Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobrym rozwiązaniem było by powiadomienie mailowe o pojawieniu się nowego zamówienia na giełdzie (wysyłane do osób z dostępem do realizacji zamówień) - teraz trzeba na bieżąco sprawdzać czy nie dodano nowego zlecenia i łatwo to przegapić.

edycja

Jeszcze 2 uwagi:

- możliwość pogrubiania słów kluczowych w dodawanym tekście,

- statystyki zarobków (za ostatnie 24h, ostatnie 7 dni ...) nie pokazują zysków za zrealizowane zamówienia, widoczne są tylko zyski za teksty sprzedane przez wyszukiwarkę.

I jeszcze coś ;) Historia sprzedaży pokazuje też tylko teksty sprzedane przez wyszukiwarkę. Dobrze gdyby były tam uwzględnione wszelkie operacje przeprowadzane na koncie, bo zgłaszając się do zlecenia pobierane jest 50% jego wartości jako zabezpieczenie. Gdy zgłaszam się do kilku zleceń to sam już później nie wiem ile dokładnie pobrano i ile zarobiłem, warto zadbać o czytelność tych operacji.

Pozdrawiam

Pyszne blogi kulinarne :o)

Osablood,

najlepiej sprzedają się artykuły z tematyk:

- finanse

- podróże

- moda i uroda

Jeśli chodzi o ruch, czekamy na końcówkę sierpnia z promocją - wtedy mocno uderzymy. Obecnie ludzie są jeszcze na urlopach.

Dlatego też osoby, które teraz dodadzą dużo artykułów na popularne tematy - zarobią najwięcej w najbliższym czasie.

Bori79,

przyśpieszyliśmy z akceptowaniem artykułów i staramy się akceptować w ciągu max. 24h

Jeśli są wątpliwości co do jakości - akceptacja może trwać nieco dłużej.

Bunitas,

sprawdzamy usuwanie sprzedanych. Dzięki za uwagę.

Coś nie tak z tą rejestracją. Zarejestrowałem się wczoraj. Już kilkanaście godzin minęło a link aktywacyjny nie przyszedł na maila. Przy próbie ponownej rejestracji pisze, że taki użytkownik już istnieje - a ja nie mogę się zalogować, bo konto nieaktywne.

I takie drugie pytanie. Jak mam kod rejestracyjny: 32e.............. który niedawno dostałem. To on jeszcze ważny i coś daje czy już nie potrzeba takiego kodu?

Witam serdecznie,

przesyłam kod rejestracji w Textmarket.pl:

32...............................................

Po założeniu konta prosimy o informację, jaki bonus chce Pan otrzymać:

a) Bonus pozycjonera

:D Bonus copywritera

W mailu zwrotnym prosimy zawrzeć email, na który zostało założone konto oraz imię nazwisko.

Tyle, że konto mam nieaktywne na: marek.korzeniewski(malpka)gmail.com

Kupiłem tekst, bardzo dobry tekst. Chętnie zleciłbym autorowi kolejne, ale nawet nie pamiętam inicjałów sygnujących tekst. Czy w Textmarket istnieje możliwość złożenia zlecenia i dotarcia do konkretnej osoby? Jeżeli nie, to może do rozważenia możliwość "utrzymania kontaktu" z jednym autorem.

@Prolink.pl: Trochę skąpe te statystyki, ale dobrze, że chociaż to :) Promocja jak rozumiem będzie dla kupujących czy może dla dodających też?

@piescik: No właśnie nie ma takiej możliwości komunikacji w Textmarket. W moim odczuciu jest to bardzo hermetyczny serwis.

Jedyne co mi przychodzi do głowy aby odnaleźć autora tekstu, to podać gdzieś (na tym forum albo lepiej założyć nowy temat) np. jego tytuł, a copywriter, który napisał prześle fragment tekstu do szukającego dla potwierdzenia. Zadziała tylko wtedy jeśli tekst nie był jeszcze publikowany.

Czy te teksty były z tematyki SEO (katalog stron, precle) lub gry MMO? Może to o mnie chodziło bo ostatnio sprzedało się więcej tekstów, a czasem wydaje mi się, że dodaję za dobre jakościowo jak na zapleczówki.

Taka funkcja komunikacji powinna być w Textmarket... ale zrozumiałe, że mogą obawiać się przenoszenia współpracy poza serwis (i utratę zysków). Dlatego aby zadowolić obie strony warto rozważyć proponowane rozwiązania np. przy tekstach zamiast inicjałów to nicki lub imię i nazwisko; możliwość wysyłania prywatnych wiadomości w serwisie; oznaczanie gwiazdkami kupionego tekstu; czy możliwość zapytania w zleceniach (obecnie zlecający pisze, wykonujący pisze, a zlecający już nie może rozwiać wątpliwości w odpowiedzi).

A współpraca wcale tak chętnie by się nie przenosiła z serwisu, bo zabezpieczenie na nim jest dobre.

@Rzezniczek: z tego co wiem to refów nie ma. A mogłyby być, tak jak linki do profili.

Z tym Gmailem to u mnie też trafiało do spamu (i u innych pewnie też; ciekawe dlaczego? co może się filtrowi nie podobać?).

468x60.png

Textmarket: zarejestruj się i kupuj oraz sprzedawaj teksty SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności