Skocz do zawartości

Źle skonfigurwany katalog?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem. Jakiś czas temu dodałem stronę do pewnego katalogu /niestety bez rejestracji/. Od kilku dni pozycje mojej strony nagle spadają. Z top2 na 4 podstronę główna fraza /inna niż wpis w katalogu/ i pozostałe też trochę w dół. Zacząłem szukać przyczyny i chyba znalazłem. W pewnym katalogu google zindeksował do mnie już 4800 linków. wczoraj jeszcze było 780. Czy to może być przyczyna i co można zrobić z tym? Dodam że strona jest słabo podlinkowana ok. 150 wpisów w yahoo bo to dość łatwa fraza.

Pozdrawiam

nie sądzę aby to była wina tylko 1 katalogu.

poza tym jesli slabo linkowana to brak linkow jest równoznaczny z wyrzuceniem strony opza top10-20-30-40-50

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Strona czasami linkowana, to dość łatwa fraza dług się trzymała w top bez huśtawek. Jakiś czas temu dodałem linka w bogroll na stronie tematycznej ale strona jeszcze słabo podlinkowana. No i dodałem plusa z google. Chyba że tutaj przyczyna może leżeć reszta nie zmieniła się. Te linki w takiej ilości raczej nie pomagają...

Strona czasami linkowana, to dość łatwa fraza dług się trzymała w top bez huśtawek.

sadziles ze to bedzie trwac wiecznie? :P

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

może nie są mocno linkowane ale mogą mieć dłuższy staż od Twojej. Przyczyn może być sporo. Czy Twoja strona stoi na stabilnym serwerze? Bo jak masz w jakimś np. omnihost ;) to może tutaj leży problem? Polecam też zaglądnięcie w źródło strony. Może dokleiło Ci się jakieś robactwo...

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Strona ma 10 m-cy więc niektóre mają większy staż ale nie wszystkie. Stoi na stabilnym serwerze "Hostpark" a w źródle strony nic nie widzę.

Widzę że właściciel katalogu o który mi chodzi się nie odpisuje więc podam jego nazwę "jogurcik.pl", sprawdzałem inne wpisy też są po kilka tys. razy zindeksowane. Co o tym myślicie?

6100 linków a strona cały czas spada... ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Wiem że to mało prawdopodobne że przez jedną stronę można polecieć w dół z wynikami ale może coś jest na rzeczy... Co jest nie tak z tym katalogiem: jogurcik.pl. Może ktoś ma namiary na właściciela?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...t=0&start=0

8.Wpadłes w fitrt bo dodałes mnóstwo linków z jednej witryny za szybko i masowo

kill bill

katalog jest normalny - podaj sotrnę to łatwiej będzi epowiedzieć gdzie elzy problem.

jednakze skoro piszesz że strona jest linkowana od czasu do czasu to może to być przyczyna. dodatkowo jak pisza koledzy: nei tylko Ty się pozycjonujesz. Konkurencja ma malo linkow? może korzysta z przekeirowania 301 albo ma wartościowe linki dzięki czemu ich strony mają lepszego kopa do góry...

przyczyn jest naprzawde wiele.

edit: wersja z linkami z jednej wtryny jest malo realna - ostatnio dodawałem linka z witryny o site ponad 200 tys i nic sie nei stalo.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

obejrzałem - opisze Ci kilka spraw wieczorkiem bo sa dość istotne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności