Skocz do zawartości

Webd

suleq

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie uzywa pan polaczenia parmanentnego i to jest przyczyna problemu

Za kazdym razem przed wyslaniem zapytania powinno nastapic polaczenie.

Po prostu nie dopuszczamy do zbyt dlugiego bezowocnego trzymania polaczenia - czyli w trybie sleep

Przecież to można wyłączyć całkowicie w httpd.conf, a także wyłączyć lub zmienić tryb sleep z 60 s na dużo mniejszy.

Przy dobrej konfiguracji żaden klient nie będzie mógł niczego zepsuć świadomie lub nieświadomie.

Mozna mozna i nawet jest to zrobione

Po prostu zaugerowalem sie tym duzym alertem i bylem pewien ze nie moze pochodzic z przegladarki a z klienta mysql

Time out jest ustawiony na mala wartosc i tu upartywalem problemu. W przypadku zewnetrzengo klienta mysql ktory nie umie samodzielnie ponownie nawiazac polacznia.

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może i tak. Jednak to może być wina zbyt wielu połączeń jednocześnie na serwerze i Wasz procesor nie jest w stanie obsłużyć tylu połączeń i po prostu je zrywa.

Gwoli ścisłości, pisałem o KeepAliveTimeout, bo Timeout to co innego:)

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Ja pisalem o wait_timeout serwera mysql

Mozemy sobie podyskutowac :hello:

Serwer 2 procesorowy - 4 wirtualne

Load w godzinach szczytu z 1 przeskakuje czasem na 2 - czyli bardzo malo

Obciazenie procesora srednie 22 % w ciagu dnia max 62 %

Srednia ilosc jednoczesnych polaczen w trybie przetwarzania 3 wszystkich 6

Ilosc zapytan na sekund 452 max 1559 - czyli okolo 40.000.000 /dzien

Wartosc sa z ostatniego dnia i prosze mi wierzyc jest to serwer slabo obciazony

Mamy serwery sql przetwarzajace ponad 150.000.000 zapytan dziennie i tez nie sa nadwyrezane

Ja bardzo chwalę sobie hosting na WEBD sam ma tam dwa konta. Prpblemy były w Grudniu ale zostałem odpowiednio szybciej o tym poinformowany! Jak narazie sprawuje się bardzo dobrze, pomoc techniczna też szybko reaguje. Jak napisałem do nich wiadomosc w piątek o 22.30 to o 23.10 odpisali.

Ma Pan racje, co do szybkości odpowiedzi, nikt z pewnościa nie moze narzekac.

Wg mnie sugeruje zamknac temat, poniewaz pracownik firmy nie jest w stanie odpowiedziec na wszystkie "ataki" na webd. Niedlugo zacznie to przypominac "zlinczowanie" uslugodawcy, u ktorego i tak duzo osob ma konta...

Wszelkie problemy nalezy zglaszac w panelu WEBD lub droga telefoniczna, bo proba podwazania bezawaryjnosci serwerow WEBD na forum przypomina szukanie taniej sensacji... tym bardziej, ze nie widze Pana zgloszenia odnosnie tego problemu w panelu WEBD.

Na ta chwile problem pojawia sie sporadycznie i nie naleze to osob, ktore z kazda glupota pisza badz dzwonia.

Wczesniej, jak korzystalem z serwera kolo, to o malo nie obsmarowalem Waszych uslug w mediach.

Wg mnie powinniscie zwracac uwage z np dodawaniem subdomen. Przerwy, ktore generowane byly przez userow tego serwera byly nie do przyjecia. Obecnie korzystam z serwera mata i tu jest wszystko okej.

redaktor z e-kobiety.pl

sharpq

• 2 tygodnie później...

Dziś zmieniłem opinię o WEBD!

Nie wiem co o tym myśleć ale było tak:

dziś godzina 8.30

Wchodzę na moją witryne czy jest wszystko ok - patrze nie mozna wyświetlić strony :/ patrze na inne wszystko ok. Probuje sie zalogowac przez ftp - nie da się, do cPanelu też nie. Pisze wiadomość:

Witam,

Moja witryna nie wczytuje się od rana. Nie mogę połączyć się z serwerem i wejść do cPanleu!

Co się stało? Kiedy będzie wszystko ok?

Odpowiedz:

Serwer zostal zablokowany przez operatora z powodu ataku typu phishing. Za kilkanascie minut powinien byc ponownie dostepny. Przepraszamy za utrudnienia.

No i potem był ok ale ok 16 znowu nie działało:

Tym razem strona została zablokowana...

Więc piszę do nich w tym samym wątku:

I znowu coś jest! Moja strona spełnia wymogi.

https://tani-ebook.com

Wyświetla się taki monit:

https://webd.pl/blokada.php

O co chodzi. Proszę o wyjasnienia.

Odpowiedz:

Konto zostalo zablokowane z powodu ataku typu phishing (na Pana koncie w katalogu public_html/onlineid pojawila sie strona ludzaco podobna do www.wellsfargo.com, najprawdopodobniej miala sluzyc do kradziezy hasel instytucji finansowej).

Ja piszę:

A kiedy Państwo to usuniecie i moja strona będzie prawidłowo działać?

Odpowiedz:

Konto z powodu zaduzyc nie zostanie juz odblokowane

I najlepsze bo ja nie dawałem na serwa public_html/onlineid (tej niby podrobionej strony) ani tez nikomu nie dawałem danych do serwera. Powiem Wam, że bardzo się zdenerwowałem bo chociaż chcę z serwera moje dane pobrać....

To może do nich zadzwoń - zawsze to szybciej i łatwiej wyjaśnić sprawę przez telefon niż czekać na odpowiedź mailem.

Myślę, że jak powiesz, że chciałbyś odzyskać pliki to nie będą robili problemu - w końcu nic na tym nie tracą... i jeszcze kwestia pieniędzy - jeśli oczywiście zrobiłeś jakąś nadpłatę.

Jeśli używałeś jakiegoś popualrnego CMSa czy forum typu PHPBB, PostNuke itd to sam otworzyłeś się na "świat", bo tutaj wystarczy być jedną wersję do tyłu, żeby konto i strona stały się otwarte na świat.

Phishing to bardzo poważna sprawa i ciesz się, że skończyło się tylko na blokadzie konta..

pozdrowienia.

googlerulz.

Nie wnikam kto ma racje, ale backup powinni Ci dać, przynajmniej taki jest standard.

Blokowałem już nie jedno konto, ale zawsze backup jest robiony i wysyłany na serwer, tak aby właściciel danych mógł sobie pobrać jego dane.

Napisz do webd.pl z prośbą o backup, a myśle, że nie będzie problemu.

Pozdrawiam

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności