Skocz do zawartości

zakup domeny i natychmiastowa sprzedaż na dropped.pl?

FreeS

Rekomendowane odpowiedzi

na ovh zaraz po przetransferowaniu domeny przez 2 miesiące nie mogę jej przetransferować ponownie(czyli także sprzedawać)...

Czy na dropped.pl mogę sprzedać domenę zaraz po jej zakupie/przechwyceniu?

druga sprawa to własność... na domenach z ovh w whoisie wychodzi że nie ja jestem właścicielem domeny tylko ktoś inny... czyli że wziąłem ją w dzierżawę? (nie przeczytałem niestety umowy -.-)

W przypadku domen globalnych jest ograniczenie co do transferu domeny i jest to chyba 60 dni od ostatniego transferu lub rejestracji. Oczywiście cesja w tym czasie może zostać wykonana, tyle że, nie możesz takiej domeny przetransferować do innego rejestratora.

W dropped będziesz miał podobną sytuację, transfer będzie blokowany przez 5 dni dla domeny .pl i chyba przez 60 dla globalnej. Natomiast w obrębie dropped możesz dokonać cesji/przeniesienia domeny na innego użytkownika.

Co do samych danych abonenta, to być może rejestrator maskuje dane abonenta w celach zachowania poufności twoich danych - zapytaj o to w OVH.

Na dropped.pl możesz od razu po zakupie/przechwyceniu sprzedawac domeny.

co do whoisa to na dropped.pl są dane dropped jeśli rejestrujesz na osobę prywatną.

---

edit

co do transferu:

"Domeny rejestrowane w firmach innych niż Michau Enterprises Limited mogą być po upływie 3 tygodni od rejestracji automatycznie transferowane do tej firmy; w takim wypadku, przeniesienie domeny do innego rejestratora może nastąpić najwcześniej w 21 dni po takim transferze."

druga sprawa to własność... na domenach z ovh w whoisie wychodzi że nie ja jestem właścicielem domeny tylko ktoś inny... czyli że wziąłem ją w dzierżawę? (nie przeczytałem niestety umowy -.-)

na pewno? bo nie zauważyłem tego u siebie ani na domenach firmowych ani prywatnych, ani jawnych ani maskowanych...

Pozdrawiam

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności