Skocz do zawartości

TopSolutions- proszę o opinię

Rekomendowane odpowiedzi

Przeprosiny przyjęte i również przepraszam ;)

Moje pozycjonowanie uważam za udane, kiedy widzę stronę klienta na daną frazę w TOP 10. Daję taką gwarancję, bo uważam że strona na dalszych wynikach nie czerpie odpowiednich korzyści finansowych, a zadowolony klient = polecający klient.

Oczywiście, czasem jest to trudne do zrealizowania, a w przypadku jeśli nie dam rady... Nie biorę od klienta pieniędzy za czas oraz pracę jaką wykonałem. Nawet jeśli z pozycji tysięcznej, wyląduje na 20... Nie osiągnąłem swojego celu, nie wypełniłem gwarancji, więc w ramach "przeprosin" klient nic nie płaci.

Twój etyczny punkt widzenia mi się podoba i sądzę, że oboje staramy się (tak jak wspomniałeś) pozycjonować stronę na jak najwyższe wyniki.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To u innych po co płacić jak się już wejdzie np. do top3 i zostawiają wszystkie bl? Najlepiej po 2 miesiącach zerwać umowę i liczyć, że strona się utrzyma, nie? ;) Utrzymanie pozycji też kosztuje...

To u innych po co płacić jak się już wejdzie np. do top3 i zostawiają wszystkie bl? Najlepiej po 2 miesiącach zerwać umowę i liczyć, że strona się utrzyma, nie? ;) Utrzymanie pozycji też kosztuje...

No to oczywiste, że utrzymanie też kosztuje.

Ale inni też dodają do różnych katalogów precli itd i linki ci zostaną a po pozycjonowaniu przez w/w firmę zostaną ci wpisy w katalogu onetu, wp gazety i jeszcze tam jakiś kilku co w sumie sam mógł byś wpisać za 50 zł . A reszta linków w dziwny sposób znika i tyle.

Ale umowa pozycjonowania zawierana jest na jakiś okres , chyba żadna firma nie ma w umowie, że raz wypozycjonuje i będzie już na wieczność. Gdyba tak było to byłaby to usługa jednorazowa ....

To trochę jak z abonamentem za telefon - płacisz rozmawiasz, nie płacisz masz ozdobę na biurku ...

Zdarzają sie przypadki utrzymania pozycji raz wypozycjonowanej witryny ale to jest rzadkość mam paru takich klientów wypozycjonowanych kilka lat temu samymi wpisami do katalogów ;) ale konkurencja jest w granicach 30 dużych dystrybutorów max także jest ok póki co :)

Natomiast na pewno po skończonej umowie nie będę trzymał linków na swoim zapleczu , jak umowa się konczy klient dostaje stworzone zaplecze , jak chce skończyć przed końcem umowy - płaci za wykonane zaplecze ... Moim zdaniem to fair rozwiązanie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tylko że ta firma jakoś dziwnie wszystkie linki odcina i nic nie zostaje.

Kupujesz xxx linków / katalogowanie / preclowanie czy usługę pozycjonowania? Płacisz za usługę pozycjonowania, strona jest pozycjonowana, są wyniki to zostajesz, nie ma wyników to nie zostajesz i sprawa prosta. Chcesz mieć linki na zawsze to zapłać za katalogowanie a nie za usługę pozycjonowania. Kompletnie nie rozumiem Twojego podejścia do tematu.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Jednakże dalej twierdzę, że dawanie jakichkolwiek gwarancji na to , że strona znajdzie się na jakiejś tam pozycji jest wprowadzaniem w błąd i stwierdzeniem " na wyrost".

Jedyne co ja mogę gwarantować, to to, że będę pozycjonował zgodnie z posiadaną wiedzą i starał się umieścić pozycjonowaną stronę jak najwyżej w wynikach (a to już jest znaczna różnica w stosunku do określania z góry pozycji dla frazy).

Z mojego etycznego punktu widzenia to jedyna gwarancja jaką mogę dać ...

dawanie gwarancji to po prostu ściema i perfidne łapanie nieświadomego klienta. Działamy przecież na "obcym" terenie, więc o jakich gwarancjach może tu być mowa?

A ogólnie cała powyższa zacytowana wypowiedź tak mi się spodobała, że właśnie aż se ją zacytowałem, a co się będę... ;)

Chciałoby się powiedzieć: "mądrze prawi dać mu wódki" :) Więcej takich ludzi w branży a byłoby... normalniej.

a nie znacie jakieś dobrej i taniej firmy- takiej która utrzyma mi słowo za mniej niż 100 zł w TOP10?

To nie jest dobra dyskusja na tym forum bo czy to duża firma czy mała, czy osoba prywatna na zlecenie musi wykonać to co podaje @vulcanov - tak może być postawione pytanie z podaniem maila i oczekiwaniem na oferty po podaniu wszystkich na priva danych o stronie.

@vulcanov

A linki mam stąd skąd wszyscy mają czyli katalogi, blogi, komentarze, linki z forów i małe zaplecze.

Dopiero po uzyskaniu ofert można wybrać najlepszą jeśli chodzi o cenę, co do skuteczności trudno powiedzieć.

Oczywiście jeśli ktoś robi to na poważnie nie będzie pozycjonował nawet na "najdłuższy ogon" za proponowaną tu stawkę bo czas jaki musi się poświęcić na przygtowanie pozycjonowania jest identyczny na słabą i mocną frazę. Nie ma znaczenia na jaki temat pisze mi pisarz, kasa jest taka sama, moje zaplecze nie rozróżnia słabej czy mocnej frazy ja muszę tam tą stronę wstawić. Jeszcze jedno, wzajemne "wytykanie" kto na jakich linkach pozycjonuje nie ma znaczenia, dla mnie liczy się efekt końcowy a czy ktoś uzyska to za miesiąc czy za cztery miesiące to już jest jego własny wypracowany system.

Gdybym miał szukać dobrego fachowca do pozycjonowania swojej strony to szukałbym strony konkurencji w top-10, nie raz w stopkach pojawia się kto pozycjonuje oraz widziałem już nie jeden raz w kodzie w tagach nazwy firm. Napisać i dowiedzieć się jakie są szanse i za ile.

A tak naprawdę to podobno z tego co widzę na Allegro są wyśmienite oferty - zaznaczam sam z tego nie korzystałem.

Absolutnie odradzam ci Top solutions z wrocławia. "Pozycjonowali" mi stronę przez równo rok bez jakichkolwiek rezultatów. Płaciłam regularnie faktury a kiedy zrezygnowana dałam wypowiedzenie to musiałam jeszcze zapłacić za ich nic nie robienie przez 2 miesiące! Ta firma to [ nierzetelni partnerzy ]! Kazali mi w trakcie trwania umowy ciągle coś zmieniać i obiecywali ze to pomoze, wydałam kupe kasy na informatyków a frazy nadal poza 200pozycjami! Daj sobie spokój i pozycjonuj samemu. Kiedy ja zaczęłam pozycjonować sama to efekty miałam po miesiącu na tej samej stronie. Acha, jak im nie zapłacisz to dzwoni do ciebie kancelaria i straszy sądem. Nie polecam Top Solutions nikomu.

• 6 miesięcy temu...

Firma po prostu masakra....

Zaproponowałem (po otrzymaniu oferty) znajomemu pozycjonowanie u nich przez prawie rok 3 frazy (nie jakieś wygórowane bo sam jestem na niej w top bez pomocy firm SEO).

Osoba wybrała "bezpieczniejszy" ryczałt (oczywiście z 2 mc wypowiedzeniem) - firma zarzekała się, że nie ma znaczenia czy ryczałt czy opłata od top 10 bo pozycjonują tak samo i to tam sama jakość.

Efekt po tym czasie to zerowy ruch, pozycje jak były tak są... BL praktycznie nie przyrósł nawet w Google webmaster tools nic się nie pojawiło nie wspominając jeszcze jak był Yahoo a na Majestic Seo to samo - NIC!

Stawka ponad 400 zł za miesiąc netto co daje już ponad 4 tyś WYRZUCONE W BŁOTO.

Oczywiście okres wypowiedzenia 2 mc to już zapomnieć możecie, że chociaż kilka złotych z tych dwóch rat na www przekażą. Oczywiście otrzymałem informację, że będą dalej pozycjonować....

W trakcie pozycjonowania prosiłem o jakieś raporty to dostawałem śmieszne maile gdzie ich raport polegał na opisaniu tego iż zrobili audyt, przysłali nam wskazówki do poprawy kodu, META DANE i właściwie tyle.... podobno mają swoje super zaplecze i muszą je chronić wiec nic nie dają w raporcie (ni ok) ale nie dają nawet katalogów ... no tak trzeba je chronić przecież ICH SUPER zaplecze jest tak tajne że nawet z 10% linków nie pojawiło się we wspomnianych wyżej narzędziach (wiem że narzędzia te nie pokażą wszystkiego ale jakiś % ZAWSZE).

Do tego często otrzymałem po ponagleniach np 1 tydzień (raz nawet 3) mail typu "przepraszam ale byłem chory/wyjechałem itp... ale pana stroną zajmował się ktoś inny - jasne!

Naprawdę nie jestem fanatykiem, który ma żal do firmy, że storna nie poszła w górę. Ale pozycjonuje swoje serwisy i wiem z czym się to je i czego można oczekiwać. Przeznaczając nawet 50-100 zł z tych rat nawet na płatne linki jak już tka im się nie chce nic robić był by lepszy efekt i widoczny również przeze mnie JAKIEGOKOLWIEK DZIAŁANIA.

Zdecydowanie nie polecam. Jedyne czego żałuje to to, że nie poczytałem o nich wcześniej w sieci zanim przesłałem ich ofertę znajomemu bo jak poczytałem nie jestem jedyny.

• 2 miesiące temu...

Dzisiaj dostałem ofertę pozycjonowania mojej strony firmowej (nie muszę mówić chyba której) - gwarancja top10. Jak to ludzie są totalnie bezmyślni i nie dość że spamują, to jeszcze nie patrzą kogo.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności