Skocz do zawartości

Nowy sposób na pozycjonowanie

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli masz w regulaminie katalogu/witryny z ktorego chcesz wyslac mejling zabezpieczeie w postaci informajci, ze od czasu do czasu będziesz rozsyłał reklamę tomożesz wyslac z tym, ze w stopce mejla musisz dac infomrację: mejl wysłany zgodnie z regulaminem witryny .... oraz dodac możliwosc wypisania się z listy mejlingowej.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Posiada małe gospodarstwo agroturystyczne. Myślę że jakikolwiek regulamin umieszczony na stronie mógłby mi odstraszyć klientów, lub zwiększyć współczynnik odrzuceń. Wszystkie adresy pozyskane mam z korespondencji między mną a klientem. Czy jeśli klient niegdyś był zainteresowany moją ofertą lub skorzystał z moich usług, nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na przesyłanie informacji, promocji dotyczących gospodarstwa ?

W jaki sposób to rozwiązać żeby bezpiecznie i zgodnie z prawem wysłać mailing ?

polityka prywatności w stopce.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czy taka treść stopki będzie prawidłowa, czy jeszcze coś powinienem dodać ?

Ten list został przesłany do Państwa ponieważ korzystali Państwo lub byli zainteresowani ofertą gospodarstwa agroturystycznego ABC. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody na otrzymywanie tego typu informacji prosimy o zwrot tej wiadomości.

Nie chcę bronić gościa ale sami też (nie wszyscy) lepsi nie jesteście. Gdyby nie akismet na jednej z moich stron to bym nic nie robił tylko usuwał linki bo tak ciepiecie nimi na lewo i prawo. Raz go nie zainstalowałem to po 3 dniach miałem 200 komentarzy...

admin.banner.jpg

siK... no niezupełnie: zwróć uwagę co to jest SPAM w rozumieniu ustawy...

niestety nie wszystko, co my określamy pojęciem spamu, mieści się właśnie w określeniu prawnym.

i w tym przypadku jesteśmy lepsi:

nikt Ci nie zaburza działania infrastruktury informatycznej, jeśli dałeś możliwość komentowania na blogu i nie jest to łamanie prawa w rozumieniu ustawy (przynajmniej jeszcze).

Natomiast rozsyłanie niechcianych wiadomości drogą mailową, pocztową, czy telefoniczną jest uznane za spam i określone jako przestępstwo usankcjonowane karą.

A'propos zapytania @flesza:

w korporacji, w której niegdyś pracowałem, departament prawny zwrócił uwagę, że - kiedy wysyłamy Klientowi na maila ofertę, o którą poprosił (np. telefonicznie) - również powinniśmy się wprost powołać w treści maila na jego telefoniczną prośbę (najlepiej z podanym czasem, kiedy rozmowa miała miejsce)...

To takie ekstremum, ale będąc firmą notowaną na giełdzie w USA mają świadomość, jak za błahostkę można popłynąć...

dymna.jpg

Kolego jesteś żenujący próbując robić wycieczki o spamowym mailingu.

'Spam' to nie tylko 'niechciana poczta', ale KAŻDA niezamówiona wiadomość o charakterze reklamowym. Uwielbiam, gdy ludzie mający w stopce "Blasty na Xrumerze, ScrapeBox'ie, (...) - wyłącznie PW." wytykają innym spamerstwo.

"Ustawa nakazuje wyodrębniać i oznaczać w sposób niebudzący wątpliwości informację handlową. Osoba, która otrzyma niezamówioną informację handlową będzie mogła wystąpić z wnioskiem o ściganie tego wykroczenia. "

Proszę Cię więc, żebyś nie atakował innych userów za spam, bo z Twojej strony jest to pomyłka i żenada. Gdyby zakazać wypowiedzi osobom, które jadą na rumakach i scrapeboxach, to temat by nie powstał. Ja też używam xRumera, też czasem pójdzie blast scrapeboxem, ale przynajmniej stać mnie na to, żeby nie jeździć po innych za spam, gdy to samo robię tą czy inną drogą.

giorgi masz rację!

"Źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz"

Kiedyś jeden gość ścigał mnie z cywilnego za użycie jego skryptu bez zgody i chciał 10 000 odszkodowania. Podpinkoliłem go (w nerwach bo mu dobrze cywilna szła) na komisariacie w Cieszynie że handluje nielegalnym oprogramowaniem (nie byłem tego pewien). Zrobili mu przeszukanie i tylko Nero miał oryginalne :-) Sędzia z cywilnego dołączył prokuratorskie zarzuty do sprawy cywilnej i wygrałem :-)

@poczatkujacy

Nie wiem czy jest na to ustawa czy nie bo prawnikiem nie jestem. Po prostu chodzi mi o taka hipokryzje jaką tutaj niektórzy objawiają.

tylko napierw przeczytaj ze mowimy o spamie w formie mejli a nei spamowaniu for i blogów... najpierw czytac potem zabierac głos.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności