Skocz do zawartości

[Plusiki] Usuwanie plusów - hipoteza

jez

Usuwanie plusów - sonda  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ilu systemów używasz, czy Google usuwa Ci zdobyte plusy?

• Korzystam/korzystałem z JEDNEGO systemu, plusy NIE ZNIKAJĄ
      7
    • Korzystam/korzystałem z JEDNEGO systemu, plusy ZNIKAJĄ
      9
    • Korzystam/korzystałem z KILKU systemów, plusy NIE ZNIKAJĄ
      4
    • Korzystam/korzystałem z KILKU systemów, plusy ZNIKAJĄ
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Proszę o odpowiedź dotyczącą wyłącznie własnych spostrzeżeń odnośnie cyfr, bez sugerowania się tym, co się mówi/pisze.

Ponieważ jest kilka hipotez przyczyn paniki znikania plusów, chciałbym wykluczyć najbardziej durną z nich.

Pozdrawiam, J.

Witam, głos oddałem. Czegoś nie rozumiem, miałem 276 plusów, które zostały "wykasowane" w liczniku na stronie do 43, ale ... gdy patrzę w narzędziach dla webmasterów to w aktywności:

- Pokaż: Nowe +1 - wynik 276 i przyrost o 1 524%

- Pokaż: Wszystkie +1 - wynik 46

Przecież to nie ma sensu.

do Tych co im plusy znikają:

przed każdym dodaniem do strony plusików, jeżeli robicie to sami z różnych kont, a z jednego komputera, używajcie CCleanera:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie widziałem tamtego tematu a szukałem

A to zdanie jest wyjęte z kontekstu !!

jeżeli za dużo będziesz dodawał z jednego ip (lub gdy nawet masz 100) i tak działa geolokalizacja po łączu i gdy masz inne IP i tak adres domyślny masz ten sam.

więc to rozwiązanie w tym momecie jest najlepszę różna geolokalizacja i inne Ip

Z tego co widzę w przypadku tych serwisów ruch może być w pewien sposób filtrowany (google od razu jeśli ma 100% pewności że plusik przeszedł przez plused lub 24plusone) to jest on usuwany.

Co do fragmentu posta RobbieRiviera:

przed każdym dodaniem do strony plusików, jeżeli robicie to sami z różnych kont, a z jednego komputera, używajcie CCleanera:)

i weź teraz wytłumacz dzieciakom z plused żeby czyściło cookie :spam:...ja mogę to robić ale co z resztą?

T.

PS Z tego co pamiętam @zgred pisał o tym aby unikać tego typu sieci- lepiej może zrobić kilkanaście plusów w "miarę naturalnie" niż naklikać sobie kilkaset przez tego typu systemy.

Jak widać kliki wyparowują...

T.

Trzeba pamiętać w Google pracują bardzo dobrzy specjaliści.

Projektując system Google +1 na pewno przewidzieli że ludzie zaczną kombinować i odpowiednio się przygotowali na różne tego typu akcje.

Zastanawia mnie tylko czy serwisy wymiany typu plused.net są napewno nie zgodne z prawem i czy Google ma prawo je usuwać?

Banik pewnie za jakiś czas poleci tak jak na domeny główne zagranicznego SWL oraz czołowych polskich SWL typu e-weblink,linkme.

Problemem jest to jak zoptymalizować te kliki- bo ja np wolę wygenerować 20 dobrych klików (o ile będzie miało to jakiś wpływ na serpy) aniżeli nałapać 1000 klików, potem spojrzę za miesiąc i będe mieć...kilka klików a reszta delete...

T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności