Skocz do zawartości

Webd

suleq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak juz tak wszyscy narzekaja na web, to tez dodam cos od siebie.

Jednego z plikow z logami skompresowanego gzipem nie da sie odpakowac. Pisze do adminow, dostaje odpowiedz ze rzeczywiscie jest blad i nic sie nie da zrobic, malo tego - blad bedzie do konca miesiaca. Czyli zostalem z ich winy pozbawiony logow serwera z calego lipca, a oni umywaja rece.

Ja na webd.pl mam 3 katalogi stron i nigdy nie było żadnych problemów... Niedawno nawet, rozszerzyli wszystkim konta, czemu? Nie wiem, ale fajnie mieć parenaście MB więcej pojemności i transferu.

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

• 2 tygodnie później...

Raczej tam nie miałem jakegos popularnego CMS'a ani nic tego typu.

Ale oni nic nie odpisują od wczoraj a miałem tam ważne pliki....

ja prawdopodobnie nie bawilbym sie w dyskuje. jesli masz wszystko zgodnie z prawem, zglaszam sie na prokurature z zawiadomieniem o przestepstwie, czyli wyludzenie oplaty i nie dotrzymanie warunkow umowy.

ponadto z automatu wysylam informacje o tym do mediow (tytul np. "jak zarobic w internecie").

oczywiscie, przed tym kulturalnie informujesz o swoich zamiarach i dajesz 24h na ponowne uruchomienie uslugi.

a z czystej ciekawosci - jesli ktos z forumowiczow ma zainstalowane mambo na webd, pytanie do Was - wysylanie biuletynu z poziomu lettermana ile czasu zajmuje? Mi 10 postow wysylal 40 sekund, az w koncu zerwal polaczenie. Kilka razy probowalem ponownie, ale to samo. W panelu admina wiadomosci webd juz stosowna notatke napisalem, ale cos mi sie wydaje, ze wina znowu bedzie po stronie usera...

dochodzimy do wniosku, ze webd nadaje sie na wizytowki i jakies drobne stronki, wiekszego serwisu juz tam sie nie postawi...

redaktor z e-kobiety.pl

sharpq

Znajomosc tematu chyba w tym przypadku nie jest najwieksza

Oczywisci ze mozna zglosic do prokuratury tyle ze to my powinnismy to zrobic i narazic Klienta na odpowiedzilnosc za phishing ktorego sie dopuscil na swoim koncie.

Uzywanie przestarzalego oprogramowania nie zwalnia uzytkownika od odpowiedzialnosci od tego co moze w ten sposob znalezc sie na Jego koncie. My w zaden sposob za to nie odpowiadamy.

Uzywanie przestarzalego oprogramowania nie zwalnia uzytkownika od odpowiedzialnosci od tego co moze w ten sposob znalezc sie na Jego koncie. My w zaden sposob za to nie odpowiadamy.

hehe, teraz jest to smieszne na maxa ;)

gratuluje i wspolczuje biednemu koledze, bo w moim przypadku nie odbilo by sie bez echa.

a ponadto zablokowanie konta po wlamaniu na serwer - czysty smiech ;)

redaktor z e-kobiety.pl

sharpq

• 10 miesięcy temu...

Odświeżam.

Po trzech latach współpracy nadszedł BAM!

Najpierw Blokada domeny - zwykły katalog stron - przeciążenie serwera SQL - mogę zrozumieć. - Konto EXtra - Czyli Max jak na Usera.

Kolejna blokada domeny po 2-miesiącach - skrypt - MD-Pro - 200/300 odwiedzin dziennie - przeciążenie serwera SQL i kolejna blokada.

Nie potrafią jednoznacznie stwierdzić co dokładnie przeciąża serwr SQL.

Zaznaczam że mam zainstalowane najnowsze paczki obu dystrybucji: PHPLD + MD-PRO.

Takie śmieszne odpowiedzi otrzymuje od Adminów serwera.

Jeśli chce logi lub szczegółowe dane odpowiadają krótko - Dedyk.

Stanowczo nie polecam obecnej administracji i zarządzania kontami Webd.pl

no tak- jeden problem i odrazu niektorzy pisza ze prokuratura sie zglosi do firmy i Bog wie kto jeszcze. Wyludzenie oplaty? Co jeszcze ciekawego. To klient odpowiada za to co ma na koncie a nie administrator- to klient powinien wgrywac i uzywac skryptow w maire aktualnych. A ze tego nie robi- coz- tylko jego glupota. Administrator/firma w takim wypadku dziala prawidlowo (blokada konta). Trudno oczekiwac od admistratora danego firmy aby kazdemu uzytkownikowi dawal logi serwera na kazde jego zyczenie. Czesto rowniez uzytkownicy nie znaja regulaminu a potem wielkie pretensje bo blokada "cennego" i przynoszacego bardzo duze pieniadze serwisu. Gdyby tak bylo to faktycznie- wlasny dedyk a nie shared hosting za pare zlotych miesiecznie. Nie popadajmy w przesade. Chetnie chcialbym zobaczyc jak ci wszyscy krzykacze na forum faktycznie ida do prokuratury...

Prokurator na to sika. Ale Federacja Konsumenra bardzo chetnie sie tym zajmuje. A jedyny warunek... to czas na te zabawe. Jesli sie go ma, to mozna sie pobawic. Ja planuje na wakacje ruszyc z paroma oszustami (w tym sluzbe zdrowia) jak sie bede nudzil. Moze ja nic nie zyskam, ale jesli dzieki mnie chociaz jedna osoba bedzie miala lepiej, to juz bede sie cieszyl ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Chetnie chcialbym zobaczyc jak ci wszyscy krzykacze na forum faktycznie ida do prokuratury...

A żebyś się nie zdziwił. Ludzie już nie są puści i rozjeb**ni jak kiedyś. Komuś się naprawdę nie spodoba działanie adminów webd i zrobi wokół tego dużo zamieszania, a co doprowadzi do plajty firmy.

A co ciekawe, najgorsze, jak jedna osoba zgłosi temat do jakieś instytucji, opisze problemy i da znać innym np. na takich forach. Pociągnie to następnych, a na efekty nie będzie trzeba długo czekać.

Tak więc wracając do poprzednich tematów - czy nie byłoby zdecydowanie prościej zadbać o klienta teraz, niż później, kiedy już to będzie za późno?

Na deser - nie okłamujmy się, zazwyczaj najtańsze konta biorą początkujący gdzie chcą szlifować swoje prace. Ci początkujący kiedyś będą wymiatać, jest to pewne. Kiedyś też będą robić zlecenia dla innych firm, które nie koniecznie muszą mieć własny hosting. Pojawi się pytanie, gdzie można założyć konto? Jak sądzicie - czy wybór padnie na webd, czy zostanie wybrana inna konkurencyjna firma?

U mnie na koncie wczoraj było zamieszanie. Odpalam stronę, a ona nie działa. Sprawdzam podstrony, działają. Myślę - cholera wie co. Zaktualizowałem cms do bardziej aktualnego, problem nadal ten sam. Z kumplem przesiedzieliśmy wieczór na koncie próbując znaleźć przyczynę błędu. Dzięki temu musiałem poświęcić swój czas na coś innego, niż chciałem pierwotnie.

Po 3h walki okazało się, że admini musieli coś namieszać z serwerem i wszystkie pliki zostały przywrócone z kopii bezpieczeństwa, a ta na starcie dała dziwne uprawnienia do plików... Ale oczywiście, nie jest to winą adminów, tylko usera... A na 3 pytania w świętym panelu webd niestety, nie otrzymałem odpowiedzi... Chyba też zmienię usługodawce hostingowego...

redaktor z e-kobiety.pl

sharpq

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności