Skocz do zawartości

Nowy sposób na pozycjonowanie

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego, chyba jednej podstawowej rzeczy nie potrafisz zrozumieć:

za każdym razem jak wysyłasz niechcianą wiadomość to w niej musisz zgodnie z prawem umieścić informację, skąd masz ten adres mailowy: niezależnie od tego, czy ktoś zaakceptował, czy nie Twój regulamin.

A skoro jesteś tak bardzo stratny przez nieuczciwą konkurencję, to może się okazać, że będziesz dodatkowo stratny za spam.

W Stanach są osoby, które się specjalizują w zarabianiu w ten sposób - i w RP pojawiają się właśnie prawnicy, który potrafią wyciągać kasę tak łatwą metodą.

Zatem czekaj, mój Drogi, na listonosza...

(dodam tylko, że to nie będę ja, ale mam nadzieję, że ktoś się pokusi, żeby ukrócić ten spam)

dymna.jpg

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chodzi mi o brak świadomości. Ktoś kto wrzuci na cały serwis link do katalogu chyba nie zdaje sobie sprawy, że tylko na tym traci, a właściciel bloga zyskuje. Nie widzę w tym nic złego, obie strony są zadowolone. Tak działa cały handel i usługi.

Jak już pisałem, nie pochwalam rozsyłania spamu. Sam dostałem tego maila od Namo na dwie skrzynki.

Ja dostałem e-mail na wiele adresów z domen, które w ogóle nie były katalogowane. Gdybyś nie był takim bezczelnym drobnym cwaniaczkiem to zapewne zapomniałbym o całej sprawie. Irytuje mnie spam, irytuje mnie Twoja postawa - dostaniesz ode mnie odpowiedni list.

Będą w zakładce https://fileshunt.pl/partners.php. 90% tych co się odezwało nie wie co to "anchor" i są zadowoleni z wymiany mój link na głównej a ich w partners :-)

Powciskaj im jeszcze trochę linków nofollow jako nową, superskuteczną metodę... Trzeba byc strasznym cieniasem, żeby się chwalić tutaj z bycia takim drobnym cwaniaczkiem.

Jeżeli zgadzaliście się na otrzymywanie ofert handlowych podczas akceptacji regulaminu na którymś z jego katalogów to nie widzę nic złego w tym że teraz taką ofertę handlową wysyła. Inna sprawa jak znalazł sobie te maile w sieci i wysyła teraz spam.

Co do wymiany linków - to jego sprawa jak się umawia z drugą osobą na wymianę. Wiem że próbuje więcej zyskać mniejszym kosztem ale to kwestia umowy. Jak druga osoba się na to zgadza to jest moim zdaniem ok.

AsiaSZ: my tu dysktujemy o sposobie spamowania. Napisanie JEŻELI skutkuje tez UMEISZCZENIEM odpowiedniego wpisu w mejlu - gdyby takowy był nie pisałbym o tym wszystkim ... a nie było.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeżeli zgadzaliście się na otrzymywanie ofert handlowych podczas akceptacji regulaminu na którymś z jego katalogów to nie widzę nic złego w tym że teraz taką ofertę handlową wysyła. Inna sprawa jak znalazł sobie te maile w sieci i wysyła teraz spam.

Zgodnie z wyżej przytoczoną ustawą trzeba podać źródło pochodzenia meila. Mniej więcej to jest taki zapis:

"Otrzymałeś tego e-maila, ponieważ zarejestrowałeś się w serwisie XXX (tutaj adres) i wyraziłeś zgodę na otrzymywanie ofert handlowych."

i pod tym trzeba dorzucić sposób zrezygnowania z dalszego meilingu albo usunięcia z bazy danych.

Czy mogę rozsyłać informacje o różnego rodzaju promocjach mojej firmy pocztą elektroniczną do swoich byłych klientów, którzy komunikowali się zemną za pomocą e-maila ?

Na mój gust musisz ich traktować jak obce osoby, czyli wysłać zapytanie z prośbą o to, czy możesz wysłać do nich ofertę handlową.

Tak właśnie się zastanawiam, chciałem rozesłać mailing do moich byłych klientów z informacją o fan page firmy na facebooku. Teraz już nie wiem czy mogę wysłać takiego bezpośredniego e-maila z zaproszeniem czy najpierw e-maila pytającego o zgodę ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności