Skocz do zawartości

Nazwa domeny jako słowo kluczowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

udało mi się wychwycić domenę moderowanykatalog.com i stronka bardzo szybko na to słowo kluczowe "moderowany katalog" (4 dni) znalazła się w TOP 10.

Jak oceniacie siłę domeny, która jednocześnie jest słowem kluczowem?

Czy jeśli taką domenę przekierujemy na stronę którą pozycjonujemy to jak duże mogą być tego efekty?

P.s: wiem, że moderowany-katalog byłaby lepsza w kwestii tego słowa kluczowego, ale wyszło jak wyszło.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

od jakiegos czasu zauważyłem, że znowu domeny mają większe znaczenie, dobry przykład z mojej branży: fraza banery reklamowe.

Widać google wraca do korzeni

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

OK. Zawsze był to jeden z czynników pozycjonujących w algorytmie gugla, ale nie przeceniałbym jego mocy. Inaczej na hasło [pozycjonowanie] w TOP10 byłyby same stronki z tym kluczem w adresie... a ile się Wam wyświetla? Mi dwie domeny z tym anchorem. Fakt, że stronka z pierwszego miejsca ma dwa redirecty ze stron z [pozycjonowaniem] w adresie, ale bez przesady... :)

Wielokrotnie było poruszane, dlaczego w ogóle słowo kluczowe w adresie ma znaczenie. Być może G dodało kilka punktów w algorytmie do tego czynnika (jak za starych czasów), ale wtedy stronki typu forum [pozycjonowanie.pl] pojawiałyby się przynajmniej w TOP20... a gdzie się Wam wyświetla to forum na tę "marketingową" frazę? ;)

dymna.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności