Skocz do zawartości

[startup] - OmniPlusJeden +1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@DZaK - to po kolei

Ad1. Sposób weryfikacji zostawimy nie jawny - skuteczność wynosi 100% (jeszcze nie jest aktywny za mało userów / stron)

Ad2. Tak już wiemy o tym i jest to związane z twoim pytanie 3

Ad3. Niestety będziemy musieć dać pkt bo kilka osób wstrzymało skutecznie obieg pkt w systemie nie dodając swoich stron a wyklikały pkt (na czas testów i małej ilości userów / stron zmienimy troszkę zasady gromadzenia pkt na kontach :) ) i damy każdemy po kilka pkt extra żeby system się rozbujał

Ad1. no już sobie zobaczyłem plik zgrywany na stronę to wiem ;) czyli spodziewam się że po kliknięciu +1 bede musial kliknac drugi raz w link aby zweryfikowac czy +1 jest dodany.

To co mnie martwi to to czy google nie wykryje ze takie polaczenia sie odbywaja i bedzie ban :P

HellBuzz.pl - zdobywaj lajki, +1, głosy w konkursach! Zapraszamy!

logo_150.png

Serwer na którym jest system chwilowo trzymany znajduje jest OFF do około godziny 21 - wymiana dysku (już wykonana), a obecnie odbywa się odbudowa RAID tak wiec system też jest OFF za utrudnienia przepraszamy

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Dodaliśmy pkt każdemu użytkownikowi żeby się odkorkował system

Proszę też po za klikaniem w czyjeś +1 dodać swoje strony (magazynowanie pkt nic nie daje po za zakorkowaniem się systemu)

Zapraszamy nowe osoby do rejestracji i testowania systemu.

Z tego co zrozumialem to system ma jedna glowna wade taka, ze na te wszystkie strony w systemie beda glosowac te same osoby. Google pozniej to sobie bedzie moglo latwo powiazac, ze np. 100 uzytkownikow ciagle wspolnie plusuje te same serwisy na co raczej jest male prawdopodobienstwo. Tym bardziej jak strona ma np. 120 plusow w tym 100 plusow z systemu.

Tym bardziej, ze jak juz ktos tu wspomnial Google ma ogromne doswiadczenie juz z AS i na pewno wiele zabezpieczen zostalo wprowadzonych do +1.

Ja bym raczej sugerowal moze jakas odplatna opcje udostepnienia tego skryptu dla kazdego osobno i danie w nim mozliwosci robienia czegos takiego, ze pozyskujemy + dla jednej strony poprzez umieszczenie falszywych przyciskow +1 na innych naszych stronach. Wtedy kilkali by w nie normalni userzy i kazdy mialby + z rooznych zrodel i bylyby unikalne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czy tak jest okaże się za jakiś czas - na razie nie ma żadnych problemów jeśli coś się wydarzy niedobrego wtedy będziemy dalej kombinować

Z testów jakie udało nam się przeprowadzić w HS (ponad 2 tyg temu przed premierą) żadne +1 nie zniknęły do dnia dzisiejszego gdzie np w konkurencyjnym systemie z zagranicy już było 3x czyszczenie +1 może chodzi o skalę, a może chodzi o to że działamy inaczej niż oni i zdecydowanie lepiej się maskujemy. Bez testów to gdybanie nic więcej

Wszedłem z dwoma domenami:

Maje stronki:

https://www.hestiaolsztyn.pl

https://www.rzeczoznawca-olsztyn.pl

Przetestowałem i nawet fajnie to działa. Dodałem tyle plusów aż mi się system zawiesił.

:)

Ale chyba na razie mało jest użytkowników.

@fanta001

Za literówki i błędy w pisowni przepraszamy, wspomniany błąd został poprawiony, dziękujemy za zwrócenie uwagi.

@Carrnagge

Na razie system działa i Gooole nie usuwa +1-nek. Nic nie szkodzi nikomu posiedzieć i przez dosłownie kilka minut się zarejestrować poklikać +1 tym samym samemu zdobywając sporo punkcików....

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

Dziś nastąpiła kolejna aktualizacja panelu www.omniplusjeden.pl i zostało wprowadzone Like z FB :) oraz wstępnie funkcjonalność kont PRO ale poklei :

Konta PRO:

- należy podać adres swojego profilu w Google

- należy mieć widoczne +1 dla nie zalogowanych (edycja profilu i zaznaczyć na zakładce +1 "Pokazuj tę kartę w swoim profilu" )

- osoba PRO za klika dostaje 4 pkt (na czas testów BETA zarabia się 5 pkt)

- osoba której kliknięto +1 traci 5 pkt

Like z FB

- należy się zalogować na swoje konto w FB

- przechodzimy na "Plusuj i zarabiaj" wybieramy opcję Like

- koszt 1 like 3 pkt (na czas testów 1 pkt)

Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i pracujemy dalej oraz czekamy na dalsze propozycje i sugestie z waszej strony

Osoby, które dodały profil Googlowy proszone są o sprawdzenie w zakładce "Moje konto" czy jest wszystko ok z nim. Jeżeli ktoś ma swój adres profilu na czerwono z wykrzyknikiem z prawej strony tzn że ma błąd. Info o błędzie pojawi się po najechaniu myszką na wspomniany wykrzyknik. Najprawdopodobniej problemem są ukryte +1. Jak włączyć widoczność +1 dla niezalogowanych zostało podane dwa posty wyżej. Wszelkie błędy związane z profilem powodują wyłączenie konta PRO. Uruchomiony jest cron, który to sprawdza tak więc będzie trzeba poczekać do 24h na zniknięcie błędu.

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

Klika uwag - w innych systemach można dodać adres fanpage i to jest dla mnie jasne, że głosy oddawane są na daną stronę. W omniplusjeden podaje się swój profil, adres strony www i to wszystko. Dlaczego nie można wprowadzić bezpośrednio adresu fanpage?

Kolejna spraw: przy like w moich stronach mam cyferkę 9, ale nie widzę zmian na facebook, like jest na stałym poziomie. Dlaczego?

I na koniec - punktacja. Za kliknięcie w like otrzymuję 1 punkt, jeżeli ktoś kliknie w mój link, to tracę 3 punkty, a gdzie się podziewają 2 punkty? Te 2 punkty to zapłata dla Was za skrypt? Troszkę to chyba niesprawiedliwe. Inne systemy mają przelicznik 1:1 i to wg mnie jest ok.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności