Skocz do zawartości

Dziwnie uciekający pagerank

john80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zaczolem pozycjonowanie dla serwisu z pr4.

Dodalem linki z serwisow typu 2.0 i pagerank na jednej stronie spadł z 3 do 1.

Na drugiej : Wczoraj dodalem linki a dzisiaj spadek z PR4 na PR0.

Biore pod uwage iż pagerank jest nic nie wart ale uwazam iż page trust rank po czesci jest widoczne dla nas jako page rank.

Moje pytanie czy PR wskoczy spowrotem.. jakie są wasze doswiadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

od ok 2 tygodni jest update co chwila - nie przejmowałbym sie tym czyms zielonym :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred a uważasz iż PageRank jest wyznacznikiem PageTrust dla strony?

Ezine nie ma PR1 ani PR2.

Dzisiaj STRASZNIE skacze PR. Tak jak pisalem też jestem za tym iż zielono nie znaczy wysoko - ale po ostatnich wypowiedzial z google - mysle ze PR bedzie brany / jest brany pod uwage bardziej niż ostatnio. Podobno mają sie bawić w to iż bedzie mogł dzielic 'ilośc soczku' dla linku wg. " 0.2 , 0.5" wiec linki nofollow i mozliwe przyszly nowy atrybut bedzie zliczany przez google.

Co do PR - bacznie mam go na oku :)

edyta:

z ciekawostek : żadna strona dotychczas pozycjonowana - ktora dostala PR - nie skoczyla. Tylko te strony ktore ostatnio ruszyłem. Obecnie PR skacze z PR0-PR1 na przykladzie w z 1szego postu.

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

a ja gdzieś czytałem że page rank strony sprawdzany w jednym miejscu wcale nie musi być taki sam jak byśmy sprawdzili go w jakims innym kraju .Nie zrozumiałem w pełni tekstu ale była tam mowa o jakis stacjach na określonych ip w których każda może inaczej ocenic strone ,może to o roboty chodziło.Może ktoś coś więcej o tym powie.

@encom to o czym piszesz to chodzi w uproszczeniu o to, ze Google ma kilka serwerow tzw. DC (Data Center) i jak sie zmienia PR to stopniowo przez kilka dni informacje sie aktualizuja na kilku serwertach Google, wiec w zaleznosci z jakim Cie aktualnie polaczy mozesz widziec stary badz nowy PR. Sytuacja taka trwa tak z max. 10 dni - pozniej juz jest jednolity PR na wszystkich serwerach i kazdy widzi to samo.

Mozna sobie sprawdzic jaki PR jest na kazdym DC szukajac w google na fraze 'google DC pagerank' i znajdziesz odpowiednie narzedzie :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności