Skocz do zawartości

Nowy sposób na pozycjonowanie

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego jesteś żenujący próbując robić wycieczki o spamowym mailingu.
temat pojęcia spamu jest szeroki jak rzeka Colorado

jakbyś przeczytał sobie moje wypowiedzi n/t spamu (na PiO również), to wiedziałbyś, że zawsze nazywam wszystkich pozycjonerów spamerami (włącznie z samym sobą), bo na tym niestety ten "chleb" polega.

Jednakże, jak to kiedyś wyraźnie wskazywał Kolega IT: jest duża różnica między tym, co ja czy Ty określamy mianem spamu (w tym blasty, katalogi, śmieciowe tysiące stron, SWLe itp), a między tym, co prawo określa tym mianem: niezamówiona oferta handlowa pocztą elektroniczną, tradycyjną czy drogą telefoniczną... Niestety na razie posty na forach i komentarze na blogach, jak również śmieciowe strony pod ten paragraf nie podpadają. Jak będą, to uwierz: ja wówczas nie będę sprzedawał blastów, bo działam w zgodzie z obowiązującym prawem (w przeciwieństwie do autora tematu).

dymna.jpg

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

:) *zgodnie z Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz dyrektywą UOKiK:

dopuszczalne jest przesłanie na adres e-mail pytania, czy adresat zgadza się na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowej.

Wiadomość wysłana zgodnie z ustawą z dnia 26.08.2002 r. (Dz.U. nr 144, poz.1204 o świadczeniu usług drogą elektroniczną).Wiadomość nadano na podstawie adresów e-mail ogólnodostępnych w Internecie, zgodnie z art.25, ust.2, pkt.2 ustawy o ochronie danych osobowych. Serdecznie przepraszamy osoby nie zainteresowane tą wiadomością za poświęcony czas i zajęte miejsce w skrzynce odbiorczej.

Zgodnie z ustawa z dnia 18 lipca 2002 (Dz.U. Nr 144 z 2002 r., poz.1204) o świadczeniu usług drogą elektroniczna, od 10 marca 2003 wymagana jest zgoda adresata na otrzymywanie ofert handlowych poprzez e-mail.

*Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu udzielania mi informacji o ofertach, w tym na przesyłanie tych informacji drogą eletroniczną. Przysługuje mi prawo do cofnięcia wyrażonej zgody za pomocą formularza na stronie głównej a także prawo do wglądu do danych i ich poprawienia. oświadczają, że dane osobowe nie są przekazywane podmiotom trzecim.

Użycie przycisku "Nie, nie zgadzam się" spowoduje, iż nie otrzyma Pan/Pani więcej zapytań o udzielenie informacji handlowej na temat oferty.

Użycie przycisku "Nie chcę otrzymywać więcej wiadomości" spowoduje, iż nie otrzyma Pan/Pani więcej zapytań o zgodę na udzielenie informacji handlowej.

Zgodnie z Ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2002r nr 144 poz. 1204 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r.) oraz dyrektywa UOKiK: Dopuszczalne jest przesłanie na adres-mail zapytania czy adresat zgadza się na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowej - materiały z konferencji nt. Bezpieczeństwa w Sieci Internet Warszawa 14 marca 2006 r. Adres został pobrany z ogólnie dostępnych zasobów internetowych.

:) Temat sprawdzony przez Prawnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności