, warez, kradzież oprogramowania hula w internecie. Jakie obeznane kozaki w paragrafach! A kto mi doradzi jak zlikwidować stronę konkurencji wypisującej nieprawdę na temat mojego produktu?

Mam przez nieuczciwą konkurencję 30 000 strat na miesiąc. Może mi Pan Zgred podpowie jakie paragrafy na nich? Prokuratura nie wiedziała, cywilny nie dał rady, kancelaria wzięła 50 000 nie dał rady. Może jakiś znawca paragrafów się znajdzie?

Popatrz co napisałem: jeżeli udostępniłem publicznie swoj adres mejlowy Ty nie możesz go wykorzystać do spamowania bez uprzedzenia iż prosiz mnie o zgode na przesłanie jednorazowej oferty zgodnej ......

Poza tym wysłałeś mi mejla na wszystkie skrzynki w jednej domenie: zgred.pl a publicznie jest podany firmowy zupełnie inny. Więc po pierwsze: zrobiłeś spam na nieudostępnione skrzynki z ktorych ja korzystałem jedynie przy katalogowaniu, po drugie powiedz od kogo masz baze mejli lub po trzecie z jaka witryna pozwoliła Ci zdobyć te adresy - chyba że to twoja witryna więc wystarczy napisać mail wysłany zgodnie z regulaminem takiej a nie innej witryny. Podpadłeś i teraz nie umeisz wybrnąć z sytuacji.

Jak ktoś pisze nieprawdę masz art 23 KC i kilka innych w kodeksie cywilnym - zatrudnij sobie prawnika to będzie walczył. Poza tym co mnie Twoje straty ... zakłocasz pracę moich serwerów :D

Tymczasem rozesłałeś SPAM i musisz to przecierpieć że taki pokręcony Zgred Ci to wytknął.

A przy oakzji: masz niezłą reklame to powinieneś być mi wdzięczy :rolleyes::o

zakłocasz pracę moich serwerów :rolleyes:

Przerąbane jest to udowodnić przy dzisiejszej wiedzy posterukowego :-)

Ostatnio pytał mnie "A co to jest domena?"

ja korzystałem jedynie przy katalogowaniu

spamowałeś tymi adresami mój katalog :-P i zaakceptowałeś regulamin :-)

na firmowa nie dostałem a skoro piszesz

z pkt.pl, publikuj dalej swoje adresy na pkt.pl

sam powinieneś znaleźć :D z tym, że tam mnie nie ma bo odmawiam umieszczenia płatnego :rolleyes:

jak wspomniałem: baze masz albo z jakiegoś katalogu.precla własnego albo od kogoś "odkupiłeś" - teraz masz problem :o

edit: klik

baze masz albo z jakiegoś katalogu.precla własnego

własnego, zaakceptowałeś regulamin

teraz masz problem :rolleyes:

edit: klik

jakiś tam temacik z nk.pl. W swojej karierze nauczyłem się że media piszą o lakonicznych sukcesach policji, prokuratury. Podniecają się że przejęli magazyn z 20 tonami amfetaminy a na dyskotekach co tydzień rozprowadza się 150 ton.

własnego, zaakceptowałeś regulamin

napisz w przyszłości ktorego - to nie jest tak, że sobie napiszesz mejla i ci przeleci. Wykorzystując baze wpisac musisz że mejl wysłano zgodnie z regulaminem katalogu X w ktorym sie zarejestrowałeś...

jak ja bym zaczął tak spamowac ze swoich katów to by mnie ludzie zjedli.

jak ja bym zaczął tak spamowac ze swoich katów to by mnie ludzie zjedli.

Wiesz. Mój kat to spam sam w sobie (zaniedbany) łykany przez publikery itp. A Twój to jeden z pierwszych na liście katalogowania wartościowego.

Więc nie dziw się że w regulaminie mojego spamosa jest odbieranie niezamówionych ofert :-)

Już pomijając samo spamowanie, bo... szkoda klawy tu na to, ale

Będą w zakładce https://fileshunt.pl/partners.php. 90% tych co się odezwało nie wie co to "anchor" i są zadowoleni z wymiany mój link na głównej a ich w partners :-)

Ty nie tylko spamer, ale i mały cwaniaczek co robi nieświadomych ludzi w ****.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności