Skocz do zawartości

[Plusiki] Usuwanie plusów - hipoteza

jez

Usuwanie plusów - sonda  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ilu systemów używasz, czy Google usuwa Ci zdobyte plusy?

• Korzystam/korzystałem z JEDNEGO systemu, plusy NIE ZNIKAJĄ
      7
    • Korzystam/korzystałem z JEDNEGO systemu, plusy ZNIKAJĄ
      9
    • Korzystam/korzystałem z KILKU systemów, plusy NIE ZNIKAJĄ
      4
    • Korzystam/korzystałem z KILKU systemów, plusy ZNIKAJĄ
      17

Rekomendowane odpowiedzi

No jakby na to nie spojrzeć. Start Systemu, kilka plusów, chwilę później, 400 plusów w ciągu dnia z jednego konta, równolegle na 400 innych kontach. Nie trzeba być geniuszem, żeby to zablokować :).

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

U mnie było ok 40 wartościowych plusów, kiedy zacząłem eksperymentować z tymi systemami wymiany - ale bez szaleństw, doszedłem do 70 plusów. Za jakiś czas plusy zaczęły lawinowo spadać, do poziomu ok 45, a więc zakładam, że niemal wszystkie (systemowe) plusy zostały wyczyszczone.

Teraz mam 69 wartościowych plusów, i wszystko stabilnie, bez żadnych minusów :rolleyes:

Jaki z tego wniosek, nie warto się w to bawić.

Jeszcze jedna uwaga

Plusy wpływają na wyniki u osób, które "zaplusowały". Sprawdziłem u siebie, na niektóre frazy pozycje podstron mojej własnej witryny (z +1) są o wiele wyższe, kiedy jestem zalogowany w google .

Jeszcze jedna uwaga

Plusy wpływają na wyniki u osób, które "zaplusowały". Sprawdziłem u siebie, na niektóre frazy pozycje podstron mojej własnej witryny (z +1) są o wiele wyższe, kiedy jestem zalogowany w google .

Genialne :) Rewelacja ;)

Po miesiącu okazało się, ze +1 nie służy do pozycjonowania, ale do podnoszenia w SERPach pozycji witryn, które lubimy (jeśli jesteśmy zalogowani) ;)

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

• 2 tygodnie później...

Ok. Przedstawiam tezę:

Większość systemów jest zbudowana prymitywnie, generując odsłonę i nie sprawdzając, czy coś zostało kliknięte, czy odkliknięte. Jednocześnie, z większości systemów korzystają ci sami Użytkownicy. Oznacza to, że dodając stronę do dwóch systemów, uzyskujesz dwa kliknięcia od tego samego Użytkownika: jedno (w 1. systemie) dodaje plus, drugie (w 2. systemie) usuwa.

Pewnym - jednak nie tak stuprocentowym - potwierdzeniem tego jest wynik ankiety, że znacznie więcej usuwanych jest plusów ze stron, które korzystają z wielu systemów.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności