Skocz do zawartości

robot + zaciaganie w php

stub

Rekomendowane odpowiedzi

mam kolejne pytanie, ale nie wiem czy dobrze je zadam. mam plik w php(mase plikow)ktory do siebie zaciaga inny txt. teraz pytanie czy jak robot bedzie "giglal" ten plik to zawartos tego pliku txt bedzie bral pod uwage czy tylko szkielet w php.

dzieki z gory za odpowiedz.

• 1 miesiąc temu...

dzieki za poprzednia odp.

mam jeszcze pytanie jaki jest sposob/program/skrypt aby wiedziec kiedy jakis robot "wszedl" na dana strone ?

korzystam z webalizera, ale tam nie za bardzo moge doszukac sie jakiejs opcji, a surowe czytanie logow mozna zafundowac sobie raz, z nadmiaru czasu :)

dzieki za odp.

p/s/ naprawde chyba pierwsze forum z ktorego moza sie wiele dowiedziec 8)

niestety nie ma takiego uniwersalnego programu. chociazby dlatego ze googlebot losuje sobie useragenta i podaje sie za rozne wyszukiwarki i crawlery. wszystkie skrypty jakie widzialem w sieci opieraja sie na wyszukiwaniu slowa "googlebot" z useragenta, a to jest rozwiazanie "takie se". logi wciaz pozostaja najwiarygodniejszym zrodlem. z statystyk to wole awstats.

"i can handle it without linking :)"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności