Skocz do zawartości

Pozycjonowanie, a ilość backlinków

ozor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu próbuję wypozycjonować moją stronę na parę haseł kluczowych z średnim skutkiem (jestem w TOP40). Zmęczony postanowiłem zatrudnić do tego firmę NORIL. Przedstawiłem adres strony (www.sepa-polska.pl) oraz podałem propozycję pozycjonowania dla fraz inteligentny dom, inteligentne domy, inteligentne budynki. Dostałem wzór umowy itp., i kiedy byłem już zdecydowany podpisać umowę i poprosiłem o jej finalną wersję (chodziło o wyrzucenie zapisu nakazującego mi zamieszczeni na mojej stronie głównej linka do ich strony) otrzymałem taką oto odpowiedź:

"Witam,

Cieszę się, że nasza oferta zainteresowała Państwa. Jesteśmy skłonni zejść z cen, które zostały przez Państwa zaproponowane, ale nie podejmiemy się pozycjonowania strony z tak sporą historią. Mam tu na myśli tych pond 1 tys. linków. Po pierwsze takie pozycjonowanie możne trwać miesiącami bez większych efektów, po drugie, jak zaczniemy pracę z tą stroną to Google może ją zbanować na bardzo niskie pozycje poniżej TOP100, bo odbierze to jako spamy. Po trzecie efekt końcowy może być mierny. Najlepszym rozwiązaniem jest abyście Pańsytwo zakupili nową domenę i przekierowali na nią swoją stronę. Z czystą kartą bez historii, jesteśmy chętni do współpracy.

Czekam na wiadomość pozdrawiam

"

W związku z tym pytam was jako fachowców: czy duża ilość backlinków może mieć negatywny wpływ na pozycjonowanie strony? Dodam że są to głównie linki z katalogów i paręset z nieużywanego już SWLa (nie wiem dlaczego ale pomimo zamknięcia konta linki zostały).

Proszę o analizę czy posiadana domena rzeczywiście jest już do wyrzucenia (dodam że ma 9 miesięcy oraz PR=2). Czy firma chce mnie naciągnąć bo wiem że przy nowych domenach strona na parę miesięcy dostaje "bonus" i szybko znajduje się w TOP10 - wiem to z doświadczenia bo dla hasła inteligentny dom byłem kiedyś w TOP6 :)

Według MajesticSEO linków jest koło 5k; prawdą jest, że wygodniej i efektywniej byłoby zaczynać pozycjonowanie od 0 albo z garścią naturalnych linków, niemniej z pewnością wiele firm zgodziłoby się na prowadzenie SEO bez potrzeby wykonania przekierowania. Ich firma - ich zasady :)

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Strona dostaje bonus hmm... może ale nie każda nowa domena dostanie bonus. Ja bym takiej dużej firmy nie brał do pozycjonowania takie jest moje zdanie.

I nie wezmę.

A co do SWLa to są to linki tylko z linkme, ale jest ich tylko ok 50, a pozostałe to katalogi i z 30 szt to linki z różnych wymian.

Czy linki z katalogów mogą utrudnić pozycjonowanie?

Jest ktoś chętny aby podjąć się pozycjonowania tej domeny?

rzeczywista ilość linków może się różnić od wskazywanej, faktem jest, że jeżeli linki były w złuch proporcjach SWLe->linki stałe ciężko będzie podrasować stronę , mamy coś podobnego, ruszyła w góre po 4-5 miesiącach (z tym ,że fraz trochę więcej)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wogóle nie rozumiem tego podejścia " strona z historią" - IMHO to jepiej taką pozycjonować bo ine startujemy od zera.

Ja tam bym był zadowolony jak bym miał klientów którzy juz są na jakichs pozycjach i cos było robione ze stroną.

Wystarzy pzeanalizować i zbadać stan faktyczny i wtedy podjąć odpowiednie działania.

Wogóle nie rozumiem tego podejścia " strona z historią" - IMHO to jepiej taką pozycjonować bo ine startujemy od zera.

Ja tam bym był zadowolony jak bym miał klientów którzy juz są na jakichs pozycjach i cos było robione ze stroną.

Wystarzy pzeanalizować i zbadać stan faktyczny i wtedy podjąć odpowiednie działania.

a to spróbuj z domeną w filtrze , albo z domeną gdzie jakiś baran linkował tylko stronę głowną na kilkanaście różnych anchorów .... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ta strona to pikuś - zawsze kwestia ceny...

przy okazji obejrzyjscie w google frazy "noril opinie o firmie" - cfaniaki ... wydaje mi się czy coś mają do ukrycia ?

edit: jeśli jakakolwiek firma ma w umowie zapis o wstawieniu jej linka na witrynie klienckiej - od razu umowa i całość postępowania wędruje do kosza.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a to spróbuj z domeną w filtrze , albo z domeną gdzie jakiś baran linkował tylko stronę głowną na kilkanaście różnych anchorów .... :P

Czy sugerujesz, że główną należy linkować tylko jednym anchorem?

Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Coraz popularniejsza spedycja drobnicowa dla drobnych przedsiębiorstw.

Nie warto aby przez niewymieniane filtry samochodowe, Twój samochód uległ awarii.

Pamiętaj - wkręty są do wkręcanie, nie do wbijania młotkiem.

Mój znajomy korzysta z usług tej firmy. Właśnie jest w trakcie wypowiadania umowy. :P

Sprawdziłem stronkę - dodawali trochę nietematycznych linków ze swoich spamów plus parę linków w katalogach stron. To wszystko przez prawie rok czasu.

Sprawdziłem stronkę - dodawali trochę nietematycznych linków ze swoich spamów plus parę linków w katalogach stron. To wszystko przez prawie rok czasu.

ja ostatnio wszystkich bronie no ale...:zdziwko:

same blki to przecież nie wszystko, może być jakieś 301 i co wtedy?

przecież każdy z nas ma strony z małą ilością bl w które wkłada więcej pracy a że linków nie widać... cóż:P

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Już zleciłem pozycjonowanie jednemu z kolegów z naszego forum i muszę powiedzieć iż jak na razie idzie ładnie. Zastanawia mnie tylko w jaki sposób osiągane są tak szybko wyniki, bo raczej nie jest to zasługa linków :lol: . Wiem że pozycjonerzy nigdy nie zdradzają swoich tajemnic ale proszę tylko o potwierdzenie czy takie szybki pozytywne wyniki są spowodowane przekierowaniami 301??? Skoro tak to znaczyło by że firmy takie muszą mieć zaplecza z podobną tematyką (czy się mylę bo specem od SEO nie jestem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności