Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę sobie, że może przydałyby się jakieś statystyki odnośnie najpopularniejszych kategorii artykułów lub fraz. Tak żeby Copywriterzy pisali o tym na co jest popyt. Zapobiegło by to sytuacji, w której ktoś doda artykuły i będzie wiecznie czekał na ich sprzedaż, a z drugiej strony zaspokoiło by to popyt na te najbardziej pożądane treści.

Poproszę i ja. Wprawdzie dostałem coś mailem, ale wygląda, że bez bonusa ;)

Cyfrowa telewizja naziemna i satelitarna, anteny, dekodery - to moja pierwsza robota, wszelkie uwagi mile widziane :)

Informacje, opinie i plotki z Polic, czyli moje zabawy.

Polickie forum - alternatywa dla jedynie słusznego ;)

Panowie,

informacja na temat % artykułów w poszczególnych działach:

25 Mieszkanie, Dom, Wnętrze, Rodzina 8.61 %

26 Media, Wiadomości, Reklama 0.57 %

27 Moda, Uroda, Styl 12.23 %

28 Technika, Elektronika, Multimedia 0.91 %

29 Nieruchomości, Budownictwo, Architektura 8.95 %

30 Kuchnia, Kulinaria, Gotowanie 0.68 %

31 Motoryzacja, Transport 0.79 %

32 Biznes, Ekonomia 3.96 %

33 Finanse, Bankowość 13.25 %

34 Zakupy 0.79 %

35 Zdrowie, Medycyna 13.25 %

36 Turystyka, Podróże, Noclegi 20.72 %

37 Sport, Rekreacja, Hobby 2.04 %

38 Komputery, Informatyka 0.91 %

39 Społeczeństwo, Urbanistyka, Polityka 0.11 %

40 Szkoła, Nauka, Edukacja 1.59 %

41 Dzieci, Nastolatki 1.47 %

42 Ogród, Przyroda, Zwierzęta 2.94 %

43 Kultura, Sztuka, Muzyka, Film, Fotografia, Grafika 3.85 %

44 Rozrywka, Zabawa, Gry 1.13 %

45 Internet, Usługi internetowe 1.25 %

Łatwo wywnioskować, że warto zająć się tekstami dot.:

- Usługi www (tworzenie stron, pozycjonowanie, promocja itd)

- Motoryzacja, Transport (samochody, części, opony, akcesoria itd.)

- Kuchnia, kulinaria (przepisy, restauracje itd.)

Dlaczego akurat te kategorie? Ponieważ mają potencjalnie największe wzięcie, a tekstów w tych kat. jest na razie nie dużo.

Zachęcamy do aktywności. Mimo to że jest beta - artykuły się sprzedają cały czas.

hum3ll: tak, taki ranking zapotrzebowania jest bardzo potrzebny. Było już wspominane w temacie i Textmarket już chyba nad tym pracuje. Bo obecnie piszę o tym na czym się dobrze znam, ewentualnie na to co w tym temacie kilka osób zgłosiło zapotrzebowanie.

A może tak założyć temat gdzieś tu na forum i chętni do kupienia by wypisywali co będzie im potrzebne? Wtedy copywriterzy mieli by chociaż jakąś szansę, że coś z tego będzie szukane. Takie luźne, niezobowiązujące, zlecenia, które może w tym samym czasie wykonywać kilka osób. A jakby się ktoś rozmyślił czy byłaby nadwyżka to tekst się nie zmarnuje bo będzie cały czas do kupienia dla innych (lepsze to niż pisać całkiem w ciemno). Tylko kwestia czy kupującym by się chciało tak działać. Oczywiście takie rozwiązanie do czasu aż Textmarket nie wprowadzi czegoś lepszego.

Co do wyszukiwarki do szuka tylko pojedynczych słów. Tak więc jak szukacie całe frazy to trzeba trochę pokombinować (wpisywać charakterystyczne słowa, a nie takie co występują w dużej ilości w innych artykułach).

JarekS: z tego co wiem to bonus jest uaktywniany dopiero po rejestracji. Mi pisali, żebym po rejestracji wysłał emaila na textmarket@prolink.pl. I w przypadku pisania tekstów bonus 1 zł jest naliczany dopiero po ręcznym sprawdzeniu artykułów.

//edit

Dzięki za statystyki. Jeszcze nie załapałem jak zostało wywnioskowane z tego czym warto się zająć (przecież te 3 kategorie to nie te w których jest najmniej ani najwięcej).

//edit: OK, już rozumiem ;)

468x60.png

Textmarket: zarejestruj się i kupuj oraz sprzedawaj teksty SEO

- Motoryzacja, Transport (samochody, części, opony, akcesoria itd.)

- Kuchnia, kulinaria (przepisy, restauracje itd.)

Dlaczego akurat te kategorie? Ponieważ mają potencjalnie największe wzięcie, a tekstów w tych kat. jest na razie nie dużo.

Zachęcamy do aktywności. Mimo to że jest beta - artykuły się sprzedają cały czas.

Mam do sprzedania sporo unikalnych tekstów nt. pozycjonowania, tworzenia stron, internetu, social media itp, ale niestety nie mam możliwości rejestracji, bo od dwóch dni czekam na kod dostępu ;)

Pozdrawiam.

Mam do sprzedania sporo unikalnych tekstów nt. pozycjonowania, tworzenia stron, internetu, social media itp, ale niestety nie mam możliwości rejestracji, bo od dwóch dni czekam na kod dostępu

nie jesteś sam, też mi zostało trochę tekstów nt. wyżej wymienionej tematyki których w najbliższym czasie nigdzie nie planuję wykorzystać.

Właśnie dodałem trochę artykułów pod pozycjonowanie, strony internetowe, tworzenie stron, projektowanie stron... jako T.S. :) Jeśli będzie zainteresowanie to chętnie dorzucę więcej tekstów.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

troche lipa z tą wyszukiwarką.

wpisuje np odszkodowania za wypadki

i zaznaczam motoryzacja albo wszystkie i wywala teksty ktore wogole tego slowa nie maja ;/

i w jaki sposób sprawdzacie każdy artykuł? Domyślam się, że pewnie coś jak copyscape ale darmowe? NP plagiarisma?

ile % powtorzen dopuszcacie?

I dlaczego jak art ma np 800 znaków to kosztuje 0 zł? :jezyk1:

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności