Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Żeby zarobić potrzebuję wzoru rachunku.

Osoba niepełnoletnia raczej nie - konieczny jest NIP, żeby się potem rozliczyć z US z tych wszystkich rachunków.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Osoba niepełnoletnia raczej nie - konieczny jest NIP

aha... zatem sugerujesz, że np. niepełnoletnia gwiazda piosenki robi to gratis albo kaska jest odkładana do czasu, aż skończy 18 lat...? A może zarabiają tylko rodzice, a po ukończeniu 18tki kaska zostanie przekazana tej osobie i ponownie zostanie zapłacony podatek zgodnie z prawem?

odp.:

każdy kto zarabia może otrzymać numer NIP

udaj się do najbliższego US i dowiedz się, co masz wypełnić, żeby NIP został Ci przydzielony

dymna.jpg

Nie, nie sugeruję, a jako moderator powinieneś wiedzieć, że wkładanie w usta innych ludzi słów, których nie wypowiedzieli (nie napisali) jest bezczelne.

W przeważającej większości przypadków NIP posiadają osoby pełnoletnie (wymóg podania w NIP-3 numeru dowodu osobistego lub paszportu), stąd mój post i sformułowanie raczej - chyba że muszę Ci wyjaśniać, co ono oznacza. Bo zdecydowanie nie na pewno, co próbujesz nam wmówić.

W przypadku wnioskowania o NIP dla osoby niepełnoletniej wniosek wypełnia opiekun prawny, wtedy pola takie jak numer dowodu zostają puste i należy je potem uzupełnić w aktualizacji (chyba że zamieszcza się numer paszportu). We wniosku znajdują się dodatkowo dane opiekuna prawnego, adres oraz jego własny NIP (w części D).

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Co do NIP-u. Z tego co wiem w Polsce zmieniło się prawo w tym zakresie (tylko nie wiem czy już weszło w życie). NIP będzie nadawany tylko firmom i osobom prowadzącym działalność gospodarczą.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

W sumie gdyby tak pomyśleć to wcale nie trzeba wypłacać pieniędzy ;) Piszemy co tam chcemy, artykuły się sprzedają, dostajemy kasę, i za to kupujemy inne artykuły.

PS. Czy to nie będzie łamanie praw autorskich jeśli tekst odsprzedamy dalej?

Ja na razie czekam czy w ogóle ktoś te teksty kupuje, bo na razie mam wrażenie że nie bardzo, chyba że źle branże wybrałem (lokaty i finanse / prawo jazdy).

Kupują, ja wczoraj sprzedałem tekst.

Był tylko 1 problem, osoba kupująca nie mogła wyszukać tekstu, ponieważ wpisywane słowa kluczowe zawierały polskie znaki, jednak po informacji do Textmarketu błąd ten został szybciutko naprawiony i spokojnie można szukać słów z polskimi ogonkami. Szybkość działania bok'u jest zadziwiająca, nawet w niedzielę :)

Jeszcze 1 propozycja, bardziej dla osób kupujących na giełdzie:

- postawiłem świeżego precelka i chce zapełnić go na początek fajnymi tekstami, precel jest ogólnotematyczny

- nie skupiam się na konkretnej tematyce i nie szukam po słowach kluczowych tylko chcę mieć możliwość przeglądania wszystkich zgromadzonych na giełdzie tekstów - oczywiście widoczne tylko tytuły i słowa kluczowe do nich przypisane

- chce możliwości posegregowania wybranych tekstów do wyświetlenia - kryterium np. ilość znaków

- teraz spokojnie sobie przeglądam i wyłapuję teksty, których tytuły mnie zaciekawią ;)

Może takie coś będzie przydatne, ale to raczej kupujący musieliby się wypowiedzieć

Ktoś wspominał o możliwości edycji tekstów, które już są dodane - pomysł fajny i przydatny, tylko z drugiej strony po takiej edycji tekst musiałby pewnie znów być poddany moderacji i czekać na akceptację. Przydałaby się jeszcze możliwość formatowania wstawianych tekstów, pogrubienie słów kluczowych.

I oczywiście najlepiej gdyby powstał ranking najchętniej szukanych i kupowanych tekstów (chodzi mi tutaj o ranking słów kluczowych), który każdy autor widziałby w swoim panelu. To na razie chyba tyle :D

Pyszne blogi kulinarne :o)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności