Skocz do zawartości

Promocja poprzez grupon

Liso

Rekomendowane odpowiedzi

ad kolega wyżej - chciałbym płacić 5% dochodowego ;)

co do tej firmy to wcale nie stoją na straconej pozycji, nie muszą mieć setki pracowników, żeby to ogarnąć

jeśli frazy będą łatwe to delikatna optymalizacja, zapięcie automatów i sporo fraz wejdzie w okolice 10 - wbrew pozorom to nie taki głupi pomysł, po roku przedłużą umowę na innych warunkach i interes się kręci:)

wy się tu pienicie a gościu ma 50 000 żeby rozkręcić interes, taka dotacja mała - jak nie wyjdzie to i tak niewiele straci ;)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba jednak nie dostrzegacie geniuszu całej oferty i tego kto wymyślił ten ściemniany model biznesowy zwany zakupami grupowymi. Za 200 PLN nikt do sądu nie pójdzie, a frazy wcale pewnie nie będą musiały trafić do top10 (po roku raczej mało osób będzie w ogóle pamiętało, że coś takiego kupiło).

Pozycjonowanie jest na rok, czyli 1,66 za frazę miesięcznie (bez opodatkowania!) geniusz polega na tym, że pewnie nawet nie trzeba nic robić. Doda się wszystkie te frazy do paru zapleczówek (koszt żaden) albo zaśmieci parę katalogów a na końcu nikt nie będzie mógł powiedzieć, że usługa nie została wykonana :(

A jak trochę witryn (odpukać) dostanie bana to przecież jest 60k, więc co za problem dać 5k za rejestrację nowej firmy i stworzenie witryny :)

DOMAIN NAME:		   web-pozycjonowanie.pl
registrant type:	   organization
nameservers:		   ns3.netart.pl. [85.128.130.10]
				   ns1.netart.pl. [85.128.128.10]
				   ns2.netart.pl. [85.128.129.10]
created:			   2011.01.26 13:41:49
last modified:		 2011.01.26 13:41:50

Chyba to wszystko wyjaśnia :) Cała witryna firmy jest zrobiona tak, jakby ktoś ją naprędce sklecił dla potrzeb tylko tej jednej oferty. Kontakt tylko przez formularz albo na komórkę. Na serio myślicie, że firma chce budować markę a nie stać jej żeby zapłacić 4k za normalną stronę i posępiła parę złotych za możliwość normalnego kontaktu?

Oczywiście to co piszę może się okazać nieprawdą. Może ktoś na serio chce wypromować firmę i (przy założeniu 50% margin) wpakował półtora miliona PLN w reklamę która ma dotrzeć do tej świetnej grupy klientów dla której usługi za kilka tysięcy PLN są warte 5% ceny :) W sumie tak jest napisane w materiałach "szkoleniowych" tych grupowych serwisów... więc pewnie nie ma cienia możliwości, żeby było inaczej :)

Święte oburzenie na PiO :E Jak oni tak mogli źli ludzie! Na stos!

Ja jestem godny podziwu, że sprzedali 600 o ile sprzedali. Opis szczegółow jest tak zamotany dla zywkłego człowieka, że nie powinien kupować z samego tego powodu, a jednak.

Pomijam fakt, że to jakieś jaja te warunki do fraz. A usługa? Hmm mam 60k na zaplecze i 3000 marnych fraz do podlinkowania i rok czasu. Dla mnie to 3-4 tygodnie pracy i połowa z tego to zysk, szacuje że 80% klientów było by zadowolonych, a pozostałe 20% opluło by mnie jak by zrozumiało te chore warunki. Ba wysłał bym im zarąbiste raporty sukcesu, namówił na dalsze usługi (jak to nie macie Analytics, AdWords, favikonków z pokemonami?), zaprosił na szkolenie warte 666zł za jedyne 69zł z gratisami itp, robił mailingi, remarketing itp itd. Tylko jaki to klient, który aż tak chce oszczędzać? Po naszym audycie klientów hotelowych z groupona wiemy, że grubo ponad 95% z tych osób nigdy by nie przyjechało do danego obiektu w jego pełnej cenie.

Dlatego nie dołacze się do linczu ale...życzę im powodzenia w rozmowie z 600 klientami w najbliższych dniach, bo o ile nie mają call center to mam dwa słowa na opisanie ich sytuacji: mają przesrane ;)

BTW - Ktoś z Was kupił kupon? fajnie by było śledzić dalsze losy oferty, a ja nie zdążyłem...

myślę że dadzą rade, w końcu od każdego 3 frazy mają trafić do top10 - nie pisze na jak długo :jezyk1:

pogratulować pomysłu choć chyba każdy się zgodzi że te 600 osób to raczej bardzo/mało świadomy klient

niewielu albo nikt nie podejmie dalszej współpracy, ale zastrzyk gotówki całkiem całkiem

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj przeglądałem oferty z grupera i znalazłem jedną, która rzuciła mi się w oczy.

Zamazałem dane firmy, która to oferuje, bo nie chcę reklamy robić tylko dyskusje tutaj rozwinąć.

Oferta w połowie jej trwania ma już 24 sprzedane kupony.

gruper-pozycjonowanie1.jpg

1) Skąd taka wycena?

2) Czy nie jest to naciąganie na top10, gdzie klient ma mizerny pożytek?

3) Szybka kasa na wybudowanie zaplecza?

4) Gwarancja tylko na 4 frazy w top10, czyli pozostałe nie będą w top10 znając Polski system,

5) Tam pisze "Usługa rozpoczyna się od doradztwa w zakresie wyboru fraz". Czyli mogą sobie doradzać typu: nowa pralka Warszawa

Co o tym myślicie?

Promocja przez tego typu portale na pewno jest dobra, tylko czy czasami ludzie tam nie przeginają?

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Sami doradzą pewnie frazy które będą nikomu nie przydatne, nie pójdą siedzieć bo wszystko będzie po ich myśli.

Niestety ludzie z grupona się nie wykazali, nieznajomość pewnego tematu [czyt. pozycjonowania (w tym wypadku)] nie zwalnia z profesjonalizmu zakładających portal, którzy musieli liczyć się z tym że mogą pojawić się [ nierzetelni partnerzy ] i że muszą znać się lub przynajmniej poczytać przed dodaniem oferty do ogólnego dostępu.

SEO in Bielsko-Biała 

Dla ludzi z serwisów typu grupon najważniejszy jest zysk, w końcu połowę biorą dla siebie to im więcej klientów zbierze firma tym więcej zarobią.

Pamiętacie chyba historię fryzjera, który sprzedał grubo ponad 1000 "gruponów".. on sam pracuje pewnie do teraz bez zysku i tak przez najbliższy rok..

Trzeba jednak przyznać, że wprowadzają już teraz limity ilościowe i inne ograniczenia jak np w pozycjonowaniu do 1mln wyników, a więc w pewien sposób się zabezpieczają.

Zabawki, artykuły dziecięce, a w tym klocki LEGO

gwarantuje osiągnięcie Top 10 (przynajmniej 3 z 5 fraz) w google.pl

a to w sumie ciekawy projekt... Czy tylko ja (przez deszczowy poranek) jestem taki zaspany, że nie mogę znaleźć, jak długo te stronki będą w TOP10?

Bo jeśli oferta dotyczy tylko osiągnięcia TOP10 na 4 frazy regionalne i jedną dowolną (a gwarantowane z tego są trzy) - a ludzie to kupują - to może jednak warto się pokusić o taki łatwy pieniądz i złożyć ofertę na grouponie... :)

dymna.jpg

Będąc na pierwszej stronie w wynikach wyszukiwania w Google.pl automatycznie znajdziesz się bardzo wysoko w wynikach wyszukiwania takich przeglądarek jak onet.pl, wp.pl, bing.pl.

OWNED :)

@początkujący: "Oferta dotyczy rocznego pozycjonowania" - a że przez ten rok w TOP10 strona będzie np. 36dni to już nie problem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności